17 Haziran 2021 Perşembe

BUGÜNLERDE...

     
    İstanbul'da hava 3 gündür yağmurlu. Bir yağıyor, bir duruyor. Ne ara yürüyüşe çıkmam gerektiğini kestiremiyorum. Hâlâ yaz moduna da giremedim. Şu an net bir tatil planımız olmadığı için sorun yok aslında. Birtakım işler nedeniyle tatil tarihi belirleyemiyoruz. Araya aşılar da girdi. O muydu, bu muydu derken 2.randevuyu hangi günlere alacağımıza karar veremedik. Anlaşılacağı üzere ilk doz Biontech aşısını oldum. 
45 yaşa açılır açılmaz randevumu aldım, kalabalıklara kalmadım. Eşim bir önceki grupta halletmişti. Nihayet aşıya ulaştığım için sevinçliyim. O an seçme şansı yoktu ama olsaydı yine Biontech'i tercih ederdim. Teknolojinin ilerlemesi doğal ve olması gereken bir durum. 

    Yaz moduna giremediğimi söylesem de Haziran ayını yaşıyor olmamız gibi bir gerçek var. Gönül dışarıya çıkmak istiyor, insan evlere sığamıyor. Hâlâ tedirgin olsam da ufak ufak çıkıyoruz, sevdiklerimizle de daha sık görüşür olduk. Açık hava buluşmaları ilk tercih. Sosyal hayat yavaş yavaş hareketleniyor. Bizim burada güzel bir açık hava kulübü var. Deniz kenarında, püfür püfür, hoş bir yer. 2020'ye kadar sık sık konsere giderdik. Ceylan Ertem'den Ayhan Sicimoğlu ve Orkestrası'na kadar pek çok kişinin konseri oldu. Geçenlerde fark ettim, konserler yine başlamış. 11 Haziran'da Cem Adrian varmış. Durumlar eskisi gibi değil tabii. Ayakta ve dip dibe dans edilir, şarkı söylenirdi. Şimdi aralıklı masalar konmuş, tek bilet değil masa satın alıyorsun. Gidilir. Ama rahat etmem için vaka sayılarının biraz daha inmesi lâzım.
    Blog alemi yaz durgunluğuna girdi. Yazan az okuyan az. Sanırım "Bir Ressam, Bir Resim" yazılarını sonbahara kadar haftada bir yerine iki haftada bir yayınlayacağım. Kuralcı yanım her hafta yayınlama sözü verdiğim için huzursuz. Geniş kitlelere hitap etmiyor olabilirim ama okuyan, yorum yapan herkese karşı bir sorumluluk hissediyorum. Olması gereken ama zorluk yaşatan bir huy. Fakat işte yazın gelmesiyle evlerden dışarı çıkmamız, hareketlenmemiz işleri kolaylaştırmıyor. Her yazı için tekrar tekrar düşünüyorum, tekrar okumalar yapıyorum, eski notlarıma bakıyorum, varsa eksiğim tamamlamaya çalışıyorum, titizleniyorum. Konuyla ilgili bir kitabı kütüphanemden çektiğimde "Ya bu ne güzel kitaptı" deyip baştan okuyorum. Dolayısıyla elimdeki diğer kitaplara, henüz okumadıklarıma yeterince vakit ayıramıyorum. Kışın daha rahattım ancak dediğim gibi dışarılara taştık. Üzerine bir de bunca vakit ayırdığım yazıların dönemsel sebeplerle az kişiye ulaşıyor olması can sıkıyor. Aman ha! Yanlış anlaşılmasın! Seri bitmiyor. Sadece kısa bir süre için iki haftada bire inecek. Bu arada umuyorum gezeceğim, sosyalleşeceğim, sanat tarihi dışındaki kitaplarıma da vakit ayıracağım. Hepimiz gibi! Herkes sağlıklı, mutlu bir 2021 yazı yaşasın.

    Kitap demişken... Kocaman roman Üvey Kardeş'i bitirmek üzereyim. Buradan La Paragas'a ve Leylak Dalı'na selam olsun! Kocaman dedim. Üvey Kardeş hacmiyle olduğu kadar içeriğiyle de kocaman bir kitap. 
Bir süredir onlarla birlikteydim, okumayı bitirdiğimde Barnum'u ve Barnum'un hayatına dokunmuş herkesi özleyeceğim. 
    Bu ara pek bir şey izlemiyorum. Dizi izlemeye kalktığımda da küçük bir hayal kırıklığı yaşadım. TurkcellTV+ 'ta 22.11.1963'ü görünce çok sevindim, ilk bölümü izledim. İkinci bölümü açmadı. Meğer tadımlık veriyorlarmış. Üyeliğimiz dizileri kapsamıyormuş. Diziler için paketi yenilemedim tabii. Maçtan öteki, diziden beriki derken zaten bir sürü digital platforma epeyi bir ödeme yapıyoruz. Sinir bozucu. Yalnız izleme imkânınız varsa 22.11.1963'ü kaçırmayın derim. Stephan King'in bir romanından uyarlama. Kitabı okumuştum. Kitap iyiydi, dizi de çok iyi olmuş. Bakalım ben de bir şekilde devamını izlemeye çalışacağım artık. 
    İşte böyle. Şu an dışarıda hava iyi. Güneş açtı. Balkon kapısı açık. Hani salgının en başında yanımızdaki siteden birinin neredeyse her gün klarnet çalıştığını söylemiştim ya? İşte o kişi kimse klarneti epeyi bir ilerletti. Şu an onun sesi geliyor yine. Tam parçalar çalıyor artık. Vallahi takdir ediyorum. İlk zamanlardaki halinden eser yok. Belli ki salgını fırsata çevirenlerden. Helal olsun!
   Hazır yağmur yok... Ben biraz yürüyüşe çıkıyorum. 




