1 Mart 2013 Cuma

SULU BOYA ZORMUŞ:)


 

    Resim kursunda sulu boyaya geçtik. Bu aşamada biraz moralim bozuldu. Çünkü sulu boya ile resim yapmak zor. Renkleri tutturmak, renk geçişlerini sağlamak çok kolay değil. Geri dönüşü yok çünkü. Suyun kurumasını beklemek, ya da tam tersi gerekirse beklemeden yeni rengi sürmek vs. işleri de cabası. Ama ben yine de seviyorum sulu boyayı. Deneye deneye öğreneceğiz sonuçta. İlk 1-2 boyamamdan nefret edip buruşturup attım ama yapmaktan vazgeçmedim. Ama daha çalışmak lazım, o kesin. Az laf, çok iş diyorum ve en son yaptığım bu iki resmi beğenilerinize sunuyorum efenim:)









11 yorum:

  1. Süper olmuş ikisi de, elinize sağlık. Benden tam puan. ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çoook sevindim:) Moralim düzeldi:) Teşekkürler Güven.

      Sil
    2. Rica ederim, beğenmesem söylemezdim. Yenilerini bekliyoruz mutlaka. Durmak yok! ;))

      Sil
  2. Nerde ben de o yetenek :) kendime çok kızdım. Güzel, beğendim resimleri :)

    YanıtlaSil
  3. Yahu iyisi ya da kötüsü resim yapabilmek bile başlı başına bir mucize bana göre. Ben ki aldığım mühendislik eğitiminden miras sadece elim titremeden düz çizgi çizebilen bir insanım; hani kedi çizsem gergedana benzer o dereceyim.o yüzden bilir kişi moduna girip iç rahatlığıyla diyorum ki:
    Cidden süper olmuşlar.

    YanıtlaSil
  4. Ay çok sevindim! Sağ olun arkadaşlar:)

    YanıtlaSil
  5. Sis`e katılıyorum. Resim yapabilmek önemli, bende de hiç yetenek yok. Kalemi sadece yazı yazmak için kullanırım:))
    Güzel resim, kötü resim yok. Tekniği biliyorsan, yeteneğin varsa yaparsın en kralını:)
    Bence gayet güzel gidiyorsun, teknik olarak da dediğin gibi bıkmdan usanmadan yapmak lazım.

    YanıtlaSil
  6. Ahh bu resim yapma aşkı bir başka. Bir zamanlar delicesine resim yapardım. Yağlı boya resim çok severdim ama içimi gıcıklardı fırçanın tuvale sürtme sesi, kurt gibi duyardım onu ben:) kara kalemi daha çok sevdim bir de renkli kuru boyaları. Bence sulu boya resimlerin gayet güzel olmuş. Resim huzurun diğer adı bana kalırsa. Belki benim de elime bir kalem almamın zamanı gelmiştir kimbilir:) Daha nice güzel resimler yapacağına inanıyorum. Bırakma sakın! Başarılar, mutlu günler, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Suluboya'nın tekniği karakaleme göre daha farklı!daha başka hassasiyet gerektiriyor..silgi yok!. ben beğendim özellikle 2. resmin daha iyi olmuş..devam arkadaşım...ellerine sağlık..sevgiler, iyi pazarlar dilerim..

    YanıtlaSil
  8. Sağ olun arkadaşlar! Utandım şimdi, madem öyle daha iyilerini yapmam lazım:)

    YanıtlaSil
  9. Sekerim cok guzel olmus iki resimdeeeee! Ben sulu boyayi cok severim (yapmayi denemedim o ayri ama, hep yagli boya calismistim...) cok kucuk detaylarla cok guzel etkiler yaratilabiliyor diye belki de...neyse yaptiklarin cok guzel, vazgecmeyeceksin biliyorum ama buradan tam destek var, lutfen resimlerini begenmemezlik yapma :-)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?