26 Ocak 2016 Salı

BUGÜNLERDE...

    Bu aralar yeni yazı giremediğim gibi takip ettiğim blogları da zor bela okuyabildim. Çünkü kardeşim her iki ayağından ameliyat oldu. Çok şükür önemli bir durum değil. Kemik düzeltme ameliyatı. Ama yine de tedirgin olduk tabii. Özellikle annemin ameliyat öncesinde "Hayır, ben istemiyorum. Yaptırmasın. İçimde kötü bir his var. Narkoz almasını istemiyorum" diyerek genel karamsarlığını göstermesi beni nasıl gerdi anlatamam. Ağrıyı, sıkıntıyı çeken kardeşim. Üstelik bir yetişkin. Karar vermişse nasıl karışabiliriz ki? Bize ancak dua edip destek olmak düşer. Annem müthiş endişeli ve inatçı bir insandır, kardeşim de kafasına koyduğunu yapan biri... Ben olsam "Acaba hakikaten ölür müyüm?" diye düşünüp vazgeçebilirdim mesela ama kardeşim umursamaz:) Aslında öyle olmak lazım. Annemle konuştum konuştum, baktım fikirlerinden vazgeçen yok, "Ben artık karışmıyorum" dedim. Fakat her zamanki gibi dayanamadım ve son akşam yine bir telefon trafiğiyle annemi ikna ettim, az buçuk rahatlattım. Neticede 2 gece hastanede kardeşimin başında yine annem durdu. 
Bana yeğenime bakma işi düştü teyze olarak. Çok şükür atlattık ama annem beni 
o kadar etkiledi ki kaç gece uyku uyuyamadım olumsuz bir şey olursa diye korkarak. Yaşlandıkça daha da endişeli oluyor annem. Ne yapacağız hiç bilmiyorum. Şimdi -her ne kadar dilimin ucuna gelse de- "Bak uyandı işte, narkozdan korkuyordun hani?" diye sormak gibi bir hataya düşmemek için çabalıyorum:) Konuyu didiklememek şu durumda en iyisi. 
    Kardeşim iki seksen uzanıyor bugünlerde. Annemle dönüşümlü olarak gidip geliyoruz. Ayağında alçı yerine, dizine kadar saran enteresan aparatlar var. Onun sayesinde temel ihtiyaçlarını karşılamak için ufak ufak yürüyor ama 2-3 hafta daha ayaklarını dümdüz uzatıp oturmak zorunda. Ondan sonra 1-2 hafta da terlikle gezecek. Ameliyatın sonrası daha sıkıntılı yani. Hem hareket kısıtlılığı var, hem düzen şaşması durumu. Benim kardeşim işkoliktir. Çalışanlarını Boğa burcundan seçmen gerektiği söylenir ya, kardeşim de burcunun bu özelliğini fazlasıyla taşır. Çalışmadan duramaz. Ağrıları geçmeye başladı, bugün yarın bilgisayarı eline alır ve evden çalışmaya başlar. Ufak ufak sıkılma alametleri göstermeye başladı. Normalde hafta sonları pek evde durmazlar, o yüzden de sıkılacak ama yapacak bir şey yok şu sıra. Güzelce iyileşsin gezer yine. 
    Bunun dışında iyiyim, hoşum. Bu hengame içinde sinemayı bile ihmal etmedim:) Geçtiğimiz cumartesi akşamı Diriliş'i seyrettik ailecek. Etkileyici bir film. Galiba Leonardo bu sefer Oscar'ı alacak. Çok sürünmüş, çok hırpalanmış, kendini paralamış resmen:) 
    Bende durumlar böyle. Bir de çok üşüyorum:) Hava çok soğuk!






34 yorum:

  1. Geçmiş olsun umarım en yakın zamanda düzelir kardeşin. Annen'in korkularını anlıyorum ama narkoz olayı beni de çok korkutuyor bir de tehlikeli de bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.
      Narkozdan ben de korkarım, Allah korusun. Ama annem her şeyden korkuyor. Devamlı negatif düşünceler içinde. Geçenlerde "Hava kirliliği var dikkat edin" diye aradı beni:)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun anneler mi diyim yolsa bu durumlarda birisi çıkıp en karamsar halle herkesi darlar annemde aynısını yaptı babamın ameliyatında ağladı durdu. Bak çok şükür gmiş gitmiş. Ameliyat esnası biz yakınlara çok zor geliyor sonrası ise hastaya zor. Ama ufak ufak iyileşmeye başlıyorlar ya geçiyo bir şekilde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneler hep endişelidir. Fakat bizimkinin aklına neler neler geldiğini anlatamam:) Biraz da olumlu düşünmek lazım. Çok teşekkürler Myna.

