21 Kasım 2012 Çarşamba

2013 TV ÜNİTESİ MODASI:)



    Yeni eve geçince fırsat oldu ve ne zamandır yaptırmayı düşündüğüm bol raflı TV üniteme kavuştum. "Bol raflı" diyorum çünkü bol bol kitap yerleştirmek isteğindeydim. "Aman çok toz olur; ne yani kitapla mı dolduracaksın?" gibi söyleyişlere aldırmadım ve kafamdaki üniteyi yaptırdım nihayet. Veee ayda yılda bir dekorasyon bloglarına özenerek fotoğraflarını paylaşmak istedim:) Normalde ne modadan anlarım, ne dekorasyondan. Beni iyi hissettiren eşyalarla doludur evim ve dolabım. Şöyle ki:



        Kitapları hep gözünün önünde olsun isteyenlerdenim. Arada bir incelerim onları. Tekrar tekrar çıkarım bakarım bazı bölümlerine. Kimisini bir kez daha okurum. Bana kalsa evin tüm duvarlarını kütüphane şeklinde düzenleyebilirim ama öyle olmuyor işte gündelik hayatta. O yüzden ben de alabildiğim kadarını aldım gözümün önüne. Kalanını nerelere yerleştireceğimi bulamadım henüz. Ortalarda duruyorlar. Evde çok fazla kitap tutmak ne derece doğru bilemiyorum. Ara ara yardım kampanyaları vesilesiyle azaltıyorum ama hiç vazgeçemeyeceğim kitaplarım var ve benim ardımdan bunları okuyabilecek olan oğlum geliyor. 

    Görüldüğü gibi üniteyi sadece kitapla doldurmadım. Aralara gönlüme göre hoşluklar katayım istedim. Mesela şu küçük Puca gibi:) Bayılıyorum Puca'ya...


    
    Bazı bölmelere yurt içi ve yurt dışı gezilerimizden edindiğimiz objeleri yerleştirdim. 

   
     Bu eşyalara bakıp o gezileri hatırlıyorum ve mutlu oluyorum.  Farklı yerlerden gelen farklı objeler birleşip enerji veriyorlar bize. Yanlış anlaşılmasın öyle kuantum, reiki, bilmem ne konularıyla ilgilenenlerden değilim. Sadece kendime göre inanışlarım var. Mesela farklı farklı denizlerden topladığım çakıl taşları ve deniz kabukları da sehpamın üzerindedir. Minimum düzeyde de olsa, yerkürenin ruhunu hissederim o taşları gördükçe. (Bir yerde okumuştum, tipik yay burcu hareketiymiş bu)    

    Bir de o objelerin kıyısına bir THY uçağı yerleştirdim ki daha bir sürü yere gidelim:) Totem yaptım yani:)


    Tarzım karışıktır:) Biraz da geleneksel takılayım istedim. Mersin'de kazı çalışmaları için bulunurken, hatıra kalsın diye Mersin Arkeoloji Müzesi'nden aldığım Osmanlı bardağının yanına çok hoşlandığım kaftan bibloyu ekledim.



    Ve tabii olmazsa olmazımız... Oğlumun fotoğrafı. 5-6 yaşlarındaydı bu fotoğraf çekildiğinde. Evin her yeri Orhun'un fotoğraflarıyla doluydu bir ara ama irademi kullandım ve biraz azalttım:) Çıkarıp çıkarıp fotoğraflara bakmaktan vazgeçmedim ama:) Ünitenin alt kısmındaki çekmeceler fotoğraf dolu. 


        İşte böyle. Görmek istediklerim nispeten gözümün önünde. Dışarıda bu şekilde bir ünite göremediğim için yaptırmak durumunda kaldık. Belki vardır ama biz bulamadık. İsteğime yakın olanlar da pahalıydı. Bu şekilde daha uygun fiyata geldi. 
    Bu da benden bir dekorasyon yazısı olsun. Biraz karmaşık, çokça kişisel ama olsun:) Belki ilham verir birilerine. Belli olmaz...


22 yorum:

  1. Cok guzel olmus sekerim, guzel gunlerde oku kitaplarini, yalniz oglusun resmi yaninda duran filler kapiya bakmaliymis, Ozlemaki'ye bir arkadasi soylemisti, bir arastir, cevir kafalari hemen :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirdim:) Yatak odasında da 2 tane vardı, onları da çevirdim korkudan:))) Bu arada nereden çıktı bu kadar fil anlamadım. Sen söyleyince fark ettim ki 7'si birbirine bağlı olmak üzere 12 fil var evde:)

      Sil
  2. Güle güle kullan çok modern ve zarif olmuş. Zaten kitap yerleştiği her yeri güzelleştirir...

    YanıtlaSil
  3. Kullanışlı olduğu kadar şık da olmuş.
    Senin objelere bakarken bir yandan da düşündüm. Ben ne alıyorum ki gittiğim yerlerden? Yemek kitabı alıyorum genellikle:))
    Bazen şarap getiriyorum, viski de olabilir. (İskoçya`dan mesela getirmiştik.)

    Güzel olmuş ünite, keyifle kullan. Arada sırada dekorasyon postu neden olmasın ki:)
    Biz de insanız yahu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim içki, kitap ayrı:) Onlar tüketiliyor. Aslında dekoratif şeyler almak istemiyorum ama dayanamıyorum bazen. Minik minik objeler çok hoşuma gidiyor. Bazen de eşim görev için tek gittiği zaman saçma sapan şeyler alıyor:) Bir de magnet ve kitap ayracı alıyorum muhakkak.

      Sil
  4. çok beğendim pırıl pırıl olmuş iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  5. TV ünitesi değil kitap ünitesi olmuş. :)
    Güle güle kitaplarını yerleştir,temizle.
    Yazının hepsini okuyamadım,yorum yazmak istedim hemen.
    Ben okumaya gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkileri kandırıyorum işte TV ünitesi diye:)
      Teşekkürler. Sana da iyi okumalar...

      Sil
  6. Ben de tipik bir yay kadınıyım.
    Evin bir çok yerinde deniz kabukları,hatta kumu vardır:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Guzel gunlerde sezercim :-)

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim ünitenizi, üstelik kitaplık olması ayrı bir güzellik vermiş. Güle güle kullanın ve keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  9. çok keyifli bir yaşam ünitesi olmuş,buna benzer birşey bende yaptırmak istiyorum,fikir verek adına ortalama nekadar tuttuğunu öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1700 lira tuttu. Malzemesi 1000 lira, işçilik 700 olmak üzere. Malzeme orta karar bir şey. Adını unuttum şimdi. Lake kaplama da değil, çok ucuz malzeme de değil. Malzemeye göre artabilir ya da azalabilir yani.

      Sil
  10. Merhaba, cok guzel bir kitaplik. Benzer bir sey yaptirmak istiyorum da nerede yaptirdiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Teşekkür ederim. Beylikdüzü'nde daha önce ailemin de çeşitli işlerini yaptırdığı bir marangoza yaptırdım.

      Sil
  11. Tv Ünitesi çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim bende yaptırmayı düşünüyorum.Kitaplık kısmına cam kapaklar koydurucam.Ünitenin ve kitalık kısmının boyutlarını alabilirmiyim

    YanıtlaSil

Yorumu olan?