1 Kasım 2012 Perşembe

BUGÜNLERDE...

    Bugünlerde pek bir perişanım, pek bir yorgunum. Bir o kadar da heyecanlıyım. Çünkü taşınıyoruz.. Çünkü ev değiştiriyoruz. 11 yıl aradan sonra toparlanma, koli yapma, yeni evle eski ev arasında mekik dokuyup eksikleri tamamlama işleri pek bir yabancı geldi. Oturdum oturdum şimdi sıkıştım. Aslında daha önce hallolabilirdi her şey ama araya maalesef bayram girdi. Bayram tatili dolayısıyla resmi işler tamamlanamadı. Haliyle bütün bayram oflaya poflaya, gün sayarak geçti. Tamam konuşup anlaşmıştık ama tapuyu elimize almadığımız için "dur bakalım, dur bakalım" diye diye doğru dürüst toplanamadım. Yani bunda benim tembelliğimin hiiiiç             payı yok:) Suç devlet dairelerinin:) 
    Oflaya poflaya, içimde yapılmamış kolilerin sıkıntısıyla(!) geçirdiğim bayram tatiline bir adet Monet sergisi, bir adet Fenerbahçe maçı sıkıştırmayı başardım efendim:) 
    Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Monet'nin Bahçesi" sergisine nasıl olsa gidilecekti. Bayramda İstanbul nispeten boşalmışken ve trafik fena değilken; havalar da henüz soğumamışken aradan çıkaralım dedim. Ailecek gezdik. Sergi, Monet'yi ve İzlenimcilik akımını tanımak açısından faydalı. Ağırlıklı olarak sanatçının son dönem resimleri getirilmiş. Bu resimlerin özelliği, sanatçı katarakt olduğu halde ve 75 yaşındayken yapılmış olması. Demek ki yaratma dürtüsüyle hareket eden insanlar, sonuna kadar bu arzularından vazgeçemiyorlar.
    Sergide Monet'nin birkaç parça kişisel eşyası da yer alıyor. Bir de ayrıca Auguste Renoir'e ait meşhur Monet portresi var ki onu gördüğüme de çok sevindim. Görünce hatırlayacaksınız hangi portre olduğunu... 
    Efendim, sergi 6 Ocak'a kadar gezilebilir.


    Fotoğraf çekmek yasaktı. Bu fotoğrafı, tabloların sergilendiği alanın dışında olduğu için çekebildim. Çekmek zorunda mıydım? Hayır ama insan hatıra olsun istiyor yahu! Bayılıyorum fotoğraf çekmeye, durup durup onlara bakmaya, başkalarının fotoğraflarına bakmaya, hatta kendi fotoğraflarımızı zorla eve gelen misafirlere göstermeye:) 

    
    Bir de maça gittim demiştim. 29 Ekim günü Fenerbahçe'nin maçı vardı. Son cezalı maçtı. Erkek seyircilerin değil, kadın seyircilerin stada alındığı maçlardan hani? Nasıl bir cezaysa bu? Sinir olmamak işten değil ama bu ayrı bir tartışma konusu... 
    Ben kadın seyircili maça gitmemiştim daha önce. Merak ediyordum. Fırsat bulunca da kaçırmadım. Neticede Saraçoğlu'nda maç seyretmek her zaman keyif verir. Daha doğrusu... Verirdi... 3-1 yenildik:) (Sinirden gülüyorum:)) 2 yıldır kendi stadımızda yenilmiyorduk. Serinin bozulmasını görmek kardeşimle bana da kısmet oldu:) Skor kötüydü ama Cumhuriyet Bayramı seremonisi güzeldi.


