4 Ağustos 2016 Perşembe

TEKNİK YARDIM LÜTFEN!!!

    Teknik bir sorun ve soru ile karşınızdayım arkadaşlar. Blogumda bir süredir devam eden bir problem var. Yeni bir yazı girdiğimde o yazı sayfamda çıkıyor tabii ki ama aşağıdaki fotoğrafta yer alan "bloglarım" sayfasında hemen çıkmıyor. 
    Birkaç hafta önce yeni yazı girdiğimde hemen bu sayfada "az önce paylaşıldı" ibaresiyle yayınlanırdı. Fark ettiyseniz teknik terimleri bilmediğim için derdimi anlatabilmek maksadıyla lafı uzatıyorum:) Kısacası yazılarımı geç görüyorsunuz:) 
Yeni yazım tahminimce 7-8 saat sonra "bloglarım" sayfasında çıkıyor ve o zamana kadar takip ettiği blogları gözden geçirmiş olan kişi benimkini atlamış oluyor. 
Niye böyle oldu hiçbir fikrim yok. Fikri olan varsa ve bana yardımcı olursa çok sevinirim.








13 yorum:

  1. Aynı sorun bende de var. Umarım bilen biri vardır bana da yardımcı olur :)

    YanıtlaSil
  2. Genel bir sorun herhalde. Bende de uzun zamandır böyle durum :(

    YanıtlaSil
  3. Bana da öyle oluyor Sezer. Saatler sonra çıkıyor yazdığım yazı...
    Bir yerlerde bir hata var ama bende anlayabilmiş değilim maalesef.
    Bir blogçu arkadaşımız düzeltmeye çalıştı ama 3-5 saat olan süre 1 saate falan düştü ancak...
    İnşallah çözümünü buluruz hep birlikte

    YanıtlaSil
  4. Ne yazık ki bende de var aynı sorun. Son zamanlarda her yazıda oluyor. Yazını yayınlarken hemen yayınlaya basmak yerine on beş dakika sonraya planlama yapınca izleme listesine vakitlice düşüyor. Bazen öyle de olmazsa takip ettiğim sayfada sadece kendi bloğumun yazılarını listeletiyorum, öyle yapınca çıkıyor listeye. Sevgili Zeugma sağ olsun. O da çok muzdaripti bu durumdan, bana bu çözümleri söyledi.

    YanıtlaSil
  5. Günaydın, aynı sorundan ben de epey sıkıntı yaşadım Hala da tam çözülmüş değil.Gecikme 10 saat kadar sürebiliyor.
    Ancak bir uygulama bazen yardımcı olabiliyor, deneyin isterseniz:
    Yeni yayın sayfasında sağ tarafta "programlama" var. Yayın saatini programlayın. Tarih ve saati girin, tamamlandı yı işaretleyin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bahsettiğiniz problemi geçen yıla kadar tek tük kişi yaşıyordu. Bunlardan biri de bendim.
    Şu yazıda yorumlar dahil olabilecek her türlü çözüm var. Belki işinize yarar:

    http://anfaengerwriter.blogspot.com.tr/2015/12/blogger-yayn-saati-sorununa-cozum.html

    Ancak Blogger'ın yenilenme çalışmaları var epeydir. Bu sorunu çok fazla kişi yaşamaya başladı. Bunu da belirteyim.
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  7. Aynı sorun bende de var ama ne yaptıysam bu sorunu çözemedim. Yazdığın yazının hemen RSS'de gözükmemesi sinir bozucu bir şey. Bazen insanın canı yazmak bile istemiyor. Blog, günlük çünkü. Umarım soruna bir çözüm bulursun ve beni de aydınlatırsın. Öperim.

