10 Ekim 2013 Perşembe

YAĞLI BOYA ZAMANI


    Yaz bitti, sonbahar çok çabuk geldi. Okullar, kurslar açıldı. Yani hobi mevsimi de geldi bir bakıma. Bu sene yağlı boyayı ilerletmek istiyorum. Geçen sene başlangıçtı benim için. Bu kış üşenmeyip çalışırsam çok güzel olacak. Geçen sene 2 tane yağlı boya tablo yapabildim ancak. Çünkü çok yavaş, çok titizlenerek çalışıyorum. Neler yaptığımı göstereyim mi?
   
    İlk olarak bu gülleri yaptım:


    Bu bir ressamın eserinden kopya. Fakat ressamı bilmiyorum. Hocamızdan almıştım resmi. Aslında bir ressamın eserini tekrar yapmak istemiyorum. Bu tamamen ilk denemem olduğu için seçilmiş bir resim. Bir daha çiçek yapacağımı da sanmıyorum. Yine de ilk çalışma için iyi oldu bence. Fotoğrafta iyi çıkmamış, kendisi daha canlı tabii ki.

    Bu da benim hüzünlü balerinim. İkinci çalışmam. Yazın bitirdim bu resmi. Bunu fotoğraftan çalıştım. Ne yalan söyleyeyim beğendim balerinimi:) 


    İşte böyle. Şimdilik 2 adet eserle karşınızdayım:) Bir süre fotoğraftan çalışmaya devam edeceğim. Amacım zamanla kendi kompozisyonlarımı oluşturmak. Umarım yapabilirim. 
    Kış mevsimi, hobi mevsimi... Çalışmaya devam...





9 yorum:

  1. Sezer'cim, ne diyecegimi bilemiyorum, agzim acik kaldi görünce. Yani bunlar senin acemilik islerinse, isi iyice ilerlettigindekiler nasil olur kimbilir. Tek kelimeyle bayildim! Cok samimi söylüyorum. Hele balerin müthis olmus. Hayran kaldim valla. Ellerine, emegine saglik !

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşlar. Çok mutlu oldum oldum.

    YanıtlaSil
  3. Yani son derece başarılı buldum ben ama ben de nerde o yetenek o ayrı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bolat. Herkesin farklı farklı yetenekleri vardır değil mi ama?

      Sil
  4. Balerin süper!
    Resimden anlamam ama çiçek, meyve resimleri bana pek sıcak gelmez nedense.
    Yaz bitti diye sevinen bir tek ben miyim yahu? Yazın en sevmediğim tarafı koşturmacalı geçtiği için sanırım. Düzen yok, hobiler yok, blog zayıf, dostların hepsi orda burda tatilde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Semi... Balerin için...
      Yaz bitti diye sevinen bir tek sen misin? Galiba:)

      Sil
  5. çiçek böcek resimlerinden hazetmeyen tek kişi olmadığımı görmek beni sevindirdi :) balerin gerçekten güzel olmuş... daha önce çizim yeteneğiniz var mıydı yoksa herşey kurstan sonra mı başladı? bu çizim beceresi sonradan edinilebilen bir şeyse uçan adam sabri gibi takla falan atmayı düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçaklı...Teşekkür ederim beğendiğin için. Çok mutlu oldum.
      Yetenek konusuna gelince... İlkokul ve ortaokul zamanlarımda başarılıydım. Resim dersinde iyi olmak bir yana, asıl sıkıldığım derslerde defterlerin kıyısına köşesine neler yapardım bir bilsen:) Geçen sene, uzun yıllardan sonra buluştuğum ortaokul arkadaşım o resimleri hatırlayıp, "hala resim yapıyor musun?" demişti mesela ve ben çok mutlu olmuştum:)
      Yetenek tek başına bir işe yaramıyor tabii. Çalışmak lazım. Zamanında üzerine gitmedim. Ki aile yönlendirmesi de çok önemli bu konularda.
      Velhasılıkelam, büyüdüm, o kadar yıldan sonra tekrar heves ettim. Umarım bıkmadan devam edebilirim. Çalışmak, geliştirmek lazım kesinlikle.
      Az biraz yetenek, çok ilgi var bende aslında:) Tekrar teşekkürler.

      Sil

Yorumu olan?