        Kadın kadına maç seyretmek nasıldı peki? Vallahi kadınlar erkekleri hiç aratmıyorlar onu söyleyeyim öncelikle. Tepkiler yerinde, küfürse küfür, ıslıksa ıslık:) Bazı yorumcular kadın taraftara haksızlık ediyorlar. Rıdvan'ı çok severim ama "kadın taraftarlar göbek atmaya geliyorlar" demiş galiba. Maç öncesi öyle bir durum oluyor açıkçası. Ama maç sırasında herkes pür dikkat izliyor kusura bakma Rıdvancım! Tepkiler de anında ve doğru oluyor. Futbolu sırf erkeklerin tekelinde görmekten vazgeçin artık. Futbol zeka işidir ve onu da yalnızca erkekler anlar gibi bir fantaziniz var ya hani... İşte o çok saçma... CERN'de deney yapmıyoruz futbol seyrediyoruz alt tarafı. Neyse... Uzatmayayım, kadın kadına maç seyretmenin ilginçliklerine geleyim tekrar. Şöyle ki:
    1- Takım sahaya çıkınca kadın taraftarlar öyle bir çığlık attı ki, sanırsın bir pop yıldızı sahneye çıkmış. Ses gerçekten çok tiz ama ne yapalım Allah bizi de öyle yaratmış.
    2- Rakip takımdan bir futbolcu sakatlanıp yerde kıvranırken kadın taraftarlar acımasızca "oooh!ooh!" çektiler.
    3- Golleri yedikçe sağdan soldan "Alex'i de yolladın, bak şimdi ne oldu?" konuşmaları gelmeye başladı. Üçüncü golden sonra kadınlar dayanamadılar "Aykut istifa!", "Aykut söyle, Alex nerede?" diye çemkirmeye başladılar. Ben "Aykut istifa" demedim, kardeşim dedi. Hiç acımadı vallahi.
   4- Maçın başından sonuna kadar Volkan'a tezahürat yapıldı. Bir de Semih girince coştu kadın taraftarlar.
   5- Maçın sonunda Antalyaspor'lu futbolcuları alkışlayacak kadar da centilmendik ve Fenerbahçeli futbolculara da bir o kadar kızgındık.
   6- Hep bir ağızdan 10.Yıl Marşı şahaneydi.
   7- Yenildiğimiz yetmezmiş gibi daha stada girerken atkımı düşürdüm, kaybettim:( 100.yıl atkısıydı. Çok üzüldüm. Stadın içindeki Fenerium'dan bir tane daha aldım.

   Böyleyken böyle... Geçen hafta bunlar oldu. Ben gidip biraz koli yapayım!

17 yorum:

  1. Simdi birincisi yeni eviniz hayirli olsun, guzel gunlerde oturun insallah.

    Ikincisi, yerlesirken resim de cek, merak ederim bak!

    Ucuncusu, ev, tasinma, hepsi gecer sen arada ne guzel seyler yapmissin, harika yapmissin :-)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım, canım benim... Çok teşekkürler. Umarım hayırlı olur. En önemlisi o.
      Resim konusunu düşüneyim ben:)
      Toplanmaktan kaytarmak için arada gezdim işte öyle:)
      Öpüyorum seni.

      Sil
    2. Bir de su uzerindeki Disney bluzu ve Fenerbahce sevginle kankam Yeliz'e cok benzettim seni, daha bi sevdim sanki :-)))))

      Sil
    3. Aaaaa!Ne güzel:) Süpersin. Galiba Yeliz de süper bir insan:)))))

      Sil
  2. Kolay gelsin,taşınmak çook zor iş. ben son 2 sene önce bu evime taşınırken öncesinde bir tek şeye bile elimi sürmedim. Nakliyat firması her şeyi kendi toparladı. Tabii yeni evde de bulduğu yere bıraktı. İlk gece o evde sadece yatakları hazır edebilmiştim. Sonrası yavaş yavaş canım,kendi canını düşüneceksin. Yatacak yatak,yemek yapacak ocak,duş yapılacak banyo olsun yeter.kalanı nasılsa oluyor.

