23 Mart 2020 Pazartesi

ÇİÇEKLER, KİTAPLAR, DİZİLER... BU GÜNLERDE İYİ GELENLER..

    Evden ailecek çıkılmadığı zaman ev işi bitmiyor, bitmiyor, bitmiyor. Her ne kadar -en azından bizdeki durum bu- erkekler yardımcı olmaya çalışsalar da benim gibi her daim "Dur sen yapamazsın" tepkisiyle hareket eden kadınların işi zor. Delirmemize az kaldı. Fakat yine de şikâyet etmiyoruz, başta sağlık çalışanları olmak üzere işinin başında olan herkese saygı duyuyoruz, evde kalıyoruz, virüsün yayılmasını önlemeye gayret ediyoruz. O yüzden bu konuyu daha fazla uzatmayacağım, işten güçten ve salgının gidişatını her türlü medyadan izlemenin dışında kalan vakitte neler yaptığımdan bahsedeceğim. Malûm tavsiye alıp verdiğimiz bir dönem bu.
    "Nasıl olsa evdeyiz, boş zamanımda kendimi dizilere, filmlere vururum" demiştim ama yeterince olmuyor. Çünkü kafa yerinde değil. Çok az izliyorum. Eşim de çalışmaya devam ettiği için beraber film izlemelere başlamadık. Bu zor günlerde bana Frankie ve Grace arkadaşlık ediyor. Dizinin komedi olması gündemden uzaklaşmamı sağlıyor. 
    İki orta yaşlı kadının hikâyesi bu. Eşleri yıllardır iş ortağı. Bir gün ortaya çıkıyor ki meğer gönül ortaklıkları da varmış. Birbirlerine senelerdir aşık olan iki adam artık aşklarını saklamamaya, ömürlerinin son yıllarını birlikte geçirmeye karar vermişler. Korona virüsü mü daha sarsıcı yoksa böyle bir durumla karşılaşmak mı bilemedim:) Kırılan, üzülen, şaşıran Frankie ve Grace ortak yazlık evlerinde beraber yaşamaya başlıyorlar. Karakterleri, yaşam tarzları çok farklı. Olaylar 30-35 dk. süren diziler halinde tatlı tatlı ilerliyor. 6 sezon var. Her gün bir doz Frankie ve Grace fena olmaz. Eğer başlarsanız ve beğenirseniz Korona günlerinde sizi epeyi bir oyalayacaktır:) Başrollerdeki Jane Fonda ve Lily Tomlin' izlemek inanılmaz keyifli. Jane Fonda'ya zaten bayılıyorum. Özellikle Vietnam savaşı karşıtlığı takdire şayandı. Ve bir de güzel yaşlanıyor kadın. Hem fiziksel anlamda hem düşünsel anlamda.
    Frankie ve Grace'ten önce Witcher'ı izlemiştim. Orhun oyununu ve kitaplarını çok sevdiği için diziyi bekliyordu, o bekledikçe ben de merak ettim. Bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum. Çabucak bitiriverdim. Henry Cavill dikkatimi çeken bir aktör değildi fakat bu dizide bayıldım. 

    Moskova'da Bir Beyefendi'yi okuyorum. Birkaç sayfası kaldı. Evlere kapandığımız bu günlerde okunacak en güzel romanlardan biri bu. Çünkü Kont Aleksandr İlyiç Rostov da kaldığı otelden çıkamıyor. Bolşevik İhtilâli'nin ardından kurulan düzen, onu daha önce yazmış olduğu bir şiir yüzünden cezalandırıyor. Neyse ki bu bir ölüm cezası ya da sürgün değil. Ona uygun görülen, ihtilâlden sonra konaklamaya başladığı Metropol Otel'den ömür boyu çıkmama cezası. Moskova'nın ünlü oteli ve çalışanları ile bazı daimi müşteriler Kont'un tüm dünyası oluyor. Kont, zarafetle bezeli geçmiş yaşantısının ona kazandırdığı tarzdan ödün vermeden yeni durumlara uyum sağlamayı başarıyor. Okuyucuyu kendine hayran bırakıyor.

