12 Haziran 2015 Cuma

BUTİK KİTABEVLERİ NEDEN KAPANIR?

   
    Butik kitabevi olan The Corner Book Cafe kapanmış. Çok anlamlı bir kapanış açıklaması yapmışlar. Küçük ama sıcak kitabevlerinin neden tutunamadığıyla ilgili önemli bir yazı bence. Hak vermemek elde değil. Ayrıntıları okumak isterseniz: Burada.





9 yorum:

  1. o foto ataşehir. öyle büssürü yeni site var ya oralar iştee :)

    YanıtlaSil
  2. Üzücü bir durum ama affınıza sığınarak dikkatimi çeken başka bir şeyden bahsetmek istiyorum:

    Kitaplara karşı çok hassasım ama hassas olduğum başka bir konu daha var: Türkçe isim konusu. Mekanlarımıza neden ısrarla İngilizce, Fransızca... isimler koyuyoruz anlamak mümkün değil. Açıkçası bu tür mekanlara uğramamayı kendime bir borç biliyorum. Bir kitap kafenin adı neden İngilizcedir ki? Neden Türkçe ya da Türkçeleşmiş bir isim kullanılmaz? Kafamda bu sorular dönüyor şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben de isim konusunda aynı şeyi düşünüyorum Fikriye Hanım.

      Sil
  3. Yazıyı okudum ve gerçekten çok güzel kaleme almışlar. Maalesef günümüz koşullarında sadece ülkemizde değil dünya çapında tutunmakta zorluk çekiyor kitapçılar. Günümüzde online alışveriş o kadar yayıldı ki... Teşekkürler paylaşımınız için..

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. "Köşedeki kitapçıdan bir kitap alın" demişler ya, ben onu yapıyorum biliyor musun? Bir tane de olsa alıyorum rastlayınca. Daha çok internetten ve aynı sitelerden sipariş verdiğim için rahatsız oluyorum çünkü.

      Sil
  5. Yaşam bizleri çok başka bir yöne doğru sürüklerken...ne bakkallar, kırtasiye ve kitap-evleri ne seyyar satıcılar, kasaplar, manavlar eski hükmünde artık!.. mahalleler yerini gökdelenlere, sitelere... küçük esnaf, sanatkar, zanaatkarlar yerini AVM.'lere ve yabancı marka tüketim sektörlerine devrederken... kapanır tabi ki ' The Corner Book Cafe' lerde böyle !.hepimiz üzülüyoruz,üzülüyoruz ama..bir terslikte yok mu hani, bunun bir ucunda da!.. biz her şeyi 'miş' gibi yapan bir toplum olduk artık.. Özenti olmanın ötesinde değil hiçbir şeyimiz.. Yorum yapan Fikriye Hanım'a katılıyorum ben de. İngilizce isimlerle açılmış bir okuma evine gelenlerin pek çoğu da eminim internet üzerinden kitap alışverişi yapıyordur. Ya da 'mış' gibi olmak amaçlı geliyor, satın alıyordur vs.. Genellikle dışımız hep havalı ama içimiz boş işte!..Elbette hepimiz istiyoruz, daha çok kitap okuyan ve kitabı gerçekten okumak amaçlı satın alanlar olsun!.. ama bu dünya düzeni için de ve bu sistemle pek değişecek gibi durmuyor ne yazık ki!..'The Corner Book Cafe' yetilileri okuma-evini neden kapattıklarını çok anlamlı bir şekilde açıklamışlar zaten.. Ne diyelim eyvahlar olsun bize!..

    YanıtlaSil

Yorumu olan?