      Sil
  3. Sezer'cim...sen de bir sessizlik hali vardı..ve ben seni merak etmiştim! biliyor musun!
    sanki içini sıkan bir şeyler vardı!.. akrep burcu insanının hislerini bilirsin!Pek çok şey içine doğar!. Demek ki yanılmamışım. Ama neyse ki atlatmışsınız. En önemli süreç karar anı..Gerisi akıp gidiyor. Kardeşine çoook geçmiş olsun. Ah annelik ne diyelim. Bizim aile efradında da benzer sağlık süreçleri yaşanıyor. Babam bir gözünden katarakt ameliyatı olacak. Annemin sırtında kireçlenme vs.. Bizim dönemsel kontrollerimiz vs vs :))) vallahi ne diyelim. Hepimizin kırkı karıştı..önümüzdeki haftadan itibaren full doluyuz anlayacağın.

    Her şeyle mücadele ediliyor. Yeter ki yaşam enerjisi bitmesin. Bu süreçlerde film izlemek zaten ilaç gibi :)) başka türlü kafayı dağıtamıyor insan. Tekrar geçmiş olsun Sezer'cim.. Arıza gösteren organları iyileştirmek, ruhu güzelleştirmek olmazsa olmazımız.. Soğuklar ve bugünler de geçecek..güneş açacak..:)) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esincim çok çok teşekkür ederim güzel dileklerin, hislerin için. Annem de akrep burcu ve "Benim içime doğan olur" diye diye mahvetti beni:))
      Bu sıra genel bir stres durumu var ben de Esincim. Ufak ufak sinyallerini veriyorum blogda:) Geçecek inşallah. Bir kısmı sağlıkla ilgili olsa da "Buna da şükür" demeli. Size de kolay gelsin. Su gibi halledin inşallah. Tekrar teşekkür ediyorum, güzel yanaklarından öpüyorum.

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Sağlık dileklerimle. İnsan sağlığın değerini başına birşeyler gelince çok daha iyi anlıyor. Buna çok ihtiyacımız var bugünlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bilgehan Bey. En önemli şey sağlık gerçekten. O olmazsa olmuyor.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Ben de Boğa burcuyum ve boş durmayı gerçekten sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.
      Kardeşim gayet güzel boş durabilir:) Evde ama:) Mesleği haricinde. Akademik anlamda ve mesleki anlamda zehir gibidir, sorumluluk sahibi ve çalışkandır.Aklı hep işindedir. Normal hayatta ise tembellik yapmayı sever. Ama şimdi kızı daha küçük olduğu için ister istemez hareketli bir hayatı var. Ben ise tam tersiyim. Okurken ders çalışmazdım, Orhun doğunca "Kendim büyüteceğim" diye işimi bıraktım, şimdi ise ara sıra ücretli öğretmenlik yapıyorum. Sıkıldıkça çalışıyorum. Tersi olarak iş hayatı haricindeki zamanda hiç boş oturamam:)

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun öncelikle.
    Sanırım bende var şu bir kişi olumsuz düşününce, endişeye kapılınca direkt "Ya bir şey olursa?" deyip vazgeçme durumu. Aslında böyle olmamak gerek.
    Diriliş'i ben de izlemek istiyorum, çok da merak ettim. Fırsatı bulsam ve biraz da üşenmesem de gitsem diyorum :) Yorumunu ayrı yayın olarak paylaşabilirsen ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Özlemcim. Fazla endişelenmek de iyi değil, endişelenenlerden etkilenmek de...
      Diriliş hakkındaki fikirlerimi yazayım ben o zaman bu akşam:)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir.

    YanıtlaSil
  8. Canımcım geçmiş olsun...
    Kötü bir süreç atlatmışsın :( İnşallah en kısa sürede dinlenme ve iyileşme sürecini de atlatır ve yine seke seke gezmeye başlar :)
    Anneciğine çok güldüm :) Kıyamam ben ona yaaaa... Endişelenmiş belli, işte böyle ikna edecek oda sizi :)
    Nisanla neşelenmişsnizdir siz, Şubat tatili gezme görevi sana ait herhalde hal böyle olunca...
    Öpüyorum seni...
    Tekrar geçmiş olsun diyorum hepinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim çok teşekkür ederim. Amin diyorum güzel dileklerine.
      Annem alem. Ama zaten karamsar bir dönemdeyiz, herkesin korkuları var. Annem o kadar korkup hatırlatıyor ki. Hani daha pozitif şeyler hissetse ve hissettirse hayat daha kolay olacak:)
      Nisan'la gezemedik daha. Annesinin daha çok ihtiyacı vardı çünkü. Bugün çıkacaktık çok kar yağdı. Perşembe günü sinemaya gideceğiz.

      Sil
  9. Büyük gecmis olsun kardesine Sezer'cim. Iki ayak birden....cok zordur yaa, hani sadece biri olsa yine iyi olanin üzerine basarsin bir sekilde, ama ikisi birden ameliyatli olunca cok zordur. Iyi ki yine az da olsa basabiliyormus acil ihtiyaclari icin. Allah kolaylik versin ona.