    Futboldan anlamam,bu bilinir;ama Fenerbahçe cezaları geçen seneki o savaş sahnesi gibi çıkarttıkları olaylar yüzünden almamışmıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yorulmamaya çalışıyorum ama kendi kendine yapman gereken şeyler oluyor. Öyle çok ıvır zıvır var ki. Umarım yemek yapacak ocak ve duş için sıcak su olur:) Yeni bina olduğu için doğal gaz ne zaman açılır bilemiyoruz. 10 gün falan dediler ama ben sanmıyorum o kadar süreceğini.
      Cezaları da o olaylar yüzünden almıştık:) Cezalara lafım yok, kadınların ceza olarak düşünülmesine karşıyım. Kadınlar olay çıkarırsa kimleri alacaklar? Hayvanları herhalde.
      Çok teşekkürler Sis. İnternet bağlanınca görüşürüz:))

      Sil
    2. Hmmm futboldan anlamaz ben kadın seyircinin ceza şeklinde görüldüğünü düşünememiştim hiç. Hani ben normal zamanda daha çok erkek hakim bir olay olduğundan kadınların ve çocukların da rahatça,küfürsüz maç seyredebilmesi için yapılmış güzellik olarak algılamıştım.

      Olay çıkaracak kadın taraftar olsa olsa BJK taraftarı olur. her maç günü dükkanıma gelen hanım (!) ları görüyorum da,maşallah erkek halt etmiş yanlarında.

      Çook kolay gelsin.

      Sil
    3. Kızmasınlar da, BJK kadın taraftarları dediğin gibiymiş:)
      Normal zamanlarda da rahat rahat maç seyrediliyor, sıkıntı yok. En azından ben Saraçoğlu'nu biliyorum. Erkek taraftarlar yardımcı oluyorlar hatta "siz şuradan geçin" falan diye:)))Kadın taraftar çok artık. Genç kızlardan yaşlı teyzelre kadar maça giden var.
      Çok teşekkürler SİS. Büyük gün yarın, ben bilgisayar başındayım:) Annem içeriden seslenip duruyor:)))

      Sil
  3. Ne güzel yeni ev taşınmaz biraz yorar tabi ama yeni bir güzel bir heyecan güle güle oturun

    YanıtlaSil
  4. Oh ne güzel yapmışsın, ev işi dediğin bitmez. Hele ev taşınma işleri hiç bitmez:)
    Maçtan, futboldan, taraftardan hiç anlamam. Yorum yapmam yanlış olur:)
    Sana çok kolay gelsin, tamamen yerleştikten sonra buluşmak için haberlerini bekliyorum:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiyor gerçekten. Bir de yerleşmesi var bu işin.
      Bu arada Semicim, görüşeceğiz:)
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Neeeee! Nasi yani siz ikiniz de Bursa'damisiniz??? E ben gelince ikiniz birden mi gorucem???? Cifte ikramiye :-))))))))))))

      Sil
    3. :)) Ben Bursa'da değilim ama buluşacağız Semi'yle. O gelecek bu sefer. Ama sen gel istediğin yerde görüşürüz:) Benim Bursa'da halam, babaannem var. İsterseniz oraya gelirim, isterseniz burada beklerim:))

      Sil
  5. Kolay gelsin, yorucudur toparlama-yerleşme işleri ama hafifler insan gözden geçirilir, yeni düzen heyecan getirir
    hatta her evde ara sıra "taşınıyorMUŞ" çasına girişimler iyidir:))))
    Maç söz konusu olunca..... geçiniz Monet söz konusu olunca durunuz durunuz zamanı durdurunuz...:)
    Kolaylıklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Dediklerin de çok doğru. 11 yıl aradan sonra yeni bir düzene geçeceğiz. Bakalım, umarım hayırlı olur.
      Bir de anladım ki bir tek ben seviyorum maç seyretmeyi:))

      Sil
  6. monet fenerbahçe ne güzel.
    fenerbahçeli değilim ama sevmem hiç ama saraçoğlunda maç izlemek nefis sahiden, büyülü bir yer, fener taraftarı müthiş, kadıköy müthiş.
    yeni eviniz hayırlı olsun.
    :)
    taşınmak da güzel, temizlik elemek atmak, hafiflemek.
    :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?