 

34 yorum:

  1. 22.11.1963 'ü ben de epeydir merak ediyorum ama bir türlü fırsat olmadı bakmaya. Hazır siz hatırlatmışken bakayım, şansımı deneyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem aklındaymış kesin izlemelisin. Kaliteli dizi olmuş. Yapımcı J.J Abrams. Kitabını da çok sevmiştim. Kritiğini yazarsan okurum:)

      Sil
  2. Yanıltmayacağından emindim ama şimdi yazından teyidi alınca daha bir sevindim ki buradan Sevgili Leylak Dalı'na bir kez daha teşekkür etmeliyim, o yazmasa bu kitap hayatımda olmayacaktı:) İki haftaya itirazım olmaz şahsen. Rahat olabilirsin, tekrar yapma fırsatı olur hem öğrenciler için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın dizisini gördün mü? Vücut bulmuş hallerini görmek ilginçti. Ama kitap her zaman tercihim tabii. Su gibi aktı:) Tekrar teşekkür ediyorum.
      Yaz tatiline girmiş gibi olduk hakikaten:)

      Sil
    2. Bilmiyordum dizisi olduğunu, sık dizi izleyen biri de değilim zaten, sen söyleyince baktım nerede olduğuna, fragmanı bile izlemedim:)) Hayal ettiğimi yönetmenin hayaliyle tokuşturmayı pek sevmem, aklımdaki ve kalbimdeki gibi kalsın hepsi:) Rica ederim, sevmen benim içinde sevinç:)

      Sil
  3. Ben pazartesi persrmbe yaa kararimdan henuz vazgecmedim bakalim.simdilik.az kisi de okusa yazacagim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel yazıları yazacağım yine, onlarda sorun yok, buralardayım yani. Verimi düşürmemek adına, yaz boyunca "Bir Ressam, Bir Resim" serisi için yavaşlama kararı aldım. Herkesi aynen okumaya da devam:)

      Sil
  4. Ben de haftaya olacağım ama bakalım kalabalık mı olacak :/
    Yağmurlu ve serin bir Haziran geçirdiğimiz için mutluyum :)) Bana kalsa yazları ülkeyi İzlanda'nın yanına demirlerdim. Öyle sevmiyorum yaz sıcağını.
    Kitap okumadığım bir iki ay geçirdim. Temmuz'da telafisi olacaktır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir organizasyon var ve aşı o kadar çabuk uygulanıyor ki kapalı alanda çok kısa süre kalınıyor. Hiç endişelenme.
      Temmuzda keyifli okumalar o zaman:)

      Sil
  5. yazlar yaz değil, kışlar kış değil, her şey zıvanadan çıkmış gibi,ayak uydurmakta zorlanıyorum. yine de aşının bulunması, yazın gelmesi, sokak sanatçılarının filan çıkması iyi hissettiriyor :)

    YanıtlaSil
  6. şifa olsun. bir yıldır bu aşıyı bekleyip, bugün doktordan ret yedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A niye Burcu? Yaştan mı? Başka sebepten mi? Yaş ise gençlere de açıldı neyse ki.

      Sil
  7. Kıpır kıpır fark ediş; insanın hissiyatını analiz edip,onu yönlendirmesi,tercihlerini sıralayıp,yaşam ırmağının kenarında püfür dolaşması gibi güzel bir çalışma; kutluyorum Sezer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. O seriye başlarken, heyecana kapılıp "Her pazartesi" demesem daha iyiydi ama bir noktada düzenlemek de fena bir durum değil :)

      Sil
  8. Aşının 2. dozunun tarihi sanırım otomatik tanımlanıyor, size pek seçenek verilmiyor gibi, gün sonraya atıyor o da ayrı hikaye, bu arada yaz geldi sevsek te sevmesek te geldi, kitap enteresanmış bakılır, sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.doz için olası tarihler belirlenince yine tam gün ve saati seçiyorsun. Bakalım, şimdilik güzel ilerliyor, umarım herkese faydası olur.
      Kitabı seveceğini düşünüyorum, sevgiler Eylem...