    Dirilis'in ben kitabini okumustum, blogumda bahsetmistim birkac ay evvel, belki hatirlarsin okuduysan. Ozaman da filmi cekiliyormus demistim Leonardo'yla. Biz de izldik esimle gecenlerde ve ona dedim ki "eh artik bu rolle inallah alir yani Oscar'i" , cünkü yillardir alamadi gitti:) Ama baktim Golden Globe'yi kapmis, Oscar da garanti gibi birsey yani bu durumda. GG hep Oscar'in öncüsüdür malum.

    Hayirlisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşecim. İki ayak zor oluyor sahiden ama tek tek yaptırırsa da çekilmez. Bakalım, inşallah geçip gidecek bir şekilde.
      Evet, okumuştum senin yazını. Oscar bu sene Leonardo'nun:) Dünyanın her yerinde seyircilerin derdi oldu baksana:)

      Sil
  10. Geçmiş olsun. Hiç ameliyat olmadığımdan o stresi yaşamadım, ama ameliyat olan kişi kadar onu dışarıda bekleyenler de gerim gerim geriliyor haliyle. Tez zamanda iyileşir umarım. Diriliş'e de bizimkiler gitti ama ben izleyemedim hâlâ. Oscar'ı kesin alacak zira Lady Gaga kalçasıyla Altın Küre'de Dicaprio'ya "hadi kaptın" gibilerinden bunun sinyalini vermişti. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Güven. Ameliyat olma da zaten:) Berbat bir his.
      Yahu kapsın artık Oscar'ı. Oklar onu gösteriyor bu sene:)

      Sil
  11. Geçmiş olsun. Şu endişe durumları ne olacak bilmem. İçimdeki sese kulaklarımı kapatmaktan bıktım ben de. Susmuyor ki kendi kendine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kadınlarda daha fazla bu endişe durumu. Biraz rahat olmak lazım aslında.
      Çok teşekkür ediyorum Tülin Hanım.

      Sil
  12. Geçmiş olsun. Yalnız kardeşinizin azmine de hayran oldum. Sanırım oda bir "Diriliş" yaşıyor. Filmi izlemedim. Gidersem Ertuğrula gitme planım var. Ailede birileri mutlaka "narkozdu, sağlık görevlisiydi" huysuz olabiliyor. Ben sağlık görevlisiyken; annemin ameliyatında -kızkardeşimin evhamları- sonunda annemin hastaneyi birbirine katması nedeniyle epey zor durumda kalmıştım...
    Ne diyelim gelmiş geçmiş olsun. Herkes yerinde sağlık ve huzurla otursun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Amin diyorum, herkes sağlıklı ve huzurlu olsun.
      Bu arada Ertuğrul da çok güzel bir film:) Sevgiler...

      Sil
  13. Zor gerçekten. Çok geçmiş olsun, çalışmayı seven biri olduğuna göre zaten kısa sürede iyileşir.

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun Sezer'ciğim, annenin endişelerini anlıyorum anne ya, kaç yaşında olursa olsun oğlunu daha 2.5 - 5 yaşında görüyordur o:))ben 27 yaşındaki yeğenimi 2.5 - 5 yaşında gibi görüyorum:))) malum anneler çocuklarını büyütmezler hiç:) Leonardo'nun filmini izlemedim merak ettim şimdi, Ankara da çok soğuk yaaa:((((ev ısınmıyor kat kat kazaklarla donuyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum. İki kız kardeşiz biz Müjdecim. Beni yeni tanıyan arkadaşlarım bilmiyordur tabii, yazmayı unutmuşum ben de. Anneler mutlaka endişelenir ama devamlı olumsuz düşünüp hayatı çekilmez hale de getirmemek lazım. İnan ben oğluma çaktırmamak için ne yapacağımı şaşırıyorum. Yoksa olumsuz etkilenir, çok iyi biliyorum. Endişelerimin birazını yansıtıyorum:)) O kadar olması gerekir çünkü.
      Diriliş'i de tavsiye ederim bu arada. 12 dalda Oscar'a aday olduğu için nasıl olsa izlenir diye düşündüm, ayrıca yazı yazmadım. Anlatırım belki vaktim olursa.

      Sil
  15. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda eski temposuna kavuşur umarım kardeşin. Bu arada ben de Diriliş'i izlmeyi çok istiyorum. Gönüllerin Oscar'ı yıllardır Di Caprio'da zaten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Esra.
      Leonarda için tüm dünya seyircisi seferber:) Özellikle bu sene hak ediyor ama.

      Sil
  16. Bu postu görmediğimi belirtip bir sürü yazdım ama gönder'e basınca 'Blogger 'Çakışan Düzenlemeler' diye bir sayfa geldi. Uçup gitti yazdıklarım :(
    Neyse.. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşmeniz, şifa bulmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor arada öyle tuhaf şeyler. Ben neler neler yapıyorum:) Uzun yazıp boşa gitmesine üzüldüm:) Çok çok teşekkür ederim sevgili Zeugma.

      Sil

Yorumu olan?