   Sanırım salgın günlerinde beni en çok oyalan şey, motif üzerine motif ekleyerek bitirmek üzere olduğum yatak örtüsü oldu. Yaklaşık iki yıl önce heveslenip başlamıştım. Sonra pişman olmuştum, nasıl bitireceğimi düşünüyordum fakat bırakmak da istemiyordum. Orhun'un nekahet döneminde evden çıkmayışımın ardından gelen bu salgın günleri sebep oldu ve resmen terapi niyetine ördüm de ördüm. Bir de baktım bitirmek üzereyim. Son bir sırası kaldı. 
    Fotoğrafta iyi çıkmadı, renkleri gerçekte çok daha güzel. Ayrıca yanlış anlaşılmasın iki kişilik yatak için kocaman bir örtü bu:) Ve motifleri de ufak üstelik. Niye böyle bir işe kalkıştım, ne ara bitirdim anlayamıyorum ama mutluyum. Evlerden çıkacak duruma gelelim, Gemlik'teki halama götürüp alt tarafını kaplattıracağım ve ondan sonra mutlu mutlu, renkli renkli kullanacağım. 

    Renk demişken... Bir süredir çiçek yetiştirme denemeleri yapıyorum. Şu güne kadar hiç beceremediğim bir şey bu. Kaktüsü bile kurutuyorum ve çok üzülüyorum. Fakat mevsimden dolayı ortalığa o kadar güzel çiçekler çıkmaya başladı ki geçici ev hapsimizden önceki günlerde dayanamayıp aldıklarım oldu. Evlere kapanma ihtimaline karşı alışveriş yapmak için markete gidiyordum, mercimek yerine çiçek alıp dönüyordum. Guzmanya aldım mesela. Yani adının guzmanya olduğunu sanıyorum:) Daha sonra şu mor çiçekleri aldım. Bir başka sefer aloe vera aldım.
    Mor çiçeklerin geçici olacağını biliyorum ama diğerlerine bakabilirim umarım. Eskiden herkesin evinde kauçuk bitkisi vardı, deve tabanı vardı. Kocaman kocaman olurlardı, çok güzellerdi. Bu ikisinden de almak istiyorum. Bakacağız. Önce şu günleri atlatalım da. Örgüydü, çiçekti derken iyice ev kuşu olmuşum ben. Aslında çok gezerim, çok çıkarım ama evde vakit geçirmeyi ayrı severim. O yüzden fazla sıkılmıyorum. Gelecek güzel günlerin hayaliyle sabrediyorum. Bu arada, yakında yeni bir seyahat yazısıyla gelebilirim haberiniz olsun:) Geçen senenin Budapeşte gezisini yazmaya başlamıştım ama tamamlamaya fırsat bulamamıştım. Onu bitirmek istiyorum. Hiç olmazsa fotoğraflarla gezeriz, bu günlerde iyi gider. Geçmiş seyahatlerin anısı, gelecek olanların hayali kafamda dönüp duruyor. Sınırların kapanmış olması beni üzüyor ama düşünmemeye çalışıyorum. Bırak farklı bir ülkeye seyahati, kendi ülkemin bir başka şehrine ulaşamama düşüncesi de rahatsız ediyor. Ancak işler düzelecek. Tüm bu hengâme bitince turizm nasıl bir hâl alacak merak ediyorum. Belirsiz çok şey var, merak edilecek çok şey var ama bugün bunu merak ettim işte:) Güzel şeyler düşünmek istiyorum. İyi düşünelim iyi olsun. Bir de kafamı boşaltıp kitap okuma hızımı arttırsam şahane olacak.