    YanıtlaSil
  8. Sezer'cim bu teknik problem pek çoğumuzun sitesinde var..Dikkat edersen daha önceki Tekirdağ postunda aslında bunu söylemek istemiştim sana http://sezer-eser.blogspot.com.tr/2016/07/tekirdagda-bir-gun.html#comment-form
    yani o unutamayacağımız tramvatik olayı yaşadığımız gün ne mümkün oturalım da bloğa post yazalım...o olaydan çok önce şu an anımsayamıyorum ama sanırım ya bir gün önce ya da en az 7-8 saat önce bloğumda yazı yazmıştım..Yazıyı yayınladığımda ana sayfada çıkmakla birlikte kumanda panelime yazı bir gün sonra düşmüştü. O gün de tarih 15 Temmuz!. Tepemizde bombalar yağarken sen kalk yazı yaz..olacak iş mi bu!.. tabi gerçek öyle değildi.. Ben bu durumu şöyle değerlendiriyorum.
    Bloglarımızda yaklaşık birkaç ay kadar önce güvenlik gerekçesi ile artık yönlendirileceğin dair İngilizce bildiri yayınlanmıştı...hatta ben bu konuda google + bağlantımızda bu yönlendirmeye evet mi yoksa hayır mı yapmalıyız şeklinde bir mesaj yazmıştım..Ancak bloglarımız bir kabul etsek de etmesek de artık yönlendirilmiş durumda. Merkezi Amerika olarak biliyorum. Bu yüzden saat farkından dolayı yazılarımız gecikmeli olarak düşüyor kumanda paneline diye düşünüyorum. ?? kendimce böyle olabilir dedim.. yani demem o ki bu problemi yaşayan tek sen değilsin Sezer'cim..sorunumuz ortaktır. Önce HTTPS Yönlendirmesi etkinleştirip evet dedim.. sonra tekrar eski haline çevirdim. yeniden devre dışı bıraktım.. Blogların ayarları ile fazlaca da oynamak istemediğim için..bıraktım öyle kendi haline ben de :)) Olur da çözüm yolu bulabilirsen haberim/iz olsun Sezer'cim.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da benim 15 Temmuz tarihi olarak Kumanda paneline düşen yazımdı.
      http://izlerveyansimalar.blogspot.com.tr/2016/07/kitaplar-ve-hayal-kahramanlar.html#comment-form

      Sil
  9. İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Topluca bir cevap yazayım en iyisi çünkü herkeste varmış bu problem. Genel olduğunu bilmiyordum.
    Esin'in (İzler ve Yansımalar) dediği mantıklı. Kaynak Amerika olduğuna göre 7-8 saat farkını açıklıyor bu. Zeugma bir adres vermiş sağolsun, henüz bakamadım, en kısa zamanda bakacağım. Fakat fazla teknik bilgim olmadığı için daha beter karıştırmamak adına hiçbir işlem yapmayabilirim. Saat ayarlayarak planlama işini çok denedim, bende fayda etmedi.
    Çok önemli bir durum değil belki ama yine de can sıkıcı. Benim gibi pimpirikli bir insanı gerer böyle şeyler:)
    Şimdi acilen bir şeyler yazdım, dışarı çıkacağım.Akşama incelemeyi düşünüyorum, durumdan haberdar ederim. Çok teşekkürler herkese.

    YanıtlaSil
  10. Bloglarımda gözüktüğünün farkında bile değilim :) Bilgi durumum baya iyiymiş bu sorun sayesinde bende bunu anlamış oldum. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oradan görüp okuyorum herkesi ama. Başkaları nereden okuyor? Vallahi anlamadığım için soruyorum, bende de teknik bilgi minimum seviyede:)

      Sil
  11. Ben 1-2 yıl önce böyle bir sorun yaşadım, bu işlerden anlayan bir arkadaş hemencecik halletti ama nasıl halletti bilmiyorum. 2 ay öncesine kadar sorun yoktu ama şimdi aynı durum bende de var, sanırım genel bir şey, düzelir mi bilemedim.

    YanıtlaSil

Yorumu olan?