17 Ekim 2017 Salı

AYŞE TUNCÖZ... BİZDEN BİR BAŞARI HİKAYESİ...

    Henüz birkaç gün önce kendim başarmışım gibi mutlu olduğum bir olay gerçekleşti. 
Bazı arkadaşlarımızın tanıdığı, bazılarının da şimdi tanıyacağı  sevgili dostum Ayşe (Carpe Diem) Almanya'da yemek kitabı çıkardı. Amazon'dan satışa çıkan kitap, daha ilk günlerde kendi alanında yükseldi ve Jamie Oliver gibi bir starı geçerek ilk sıraya oturdu. An itibariyle yarışmaktalar. 
Bir Jamie geçiyor bir Ayşe:)  

    Ayşe'ninki tam bir emek, sabır ve başarı hikayesi. Ve bu yazının amacı reklam yapmak değil, onun çabasına şapka çıkarmak. Hayal kurup bunu hayata geçirme konusunda kararsız olanlara fikir vermek. Sevgili Ayşe çocukluğundan beri Almanya'da yaşıyor ve bir çocuk hastanesinde hemşirelik yapıyor. Yemek konusunda oldukça maharetli. Yemek yapmayı da yemeyi de çok seviyor. O yüzden hep kilolarından şikayetçi:) Bu özellikleri ona düşük kalorili yemekler yapmak konusunda ilham oluyor. Deneye yanıla, ölçe tarta bir çok yemek, tatlı, pasta pişiriyor. Almanya'daki bir diyet forumunda fikirlerini paylaşıyor; bu mecrada da tanınan, sevilen, tariflerini bir kitapta toplaması için yüreklendirilen biri oluyor. Kitap fikri kafasında iyice olgunlaşınca birkaç yayıneviyle görüşüyor. Düşük kalorili Türk yemekleri fikri yayınevlerinin hoşuna gidiyor. 
Bir tanesiyle görüşmeler başlıyor fakat -üzülerek söylüyorum ki yayınevinin başındaki kişiler Türk oldukları için olsa gerek- işler fazlaca yavaş ve karmaşık ilerliyor. Bunun üzerine Ayşe bir editörle anlaşmaya ve kitabı kendisi bastırmaya karar veriyor. Bundan sonra deli bir yoğunluk başlıyor. Kitapta yer alacak yemeklerin son hallerine ulaşmak için tekrar tekrar denemeler yapıyor  Ayşe. Ve tüm yemek fotoğraflarını aslında profesyonel değil ama bu işi de öğrenip kendisi çekiyor. 
Çok hoş bir logo tasarımı da yaptırıyor ki logoya bayıldığımı söylemek isterim. Bir kere figür kendisine çok benzemiş ve bayrağımızın yıldızının -onu inşallah ileride bekleyen parlak günleri simgelercesine- saçlarına toka gibi yerleşmesi güzel bir fikir olmuş. 

    Ayşecim editörle toplantı üstüne toplantı yaparken bir yandan da Almanya'nın çeşitli şehirlerinde onun tariflerini öğrenmek isteyenler için atölye çalışmaları düzenliyor. Bu arada asıl mesleğini de ihmal etmiyor. Ve günü gelip kitabı basıldığında, Amazon'da satışa sunulduğunda Jamie Oliver'la yarışıyor. Bundan sonra gelsin atölye çalışmaları, imza günleri. Acaba Jamie 
"Kim bu Ayşe diyor mudur?" :) Jamie'yi çok seviyorum ve takipteyim ancak kusura bakmasın bu yarışta arkadaşımı tutuyorum:)
    Ayşe benim blogger dostlarımdan biri. Yani bu mecrada tanıştık. Ancak kendisiyle yüz yüze de görüştük ve vazgeçilmez bir dostluk kurduk. O kadar güzel kalpli ve iyi niyetlidir ki şu başarısı bana  iyilerin mutlaka kazanacağını ispatlıyor. Şimdi uzun uzun anlatmayayım, Almanya'da beraber geçirdiğimiz günleri, kendisi hakkında bilgi verecek yazılarımı şu linklerden okuyabilirsiniz:  Biraz Almanya, Biraz Hollanda, Çokça Dostluk , Belki Sadece Bir Yemek .
    Ayşe'nin Almanlar'a Türk yemeklerini sevdirmesi, bizim mutfağımızın sağlıklı yanını onlara göstermesi bence hem orijinal hem de duygusal bir fikir. Çalışkanlığının ve sabrının yanı sıra fikri nedeniyle de tebrik ediyorum kendisini. Bence Alman medyasının ilgisini çekecektir. Buradan bizdeki yetkililere de sesleniyorum: Almanya'da bir Türk, Türk Mutfağı adına güzel işler yapıyor! Duyun! Görün! :)
    Yolun açık olsun Ayşecim. Yaratan, üreten, çalışan, kalbini bozmayan, kimsenin üzerine basmadan yüreğiyle ve aklıyla çalışarak başarılı olanlara saygım sonsuzdur. Sana da öyle...