35 yorum:

  1. Bayıldım ördüğün örtüye. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim:) Renkleri daha güzel aslında, fotoğrafta iyi çıkmamış:)

      Sil
  2. Bende senin gibi herişi yapmaya kalkanlardanım.Ama ameliyat sonrası özellikle eşim her iş üzerine kalınca halimi anlayıp artık yardımı fazlalaştırdı.Şimdide çoğu zaman mutfak mesaiaiyle geçiyor.Sağlık olsun.
    Battaniye çok güzel olmş. Benimde motiflerim var ,ben çantalar yaptım motiflerden,paylaşayım birgün bende.
    Kitabın konusu güzelmiş.
    O diziye bende başladım ama devem edemedim nedense.Ay o yaşta öyle bir durumla karşılaşmak ne fenaaa.
    Kavuçuk ve devetabanı evet yaa tüm evlerde vardı ,salonlarda baş köşelerde.Çiçeklerinde modası oluyor işte.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkileri çok fena alıştırdım ben:) Bunun kız çocuk, erkek çocuğu da yok. Yani oğlum var diye her işini kolaylaştırmıyorum. Kız da olsa fark etmezdi. Kendimi sorumlu hissediyorum anlamsız şekilde. Halbuki onları engellemiş oluyorum, beceriksileştiriyorum. Neyse ki Orhun üniversite için uzaklaştı da kendine bakmayı öğrendi. Daha çok yolu var gerçi:)
      Çocukluğumuzdaki çiçekler şimdi yine moda aslında. Bir ara zararlı dediler, artık yararlı diyorlar:) Anladım ki içinden ne geçiyorsa onu yapacaksın.
      Sevgiler Mehtap.

      Sil
  3. Grace and Frankie'ye bayılıyorum! Ay Jane Fonda'ya hayranlığım her gün katlanarak artıyor, Lily Tomlin de nefis bir kadın.
    Moskova'da Bir Beyefendi bende sırada bekliyor, Leylak Dalı tavsiye etmişti, hemen aldım :) Bugünlerde başlarım herhalde, merak ediyorum.
    Örtü çok güzel olmuş, eline sağlık ♥ Ben de çok bitki öldürüyorum biliyorsun ahhaha ay çok korkunç :D Bu sukulentleri, aloe veraları filan fısfısla suluyorum. Toprakları kuruyunca biraz fısfısfıs; bol ışık ve makul miktarda sulamayla yaşatmayı başardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grace and Frankie'yi izlemekte geç kaldım aslında. Neyse, şimdi epeyi bir oyalar:)
      Örtü yatak üzerinde çok tatlı duruyor. Vintage hesabı:) İyi ki sebat edip bitirdim:)
      Fısfıs aklıma gelmedi, öyle yapayım o zaman. Bazen fazla su yüzünden de öldürüyorum çünkü. Kadınlık dürtüsüyle, aç kalıyorlardır gibi hissedip fazla suluyorum bazen:)

      Sil
  4. Gerçekten odaklanmak zor bugünlerde :(( Ders de çalışamıyorum, öyle geçiyor günler. Diziyi duymuştum, belki ona da başlarım. Dün Heartland dizisine başladım, 5 bölüm izledim. Atların tedavi edildiği bir çiftlikte geçiyor, rahatlatıcı bir dizi :)) Yatak örtüsü çok güzel olmuş. Kitabı da not aldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrencilerin işi zor bu sene. Ders çalışamamayı anlıyorum. Bu sene öyle böyle geçecek artık.
      Ben de diziyi not edeyim:)

      Sil
  5. Gerçektende zor zamanlardan geçiyoruz Sezer.
    Ve akı, ruh sağlığımızı korumak önemli.
    Evde olmayı seven biri oalrak aslında bana iyi geldi diyebilirm. Tek sıkıntı hepimizde olduğu gibi "salgın tedirginliği"
    Bizde evde 6 yaşında ki kızımla etkinlikler yaparak geçiriyoruz. Kendimize zaman genelde akşam saatleri kalıyor.
    Ah bu "Grace&Franki" dizisine bayılıyorum. Nasıl keyifle izliyorum anlatamam. 3.sezondayım. :)
    Örtüne bayıldım. Bende anneme yaptırmıştım. Nedense bende ötgü konusunda sabır yok.
    Bu aralar "Figen Şakacı'nın üçleme kitabını" okuyorum.
    Selam ederim, öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları olaylardan uzak tutmaya çalışmak, oyalamak, bir yandan keyifli bir yandan yorucu. Bu da böyle bir zamanmış. Sağlığımız yerinde olsun da.
      Grace and Frankie'yi izlemek için geç kaldım ben, şimdi telafi ediyorum:) Bugünlerde iyi oyalayacak.
      Örtüm hoş oldu, iyi ki devam etmişim. Çok teşekkürler:)
      Sevgiler benden de...

