10 Ağustos 2016 Çarşamba

SİNEMA, KİTAPLAR, KEYİF ÜZERİNE...

    Dışarıda, yani sinema salonlarında film izlemeyi çok seviyorum. Evde izlediğimde salonda olduğu kadar dikkatimi veremiyorum filme. Favori sinema salonum 
Cinema Pink Migros... Tüm Cinema Pink salonları çok şık ve benzer özellikte ama ben semtimizdeki (Beylikdüzü) şubesine bayılıyorum. En sevdiğim özelliği kocamaaan bir kütüphaneye sahip olması. 
Konu mankeni görevi yüklediğim yeğenim Nisan:)
    Bakın bu fotoğrafta kütüphanenin yarısı görülüyor. Genelde ailecek film izlemeyi seviyoruz ama eğer yalnız gittiysem biraz erken gidip kitaplara göz atmaktan, hatta birbirinden renkli koltuklarda oturup birkaç sayfa okumaktan çok hoşlanıyorum. 

    Kitapseverler için tam bir cennet burası. Kütüphanede benim hesabıma göre 2000'den az kitap olamaz. Belki de çok daha fazlası var. Kitapların çoğu eski, okunmuş. Sahaf özelliğinde. Tabii çok hoş bir durum bu ve sinemada kitapları görmekten keyif alıyorum ancak bu kadar çok kitabın mesela ihtiyacı olan bir köy okulunda yer alması daha mı iyi olurdu diye düşünmüyor değilim. Konsept şahane ve olması gereken, modern bir şehre yakışan bu aslında fakat bizde ne yazık ki ihtiyaç hisseden çok fazla okul var. Keşke olmasaydı. Böyle ikilemde kaldım işte.

    Favori sinemamın koridorları çok sürprizli ve şık. Geçenlerde şehir dışından gelen bir arkadaşımla birlikte gittik, onun isteğiyle uzun koridorlarda fotoğraf çekmekten filmin ilk dakikalarını kaçırdık:) 

    Buraya birkaç fotoğraf ekledim ama beni İtalya'da bir mekanda hissettiren Rönesans tarzı duvar resmini görüntülemeyi unutmuşum. Kütüphaneden sonra en beğendiğim kısım orası.

    Filmlerin gösterildiği salonların konforu da müthiş. Yumuşacık, kocaman deri koltuklara -özellikle Orhun'la ben- oturmuyoruz adeta yayılıyoruz:) Koltukların arası oldukça geniş olduğu için komşu seyircilerle muhattap olmak pek olası değil ki bence bu çok önemli.

    Günlük sıkıntılardan kaçmak için sığındığımız mekanlardan biri sinema salonları. 
O yüzden şık ve rahat olmaları gayet doğal. Hepsi benim anlattığım salonlar gibi değil tabii. Şıkış tepiş kalabalıkla girilen, dip dibe oturulan salonlar da var. IMAX izleyeceğimiz zaman mecburen onları tercih ediyoruz ama normal, keyifli bir seyir için tercihim yukarıda bahsettiğim sinema. Aslında kitapseverler için ne kadar kıymetli olan kütüphanesinden bahsetmek için yazacaktım bu yazıyı ancak genel bir Cinema Pink reklamına döndü, farkındayım:) Olsun. Daha önce denemediyseniz bir göz atın bence. Bakalım benim gibi sevecek misiniz?





19 yorum:

  1. Cinemaximum'ları boykot ediyorum fakat IMAX gösterimleri için mecbur gidiyorum nadiren de olsa. Fakat bu salona bayıldım ! Of of. Kütüphane, dekorasyon.. Nasıl bir sinema salonu :) İstanbul'da denk getirirsem bir gün ziyaret edeceğim mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, mecbur kalınca gidiyoruz Cinemaximum'lara. Ben de sevmiyorum.

      Sil
    2. Kütüphaneye bakarken filmi kaçırırım kesin, ne harika gözüküyor :)

      Sil
    3. Ankara'da varmış bu arada...

      Sil
    4. Hakikaten kaçırılıyor Handan:)

      Sil
  2. Bayıldımmmmm! İlk kez görüyorum. Acaba Anadolu yakasında da var mı? Hemmen bunu araştırıp öğrenmem lazım. Gerçekten süper bir paylaşım.Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyaka'da var sanırım. Ben teşekkür ediyorum:) Sevgiler...

      Sil
  3. Metrocity cinema pink in de böyle bir kütüphanesi var. Ben de ilk gördüğüm zaman çok hoşuma gitmişti.Keyifli seyirler bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsept hepsinde aynı sanırım. Bazıları daha havalı tabii. Bize yakın (enteresandır) 3 tane Cinema Pink var mesela. En şık ve güzel olanı Migros AVM'de:)

      Sil
  4. Cinema Pink Migros'u ben de merak edip duruyordum, sayende sinema salonuna o bambaşka anlam katan kütüphanesi ve harika dekorasyonunu görmüş oldum Sezer'cim..Bence çok hoş fikir. Ama kitaba düşkün olanların filmi kaçırması da kaçınılmaz olur :)) teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Salon gerçekten çok güzelmiş, kütüphanesi olması da cabası. Güzel fotoğraflar, teşekkürler☺️.

    YanıtlaSil
  6. Cinemaximumları ben de sevmiyorum, ama genelde mecbur kalıyoruz. Evime yakın her sinema Cinemaximum. Ama bu ne kadar güzelmiş böyle, aslında bu hafta Beylikdüzü civarında olduğum için uğrayabilirim bile. Yazdığınız iyi oldu, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç döndüm yoruma, kusura bakmayın. Sinemaya gittiniz mi merak ettim şimdi:)

      Sil
  7. (Yorum değildir)
    Merhaba,
    Çağdaş bir Türkiye için önceliklerimiz: hukuk-eğitim-ekonomi-yönetim… sloganı ile yayına başlayan HEEY adlı blogumuzda sizi de aramızda görmek isteriz.
    Yazı yazarak, tanıdığınız başka yazarların da yazmasını sağlayarak; HEEY’i tanıtarak katkı sağlarsanız memnun oluruz.
    Hayırlı günler dileğiyle.
    Sabahattin Gencal (emekli öğretmen)
    http://sabahattin1943.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Mekan gercekten etkileyici. Kutuphanesi de bonusu olmus :)
    Bu arada, ne oldu okul isi canim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin blogunuzda cevapladım Tülin Hanım. Daha sonra tekrar mail atıp haberdar edeceğim. Teşekkür ediyorum ilginize.

      Sil

Yorumu olan?