    








24 yorum:

  1. Ayşe'nin yemek kitabı hazırladığını okumuştum, ben de buradan tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum, bol satışlar olsun. Sen de çok güzel tanıtmışsın, bayraklı logo da gerçekten çok güzel. :)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Yav... Tam büyük bir mutlulukla, keyifle ve yüzümde bir siritmayla okumusum yaziyi sonuna kadar, o en son cümlesine gelince duygulandirip koparmanin geregi var miydi simdi beni?:)

    Ah Sezer'cim... Güzel ve duyarli arkadasim benim. Herzaman o pozitifliginle, motive eden ve güc veren sözlerinle ta oralardan hep destek vermissindir bana en basindan beri. Yaaa... Görüyorsun iste, ne inanilmaz bir olay degil mi? Sen bir sene boyunca "bana kitap yaz diyorlar, ay ben kitap yazacagim galiba, ahanda yaziyorum, yazdim" diye diye gel ve cikar cikmaz tam 3 gün icinde gel bizim Ceymi'nin dibine otur (tahtina oturmaya kalkmisim - ben de farkinda degilim- hemen atti beni düdük makarnasi):)
    Olsun, onunla benim kitabimin yanyana durmasi bile cok absürt, ben halimden fazlasiyla memnunum. Belki Ingiliz-Türk yemekleri (iiyyyyy) ortak bir kitap yapariz ilerde kendisiyle. (Bababa, boyundan büyük hayaller kurmaya da bak sen!)
    Ceymi derim, kamon lets meyk e buk derim (manyak Ingilizce bilirim de):)

    Neyse, buraya kadar olanlar yeterince heyecanliydi, bakalim bundan sonra olacaklari ben de merak ediyorum. Hatta kalin diyerekten:)
    Cook öpüyorum, eline ve yüregine saglik diyorum, canim arkadasim.





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jamie'yle de olur, niye olmasın? :) Senin enerjin hepsine yeter.
      Yolun açık olsun arkadaşım.

      Sil
  3. Ayşe'nin başarısını IG da duydum çok mutlu oldum. Umarım istediği yolda yükseklere çıkar..Böyle bir yazı yazman çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtap. İkimiz adına da...
      Sevgiler...

      Sil
  4. Bende çok severim kendisini. Hikayesini de ne güzel anlatmışsın. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ayşe ve verdiği emek işte bu kadar güzel anlatılabilirdi Sezercim, kalbine sağlık arkadaşım ♥

    Oya gibi ince ince işlediği kitabı çok başarılı olacak, bundan çok eminim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım Şebnemcim. Ben de başarısının artacağını düşünüyorum. Yolu açık olsun.
      Bir işe gönül veren, emek harcayan herkesin yolu açık olsun. Öptüm seni ayrıca:)

      Sil
  6. Ayşe'yi ne güzel anlatmışsın Sezer :)

    Size bir şey hazırlayamadım dediği sofrasına oturup bir de hazırlasaydı ne yapacaktık sorusu kafamda dolanan canım arkadaşıma da böyle bir kitap ve başarı yakışırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun:) Sofrasını yazacaktım unuttum:)

      Sil
  7. Bayilyorum böyle bayanlarimizin basari hikayelerine. Hani reklam bile olsa seve seve okurum hakediyor sonuna kadar. Logosunu cok begendim. Zarif ve kaliteli olms. Umarim dahada ileriye tasir bu basarisini :)

    YanıtlaSil
  8. Ayşe ye tebrikler canım. Hem çalışkan hem şanslı biri bence. Çalışkanlığı yaptıklarından, şansı sizin gibi arkadaşı olduğundan belli.
    Başarı hikayelerini hep sevmişimdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz Tülin Hanım, kendi adıma da teşekkür ediyorum:)

      Sil
  9. Ben duymamıstım. Duymus oldum, basarılar dılerım🤗

    YanıtlaSil
  10. Muhteşem bir başarı.. Yolu açık olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayşe, yemek kitabına ne çok emek verdi!. Sabırla, bile isteye yorularak ama hiç bıkmadan bu yolculuğu sürdürdü ve sonunda oldu işte!. İnsan yeter ki istesin, elde edemeyeceği hiçbir şey yok. Bu kitabı kendim çıkarmışcasına çok sevindim, yürekten tebrik ediyorum Ayşe'yi. Almanlar görsünler, azimli ve güçlü Türk kadınını!. Ve sen Sezer'cim ne güzel anlatmışsın Ayşe'yi ve gayretini. Senin de kalemine, emeğine sağlık. Yolu açık, başarıları daim olsun Ayşe'nin...ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese bir örnek olsun bu hikâye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerine katılıyorum Esincim. Yolu açık olsun. Seni de öpüyorum:)

      Sil

Yorumu olan?