      Sil
  6. Hepimiz aynı durumdaymışız demek, bu kadar vakte rağmen ben de istediğim şeyleri yapamıyorum bir türlü. Örtüye de bayıldıım, ellerinize sağlık :) Çiçekler ne kadar güzel görünüyor, içim açıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdayız sahiden. Normalde bayıla bayıla yaptığımız eylemler için şimdi kendimizi zorlamamız gerekiyor. Tahminlerden çabuk atlatsak keşke, herkes günlük rutinlerine dönse.
      Örtü için teşekkürler. Tatlı oldu :)

      Sil
  7. cavill in maşallahı var yaa, o yazarı hiç duymadım, moskovalıyı :) grace and frankie aklımda izlerim, komedi herhalde, ay mom diye bir komedi dizisi var öğütlerim yaa çok komiiik :) anne kız ideal anneler hihi :) hıhım güzel düşünceez geçcek geçcek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavill, Witcher oyununu da seviyormuş sanırım, rolünü de sevmiş o yüzden.
      Bu kitabı duymadın mı? şaşırdım, bilirdin aslında sen.
      Mom dizisini de ben not alayım:)

      Sil
  8. Battaniyeyi görür görmez yorum yazmıştım. Yazmıştım da, nerede? Bulamadım :)
    Kalp olan her şeyi çok severim. Kalpli mi deseydim? Bu kadar büyük bir işi kotarmak büyünk sabir gerektiriyor. Tebrik ederim. Ellerinize sağlık. Güzel günlerde kullanılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden gelen başka mesaj yok Tülin Hanım, tekrar baktım. Ben de bulamadım:)
      Çok teşekkür ediyorum. O örtüyü nasıl bitirdim bilmiyorum, kendimle gurur duydum:) Elimde hep bir şeyler vardır, hobi açısından sıkıntı çekmem ama bu pek örgü konusunda olmaz. Örmeyi diğer uğraşlar kadar sevmem. Fakat bu iyi geldi, kafamı dağıttı. Renkleri birleştirmek, eklemek zevkliydi, o yüzden sanırım. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
    2. Yorumu kaybeden benimdir diye yazmıştım canım. Gönderdim sanıp sayfayı kapattığım vakidir :)
      Ben de her zaman öremiyor, her telden çalmayı seviyorum. Burcumuzun özelliği galiba. Kalın sağlıcakla.

      Sil
    3. Benim de gözden kaçırdığım oluyor, panikledim tekrar kontrol ettim:)

      Sil
  9. Merhaba,sizi yeni tanıdım.Enerjiniz,hayata bakışınız,sözcükleriniz,zevkleriniz bana çok tanıdık geldi.Yeni bir dostum var,yeni bir dostunuz var artık.Sağlık,huzur ve sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Arzu, çok mutlu oldum:) Selamlar, sevgiler, sağlıkla kalın! Görüşmek üzere...

      Sil
  10. Koskoca günü tamamıyla evde geçirmek zor olsa da bütün dünya bunu yapmak zorunda deyip teselli oluyoruz. Vakti planlı programlı geçirip mümkünse keyif de almaya odaklanmalı. Başka da çare yok:)
    Battaniye müthiş. Ortadaki kalpler ayrıca uğraştırıcı olsa gerek. Sağlam terapi olmuştur vesselam:) Nice nice sağlık ve huzur dolu yıllarda keyifle kullanılsın. Sevgiler Sezer...

    YanıtlaSil
  11. Biraz uğraştırdı ve hangi renkle hangisini kullanayım derken epeyi bir terapi oldu sahiden:)
    Evde kalmak zor ama hastalanmaktan iyidir diye düşünmek de lâzım. Özgür günleri bekliyoruz hep birlikte:)
    Sevgiler Zeugma, sağlıkla kal...

