18 Nisan 2020 Cumartesi

BİZİM KIZLAR...

    Akşam üzeri maskeleri almak için eczaneye gidip geldim. Sadece 15 dakika dışarıda durdum ama o kısa süre içinde dahi gördüklerim sosyolojik incelemeyi hak edecek nitelikteydi. Favorim el ele tutuşmuş yürüyen üç genç kadın. Arada mesafe bırakın diye bas bas bağırılan bir dönemde, daracık kaldırımda üç kişi niye el ele yürürsün ki? Maskeyi taktık işlem tamam diye düşünüyorlardı sanırım. Neyse... Ne diyeyim? Acayip bir dönemdeyiz zaten. Daha neşeli şeylerden bahsetmeli. Mesela çocuklardan. Evlere kapandığımız şu zamanda, her ne kadar yorsalar da çocukların varlığı umut taşıyor, enerji veriyor. Biz çocuğu büyüttük ancak yeğenim uzaktan bile yetişiyor. Ya da kuzenimin küçük kızı uzaktan da olsa neşelendiriyor. Şöyle ki: Yeğenim Nisan yine bana amigurumi siparişi verdi. Bu konuda usta falan değilim, Nisan'ın itmesiyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Filmlerden, dizilerden hayran olduğu karakterlerin figürlerini biriktirmesi ayrı, bir de örme bebeklerini istiyor benden. Daha önce Harry Potter'dan Hermione'yi, Stranger Things'ten Eleven'ı yapmıştım, bu sefer Loki'yi istedi:) Ne yapayım? Onu çok seviyorum. Yanlış anlaşılmasın, kendisi 9.sınıfta bu arada. Çocuklukla gençlik arasında bir yerde. Fakat sanırım büyüse de benim gibi incik cincik işlerden vazgeçmeyecek. Şu an tam karşımda Dumbledore'un Funko Pop figürü duruyor örneğin:) Hâl böyleyken bana da farklı bir uğraş oldu Nisan'ın isteği. Loki'yi inceledim. Miniminnacık bir Loki yaptım. Şu sıra yüz yüze görüşemediğimiz için babası gelip aldı, iki gün sonra başka hediyelerle birlikte verecekler. 

    İşi bilen birkaç saatte tamamlardı bunu fakat bende 2 gün sürdü. Uygun malzemeleri evde bulduğum için sevindim. Loki'nin yeşilli siyahlı uzun ceketini nasıl yapsam diye düşünürken, koyu yeşil kadife ufacık bir parçam olduğu geldi aklıma. Bunu düşündüğümde uykuya dalmak üzereydim, o ampul nasıl yandı bilmiyorum. Evdeki ıvır zıvırlar hep Nisan'a yarıyor:) Bunları ayrıntılı anlatmamın sebebi, beni bir süre gündemden uzaklaştıran şeyler olması. Loki iki gün oyaladı beni, iyi oldu.
    Kuzenimin kızı demiştim. Ailemizin en küçük üyesi Parem. O da ayrı güldürdü bizi. Benim Loki'yle uğraştığım gün onlarda da farklı bir telaş varmış. Öğretmenlerinin verdiği ödeve göre bir sanatçıyı ve bir tabloyu canlandıracaklarmış. Kuzenim epeyi yorulmuş ve söylenip duruyordu ama ortaya şöyle işler çıkartmışlar. İlk fotoğraf Leyla Gencer, ikincisi Renoir'ın Little Girl With A Cat canlandırması.



    Leyla Gencer şahane olmamış mı? Bayıldım. Bu minnak da 1.sınıfa gidiyor fakat öyle bir poz vermiş ki yaşından büyük durmuş. Zaten her işini ciddiyetle yapan bir arkadaşımızdır:) 
    Şu malûm salgın günlerinde çocukları oyalamak yorucu fakat işin böyle güzellikleri de oluyor. Benim için uzaktan izlemesi keyifli. Açık konuşacağım, şu sıra küçük çocuğum olmadığı için ziyadesiyle mesudum:) Bilhassa uzaktan eğitimle, ev ödevleriyle uğraşan herkese sabırlar diliyorum. Ve her şeye rağmen çocukların varlığının kocaman bir umut olduğunu en görünür yere, büyük harflerle not ediyorum efendim. 



 

26 yorum:

  1. Tablo canlandırma çok çok iyi olmuş😍

    YanıtlaSil
  2. Ben de mesudum :) Allah kolaylık versin küçük çocuğu olanlara.

    Loki pek güzel olmuş.

    Leyla Gencer canlandırması muhteşem. Kedili kız da çok sevimli.