      Sil
  9. Aaa. Kararına saygı duyuyorum elbette ama o yazıları özleyeceğim :) Sonbahar geldiğinde mutlu olmak için bir sebep o zaman! Aşıya çok sevindim, geçmiş olsun. Biontech Almanya'da pek yok, sadece ilk aşıyı olanların ikincisini yapıyorlar.. Cem Adrian 11 Haziran mı Temmuz mu, Haziransa kaçmış, sanki gidebilecekmişim gibi heyecan yapmam da enteresan oldu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ceren. Aşıların herkese faydası olsun, kurtulalım şu musibetten.
      Haziran'dı konser. Birkaç günle kaçırdım:) Umarım gelir tekrar:)

      Sil
    2. Serinin yazıları için söylediğin güzel sözlere de yürekten teşekkür ediyorum. Kocaman sevgiler...

      Sil
  10. Konserler başlasın bizde atalım kendimizi müzik şenliğine. Bende haftaya olacağım aşımı. Aşı olmadan içimiz rahat etmeyecek. Güzel bir yaz olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız müzik gece 12'ye kadar dinlenecek biliyorsun. Neyse...:)
      Kocaman sevgiler benden...

      Sil
  11. Şifa olsun aşın Sezercim... Bugün ben de olacağım inşallah. Korkudan erteliyordum sürekli ama kaçmak kurtuluş değil :/

    Yavaş yavaş ben de sosyalleşiyorum ama eve döndüğümde sağımı solumu dinlemekten işkence çekiyorum. Sınırlarımı çok az genişletmek benim için en iyi seçim olacak galiba :))

    Öpüyorum seni kocaman ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sabırsızlıkla bekliyordum ki aşırı olmayan bir kalp kapakçığı sorunum da var aslında. Fakat güvendiğim doktorları takip ettim ve çok özel durumlar hariç herkesin aşı olabileceği fikri aklıma yattı. Herkese şifa olsun. Öpücükler Şebnem...

      Sil
  12. resim tatili gibii pikii :) bu yaz belki denize girilir artık yaa ama doktorlar açık denizde girin veya insansız sahilde diyor, tekne ile açılmalı belki :) diziler artık süper valla izle izle bitmiyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabalık olmayan yerde ve zamanda bu sene de yüzmek istiyorum Deep:) Bakacağız.
      Sevgiler benden sana...

      Sil
  13. Merhabalar.
    Bizim buralar da öyle her gün hava parçalı ya da kısmen kapalı bulutlu. Ya sabaha doğru yağmur yağıyor, ya da ikindi vakti yağmur yağıyor. Bizim buralarda pek deli yağmurlar yağmaz. Yağmurumuz akıllıdır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cevap yazana kadar iklim değişti, birkaç gündür hava inanılmaz sıcak:) Sanırım yaz geldi bu kez.
      Benden de selam ve saygılar Recep Bey...

      Sil
  14. Yazının başında dediğiniz gibi yaz geldi mi gelmedi mi anlayamadık. Dün Foça' ya denize gitmiştik. Hava berbat! ötesi sıcaktı, denize serinlemek amacıyla girdiğimde de hamam suyu gibi olduğunu farkedip hayal kırıklığı yaşadım. Gelin görün ki, 3 saat sonra hava bulutlanmaya ve gri renge bürünmeye başladı. Derken müthiş bir rüzgar ve kum fırtınası içinde uçuşan eşyaları toplamaya çalıştık. Herkes karıncalar gibi dağıldı. Bir anda sahil kocaman dalgalar ve uçuşan çer çöple bomboş kalakaldı. :) İlginç bir görüntüydü.
    Havaların ısınması ve dışarılara açılmamızla birlikte ekran karşısında eskisi gibi zaman geçiremiyoruz, haklısınız yayını seyreltmekte.
    Aşı için şifalar olsun, ben ikisini de oldum.
    Güzel günler diliyorum hepimiz için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç gündür inanılmaz sıcak. Bu kez yaz geldi sanırım:) Aşı hepimize şifa olsun da biraz nefes alalım.
      Ben de güzel günler ve şahane bir yaz diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  15. Bugün Metos da aşı olacak. Bilgiç'e de açılmış. Bakıyorum yavaş yavaş başlıyor etkinlikler. Umarım keyifli bir yaz geçiririz. Hoş korona olmasa da can sıkan konulardan bol bir şey yok ya, neyse.

    Antikorun bol olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhun da bu hafta olacak. Dediğin gibi, antikorumuz bol olsun:)
      Gündem fena, keyifli anlarımızda bile tadını çıkaramıyoruz çünkü birçok şey içimize sinmiyor. Bir yanımız hep buruk. Bilemiyorum...
      Sevgiler Handan, şahane bir yaz dilerim sana ve ailene...

      Sil
  16. Ben de son okul haftalarında cok yoğundum yeni gezebiliyorum blogları. Biraz soluklanmayı hakettik sanırım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salgının hâlâ geçmeyen gölgesi altında olabildiğince huzurlu geçirelim bu yazı:)

      Sil

Yorumu olan?