19 Haziran 2015 Cuma

BUGÜNLERDE...

   Selamlar! Ben geldim! Takipçi arkadaşlarım bilirler, bu sene bir devlet ortaokulunda ücretli öğretmenlik yaptım. Güzel ama yorucu bir öğretim yılı oldu benim için. Sosyoekonomik ve kültürel açıdan zor bir bölgede yer alan okulumda 1000'e yakın çocuğun Görsel Sanatlar öğretmeni oldum. Okulun mevcudunun fazlalığı bedenen ve kafa açısından yordu tabii ki ama en çok ruhen ve vicdanen yorulduğumu hissettim. Maddi, manevi zor şartlarda yaşayan çocukların sıkıntısına tanık oldum. Üzüldüm. Kolay açılabildikleri öğretmenlerindendim, bazen onlar anlattı, bazen de görünen köy kılavuz istemez misali her şey ortadaydı. Çokça sinirlendim. Ailelerin ilgisizliğine sinirlendim. Çocuklar geleceğimizdir! Bu kesin! Ne yazık ki geleceğimize yönelik ümitlerimi tükettiğim çok oldu. Tabii ki bilincindeyim ancak ailenin ve çevrenin çocuk için önemini bir kez daha, bir kez daha, bir kez daha anladım. 
    Okul idaresiyle ve diğer öğretmen arkadaşlarla uyum içinde, sorunsuz çalıştık. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki -az sayıdaki istisnalar hariç- genç öğretmenler çocuklar için ellerinden geleni, imkanları dahilinde yapmak konusunda hevesliler. 
Dilerim ki Allah yardımcıları olsun ve şevklerini kıracak olaylarla karşılaşmasınlar. 
Okul idaresi, eğer kadrolu öğretmen atanmazsa önümüzdeki sene beni yine çağırmak istediğini söyledi. (Ne yazık ki ülkemizde "Ücretli öğretmenler" diye bir gerçek var). Ben şu an kararsızım. Çünkü Orhun önümüzdeki yıl üniversite sınavına hazırlanacağı için ona tam destek vermek düşüncesindeyim. Bakalım...
    Yani... Demem o ki... Harala gürele, güle ağlaya koca bir kışı geride bıraktım, tatile girdim. Şimdi blog sayfama daha fazla zaman ayırmak düşüncesindeyim. Ayrıca ihmal ettiğim uğraşlarıma geri dönmek ve inşallah bol bol gezmek, arkadaşlarımla takılmak istiyorum. Hatta tatile gireli henüz bir hafta oldu ama bu süre içerisine iki günlük bir Büyükada gezisi, bir sergi, iki güzel müze ve iki kitap sığdırdım bile. Kafamı boşaltmaya ihtiyacım vardı, acele ettim. Her zaman bu kadar hızlı olamam tabii ama elimden geleni ardıma koymamayı düşünüyorum hayırlısıyla:) Tabii ki Adalar'ın, müzelerin yazısı gelecek. Ha unutuyordum, bir de genel seçimde ilk kez sandık görevi yapmış olduğum gerçeği var, kayda değer bir olay olmadı ama onu da yazacağım:) Dediğim gibi buralara daha sık uğramayı düşünüyorum. 
    Anlatacak şey çok da... Şimdilik bu kadar olsun! Herkese iyi bir yaz, huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum. 



14 yorum:

  1. Ufff, bu ne hızzz. ! Benim kızımda o sınava girecek. Her şeyin hayırlısı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki gündür evde dinleniyorum:)
      Allah çocuklarımızın gönlüne göre versin inşallah! Hayat yolculuğunun çok önemli bir bölümündeler.

      Sil
  2. 1000`e yakın!!! Hiç tahmin etmezdim! Bravo!
    Genç öğretmenler hakkında yazdıkların umut verici. Ablam tam tersini söyler hep. Her sene çok daha kötü öğretmenler geliyor der.
    Bol paylaşımlı günler geliyor desene:) Şimdiden gezdin epey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı devlet okullarında ellerindeki imkanların az olmasına rağmen "Nasıl daha iyi öğretebilirim?" diye düşünen genç öğretmenler var. Hiç umursamayanlar da var tabii. Ama eski öğretmenler biraz bezmiş gibi oluyorlar sanki. Karşılıklı konuşmamız lazım. Burada açamayacağım ayrıntılar ve eğitim sistemimize dair çok çeşitli fikirlerim var Semi:)

      Sil
    2. Anlıyorum, içine girince farklı tabii. Gel de konuşalım.
      Bizim eğitim sistemi bana çok feci geliyor, neresinden tutsam elimde kalıyor hissi var. Özeli de aynı, devleti de. Sistem yok çünkü, nerde okursan oku.

      Sil
  3. Ahh canım ücretli öğretmenlik zordur ama çok da keyiflidir. Hiç unutamayacağım anılar biriktirdim ben de ücretli öğretmenlik yaptığım o 1 yılda. Benzer şeyler yaşadığımıza eminim. Benimde bulunduğum yer zorluydu, öğrenciler aileler yoksuldu ama sevgiyle pek çok şeyin üstesinden geldik. Hiç unutamam. Ve evet bazı şeyler hem anlatılamıyor hem de yaşanmadan anlaşılamıyor!
    Ne iyi yapmışsın hızlıca bir giriş yaparak, gez dolaş, keyfini çıkart. Yaz vakti şimdi bolca eğlenmek, kışın rehavetini yorgunluğunu atmak lazım.
    Güzel, keyifli yeni yolculuklar diliyorum.
    Öpüyorum kocaman. Yeni yazılarını da artık bekliyoruz çok arayı açmadan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumların ve dileklerin için çok teşekkürler Tuğbacım.

      Sil
  4. Umarım kadrolu da öğretmenlik yaparsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A yok, benden geçti:) Gençler kadrolu olsun, atansın artık. Ben böyle yardımcı kuvvet olurum:) Zaten daha önce de bahsetmiştim, Sanat Tarihi mezunları ya 1-2 tane atanıyor ya da hiç atanmıyor:) Teşekkürler yine de:)

      Sil
  5. Canım benim güzel bir tatili hakettin en güzelinden :)
    Hayırlı ramazanların olsun ayrıca ;)

    YanıtlaSil
  6. Size de iyi ramazanlar ve iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
  7. Eğitim Sistemimiz ne yazık ki çöktü artık..
    Temennim kadrolu olarak mesleğini sürdürebilmendir.
    Bu arada sana da hayırlı ramazanlar dilerim Sezer'cim..:) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumu olan?