    YanıtlaSil
  3. Parem'e bayıldım.Maşallah. Ay o nasıl ödevmiş onu da bilemedim ya:) Allah evlatlara güzel ömürler versin.
    Gerçi tabi uzaktan sevmek daha iyi .
    Dışarı çıkmış elele üç kadın haa, yok akıllanmaz bizim bir kısım toplum.
    Bizim sitede de bir kadın dün örgüsünü almış ,yanında da 9-10 yaşlarında oğlu bahçeye çekmiş sandalye ,öyle örgü ördü.Ki kocaman güneş alan balkonlarımız var, olmazsa hadi diycem.
    Kendim çıkmayınca çıkanlara sinir olur oldum bide:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En ufak fırsatta çıkanlara ben de sinir oluyorum. Biz evde boş yere bekliyoruz gibi geliyor? Hep beraber hareket edilmeli.
      Ödevler bizim öğrencilik zamanlarımızdan daha alengirli:) Velilere kolay gelsin:)

      Sil
  4. Fotoğraflara bayıldım. Gerçekten çok güzel poz vermiş yeğeniniz. Sahne sanatlarına ilgisi olacak galiba. Öğretmenlerin böyle etkinliklerle çocukların farklı yönlerini beslemesi çok iyi bence. Bizim evde de bir amugurimi hevesi başladı. Babam yapabilir miyim ki diyordu geçenlerde. Bakalım eğer cesaret ederse o da bizim küçük için yapacak gibi duruyor. Ellerinize sağlık bu arada harika olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parem her işini ciddiyetle, titizlikle yapar:) Sahne sanatlarında da başarılı hakikaten. Hep en önde:) Başak burcunun ilk gününde doğdu, dolayısıyla aslanlık da var. Aslan burcunun göz önünde olma isteğiyle başak burcunun titizliğini almış resmen:)
      Amigurumiyi babanız da yapabilir bence:) Daha önce yaptığım baykuşlarım var, burada göstermiştim. O baykuşlar çok kolay mesela. Kolay olanlarından başlanır. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. ha haa bayıldım bayıldım çok tatlııııı her şeey :)

    YanıtlaSil
  6. Ya ne güzel öğretmenler var. Fikri sevdim. Bu yaşımda o ödevi yapasım geldi ahaha :D

    Loki'nize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmen için ödevi vermesi kolay, aile için onu uygulamak zor. Veliler tebrik edilmeli:)
      Bu yaşta da yapılır bence, deneyebilirsin:)
      Thor'u herkes sever, önemli olan Loki'yi sevmek:)

      Sil
  7. Canlandırmalar harika olmuş. Halkın dikjstsizliği çok sinir bozucu 😒

    YanıtlaSil
  8. Gemlikten zeytinleri bekliyoruz o zaman..:)
    Bende niluferdeyim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nilüfer ne güzeldir. Memnun oldum. Şu salgın bitse de gitsem Bursa'ya, Gemlik'e :)
      Sevgiler Sibel...

      Sil
  9. Maşallah bu güzel, yetenekli, tatlı kızlara. O ne güzel poz verişler öyle! O duruşlar, bakışlar. Bir sanatçı ruhu var gibi! Çocuklar iyi ki varlar. Onlar gerçekten umutlarımızı perçinliyorlar. Aileler için, kolay olmasa gerek onları yetiştirebilmek! Ama yine de onlar, bu şirinlikleriyle ebeveynlerine her şeyi severek yaptırırlar eminim :) Allah güzel ömürler versin. Senin minik Loki'nde çok sevimli olmuş. Ellerine sağlık Sezer'cim. Sevgilerimle...Seni çok öpüyorum.💕 Ve şimdiden tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı KUTLU OLSUN. 💝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bayram okulların kapalı olması ne sevimsiz oldu. Yine de tüm çocuklarımızın ve tabii hepimizin bayramını ben de kutluyorum. Nice güzel bayramlarımız olsun bundan sonra.
      Parem işini ciddiyetle yapar:) Fotoğraflara da yansımış:) Çok teşekkür ediyoruz Esincim. Kocaman öpücükler sana.

      Sil
  10. Nisan'ın geçen sene hazırladığınız hediyesini hatırlıyorum da harikuladeydi. Bu da çok güzel olmuş.Bence bu işi hobi edinmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç sene önce yaptığım Hermione en iyisiydi:)
      Yarı hobi benim için:) Baykuşlarım var, anneme yaptığım kedi şeklinde yastık var. Ara ara yapmak iyi geliyor. Teşekkürler Gamze:)

      Sil
  11. Teyze olmak böyle bir şey işte :) Onlar gak der sen şakırsın :)))
    Ellerine sağlık bu arada Sezercim şahane olmuş yine♥

    Leyla Gencer pozuna bayıldım gerçekten de... Çok başarılı bir duruş, bakış... Bu çocuklar bir harika gerçekten de :)

    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzelik çok şahane bir şeymiş gerçekten. Yaşasın yeğenler! :)
      Öptüm Şebnemcim. Sağlıkla kal!

      Sil
  12. Ben Loki 'ye bayıldım.Harika olmuş.
    Bu arada blogumu nazik ziyaretin için teşekkür ederim Sezercim.Blogla ilgili güncelleme sorunu malesef devam ediyor. Ne yaptıysam olmadı. Sorunun ne olduğunu da anlamış değilim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumu olan?