    YanıtlaSil
  12. Tatlı Sezer'cim benim, keyifle ve tebessümle okudum yazdıklarını. Of özlemişim seni çok. Aslında ben de evi severim ancak bu durumumuz farklı tabi ki! Çiçeklerini sevdim, bir ara ben de, ne yapsam istediğim gibi çiçeklenmezdi saksı bitkilerim, inanılmaz üzülürdüm. Eşim, "çok fazla düşüyorsun üzerine!" derdi. Haksız da sayılmazdı belki, çünkü yeni doğmuş bebek gibi; birazcık hava esse, ben çiçekleri içeriye alırdım, güneş açınca balkona çıkarırdım. Böyle olunca da bir içeri, bir dışarı, sanırım çiçekler de şaşırıyor, direnç geliştiremiyorlardı tabi.. Direnç derken, biz de bu kadar kapalı kalınca acaba bağışıklık sistemimiz nasıl olur!. Neyse, şimdilik balkondan, pencereden idare edeceğiz. Battaniyen de çokkkk renkli, çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım. Bugünler de hangi üretimi tamamlıyorsak adının önüne corana yazacağız. Kesinlikle dünya tarihine kalın harflerle yazılacak bir süreçten geçiyoruz. Bunları da görmek varmış. Bu yüzden bu süreçlerde hepimiz, duygularımızı, düşüncelerimizi bir şekilde yazmalıyız... tarihe geçiyoruz hem de öyle böyle değil!. Dizilerini not ettim, benim de önerilerim olacak, elimde biten ve yeni başladığım kitabı tamamlayınca, uzun zamandır siftah yapmadığım blogumu açarım diye düşünüyorum :)) Sevgilerimle Sezer'cim...#evdekeyiflekal :)) ✿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esincim ne zamandır yazmıyorsun, bu gönülsüz inziva bizler için yazmaya sebep olsun :)
      Çiçeklere ben de senin gibi aşırı ilgi gösterdiğimden olmuyordu sanırım. İhtiyacı varsa diye çok sulamak mesela:) Bakalım bu sefer becerecek miyim?
      Ne okudun, ne izledin merak ediyorum. Sen de bunları paylaşmalısın Esincim. Kesinlikle yararlanılıyor.
      Sağlığına dikkat et, sevgiyle kal. Öpüyorum güzel yanaklarından.

      Sil
  13. Yatak örtünüz çok şirin olmuş, Moskova'da Bir Beyefendi kitabını çok merak ettim belki ilerleyen zamanlarda edinip okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örtüm dünya tatlısı:) Renkleriyle iyi oyaladı beni.
      Moskova'da Bir Beyefendi'yi seveceksiniz. Sağlıkla kal Gül, sevgiler...

      Sil
  14. Filmin konusunu Netflix iki satırla da olsa yazmıştı, ya eski moda mıyım, geri kafalı mıyım bilemiyorum artık birbirine aşık iki herif olunca çok yadırgıyorum o yüzden es geçmiştim. :) Yatak örtüsü muhteşem olmuş bu fotoğraf iyi çıkmadı demişsin üstelik ki, bir de iyi çıksaydı düşünemiyorum. Mağazalarda gördüklerim kadar harika. Eline sağlık hiç ama hiç hatta sıfırım bu tür konulara. Çiçekler de çok güzel:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu inziva günlerinin artısı oldu örtüm:) Severek kullanacağım. Bugünleri hatırlatacak bir de herhalde:) Çok teşekkür ediyorum Müjde. Sağlıkla kal, sevgiler...

      Sil
  15. Çiçekler harika görünüyor. :) Örmüş olduğunuz battaniyenin renkleri de çok güzel. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Gerçekte renkleri fotoğraftan çok daha güzel. Fazla renkli oldu ama iyi oldu:)

      Sil
  16. Grace and Frankie ♥ ben de Deep'in önerdiği Why Women Kill'e başladım, çok mesudum! :)

    YanıtlaSil
  17. Sıra gelirse ben de başlayayım o zaman:)

    YanıtlaSil
  18. Grace ve Frankie yi beğenmene sevindim. Ben de çok severek izledim ☺️

    YanıtlaSil

Yorumu olan?