3 Kasım 2017 Cuma

İNSAN YALNIZCA BİR KEZ DEĞMEZ DİYEBİLİR... *

    Yarın 36.İstanbul Kitap Fuarı başlıyor. Fuar merkezi şehir dışı sayılan bir bölgede ama eminim yine çok kalabalık olacak. Sırf fuar alışverişi yapayım diye bir süredir kitap almayıp kütüphanemdeki henüz okumadıklarımın sayısını azalttım. Aslında yine fuarda ahım şahım bir indirim göremeyeceğiz fakat herkes bilir ki oradaki alışverişin keyfi başkadır. 

    Hazır fuar zamanı gelmişken kitap tavsiyesinde bulunmak isterim. Söz konusu kitap Instagram'da paylaştığım ama burada henüz bahsetmediğim "Değmez". İsmail Güzelsoy'un daha ilk sayfasında çarpıldığım, her bir karakterini çok sevdiğim, içimi titreten romanı. 


    İsmail Güzelsoy'un ismini bir süredir duyuyordum. Okuyucular onu özellikle son romanı Gölge ile tanıyorlar. Bir de Ot dergisindeki yazılarından. Birkaç ay önce D&R mağazasında Değmez'i görünce merak ettiğim yazarın bir kitabından başlamaya karar verdim. Dediğim gibi okur okumaz hayran kaldım ve hemen ertesi günü yazarın diğer kitaplarını internet mağazasından sipariş ettim. Piyasada olmayan iki romanını da bir ara temin etmeyi umuyorum. Değmez'den sonra diğerlerini de okudum. Onlar da şahane ama Değmez'in gönlümdeki yeri bambaşka. Şu yaşıma kadar okuduğum kitapların içerisinde en sevdiklerim listesinde yerini aldı. Masal gibi bir anlatım, enfes bir kurgu, yüreğinizin ta derinlerine işleyen hikâyeleriyle karakterler, zengin bir dil ve altı çizilesi cümlelerin çokluğu... Konudan bahsedip kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum. Henüz okumadınızsa lütfen okuyun, umuyorum Doslar Köyü sakinlerini siz de benim kadar seveceksiniz. (Evet, "Dostlar" değil, "Doslar". Sebebi kitapta).
    İsmail Güzelsoy'un üslubu İhsan Oktay Anar'a benzetiliyor. Bence bunu sadece Gölge'yi okuyanlar yapıyorlar. Diğer romanları da okuyup öyle değerlendirmeli. İhsan Oktay Anar romanlarını da çok severim. Her iki yazarın da fantastik ve masalsı bir dili var. Kendimce İsmail Güzelsoy'un karakterlerinin daha içe işleyen, okuyucunun unutamayacağı karakterler olduğunu; Anar'ın romanlarını ağır bulanların Güzelsoy'un romanlarını daha akıcı bir şekilde okuyacaklarını belirtmek isterim. Tabii bu benim fikrim. Her iki yazarı da sevenler görüş belirtirse memnun olurum. 
    İsmail Güzelsoy'un imza etkinliği Doğan Kitap'ta 11.11.2017'de saat 14.30'da. Özellikle baktım ama ben o gün fuara gidemeyeceğim. Daha öncesinde bir panelde konuşmacı olacak, yapabilirsem ona katılmayı düşünüyorum. İlgilenenlere hatırlatmak isterim. Belki Değmez'i alıp imzalatırsınız:)
    Beklenen fuar başlıyor. Ben bir tavsiyede bulundum, sizden gelecek tavsiyelere de açığım. Herkese iyi okumalar. 


Başlık kitaptan alıntıdır: "İnsan yalnızca bir kez değmez diyebilir, ikinci kez bunu tekrarlıyorsa sahtekârdır. İlk söylediği anda kalemini kırmıştır zaten".



 




18 yorum:

  1. Tabii ki gönlüm arzu ediyor ama o kadar yolu çekeceğimi hiç sanmıyorum.Nerdeyse yirmi milyonluk şehirde bir tek kitap fuarı açılınca kalabalık olması da kaçınılmaz.Çocukları her yıl okuldan servislerle götürüyorlardı, çok memnun dönüyorlardı.Sanırım okullar gidiyordur yine.Gençlerin kitap ve yazarlarla kaynaşması açısından çok güzel bir etkinlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi çocuktan geçilmiyor:) Gitsinler tabii. Dediğin gibi çok keyif alıyorlar.

      Sil
  2. Güzel bir tanışma kitabı olacak galiba :) Tavsiyene sağlık Sezercim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni tanıdıysam beğeneceğini düşünüyorum Şebnemcim:) Öptüm kuzum.

      Sil
  3. Not aldım, merak da ettim, çok teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  4. Bu sene fuara gidemeyecek olmanın hüznü içindeyim, benim yerime de gezin... Değmez'de aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
  5. Dün İsmail Güzelsoy'un 'Değmez' kitabını inceliyordum nette, çünkü hep aklımda. Henüz tanışmadığım bir yazar ve inanır mısın daha başka bir yayına bakmak üzereyken..senin bu yazını gördüm g+ da aaa!! 'olmaz böyle bir şey!' dedim kendi kendime!. Nasıl bir telepatiyse bende ki! 'laf aramızda' ben çok yaşıyorum böyle şeyleri! abdal mıyım ne ki :)) almak farz oldu artık! Teşekkürler paylaşımın için. Güzel bir haftasonu dileklerimle... Sevgilerimle Sezercim ♥

    YanıtlaSil
  6. Seveceğini düşünüyorum arkadaşım. Değmez'den Instagram'da da bahsetmiştim daha önce, sen dikkatlisindir ama burada yazınca daha etkileyici olmuş:) Temiz kalpli olduğun için hislerinin kuvvetli olması çok doğal Esincim, hiç şaşırmam. Öpüyorum seni. Mutlu, keyifli bir hafta sonu olsun senin için de. Ben piyasadaki mevcut virüsü kapmışım, gribal enfeksiyondan yatıyorum bu ara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Sezer'cim..
      Gripli gripli Tüyap'a gitmiş ve kitabı yazarına imzalatmışsın. Senin zarifliğine karşılık, aynı incelikle ig'de sana yanıt vermiş İsmail Güzelsoy'da. Bu şık hareketler kayda değer.
      sanaldan virüs geçmezmiş dediler:))) seni çok öpüyor, şifalar diliyorum. Sevgilerimle..

      Sil
    2. Ben de öptüm:) Canımsın.

      Sil
  7. Kitabı not alayım. Son zamanlarda " aman ne güzel" diyebileceğim bir kitap okumadım doğrusu.
    Kitap Fuarlarının atmosferi gerçekten hoş oluyor. Keyifli bir Pazar günü dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım benim gibi beğenirsiniz Tülin Hanım. Sevgiler...

      Sil
  8. İhsan Oktay anar da okuyamadım daha İsmail Güzelsoy'u da şimdi öğreniyorum... Benim askerliğim uzun galiba yaa... :))

    YanıtlaSil
  9. gittin miiiii ben gitmedim bu sene, çok kalabalık oluyo diyee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim gittim:) İlk hafta sonu çok kalabalık değildi.

      Sil

Yorumu olan?