21 Ağustos 2019 Çarşamba

BUGÜNLERDE...

    Blog yazılarıma başladığım günlerden arkadaşım Semi (Mutlu Eller), yakın bir zamanda kitap çekilişi yapacağını ve İlber Ortaylı'dan Bir Ömür Nasıl Yaşanır'ı hediye edeceğini duyurmuştu. Kayıtsız kalamadım ve kazanan ben oldum. Yine bir kitap kazandım:) Hazırdan yana şansım yok derim ama düşündüm de katıldığım kitap çekilişlerinde fena bir istatistiğim yoktur:) Çekiliş şansımın kitaba denk gelmesi güzel bir şey benim açımdan. Çocukluğumda bile ara sıra kazanırdım. Tüm bunları düşünürken aklıma seneler önce Milliyet Kardeş dergisinden kazandığım Atatürk kitabı geldi. Kazanmak için kendi yazdığımız bir şiiri dergiye gönderecektik. Ben de yazdım ve yolladım. Kendi kendime çok işler becerirdim. Yazdım, zarfladım, küçük olduğum için 
o sırada henüz kendim postaneye gitmiyordum, "Bunu postalar mısın?" diye babama verdim. Şiirim de yayınlanmıştı, kitabı da almıştım. Çok güzel bir kitaptı, büyük, kalın kapak, sayfalar kuşe kâğıt... Ah! Çocukluğum dergileri! Ne güzellerdi. Epeyi bir sakladım ben onu ama şimdi ne yazık ki yok. Minimalizmi benimsemiş annem asla evde fazladan bir şeyler tutmaz:) Benim aşırı ıvır zıvırlarımı -ki aslında ona göre ıvır zıvır- sonra sonra elden çıkardı. Kurtarabildiklerim duruyor :) Ama benim de hatıra niyetine çok eşyam vardır hakikaten. Her anne kaldıramaz :)

    Neyse... Nereden nereye geldim. Bugün kitabım geldi. Mutlu oldum. Şimdi onu yanıma alacağım. Zira tatile çıkıyoruz. Neresi olduğu sürpriz olsun :) Dönünce görüşürüz...




18 yorum:

  1. Bin yıl önce müzik dergisinden bir tane albüm kazanmıştım. Allahım. Ne dergi kaldı ne müzik!

    Son zamanlarda her konu hakında fikir beyan etmesi ve giderek pop figürüne evrilen İlber Hocaya karşı ilgim ve sempatim neredeyse tükenme noktasında. Kitabı çok merak etsem de elim varmıyor :/

    YanıtlaSil
  2. Bak sen bunu söyleyince aklıma geldi, ben de masal kaseti kazanmıştım:) Kaset yalnız :) Yine bir çocuk dergisinden. Tekrar tekrar dinliyordum masalları:)
    İlber Ortaylı hakkında ben de son zamanlarda aynı şekilde düşünüyorum ama yine de takipteyim. Bilgisine hürmeten. Ayrıca hemşehrim olur, vazgeçemiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Aa ne güzel, iyi tatiller iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  4. Yola çıkmadan önce kitabına kavuşmana çok sevindim:) Keyifle oku Sezer`cim. Tatil için nereye gittiğinizi merak ettim bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Yurdu'ndan almamıştım daha önce. Kitap Yurdu ve PTT Kargo işbirliği iyiymiş:) Çok teşekkürler Semi. Tatil ayrıntıları ara ara Instagram'da :) Buradan oraya da takipçi göndereyim :)

      Sil
  5. Ben de yazını okurken bir düşündüm de kitap çekilişlerinde kazanmışlığım çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane! Okumayı sevenler olarak şansımız bir araba çekilişine nazaran daha çok değil mi? Katılım daha az oluyor:)

      Sil
  6. Semiciğimin çekilişine ben de katılmıştım :)
    İyi tatiller

    YanıtlaSil
  7. Güzel kitapmış. Keyifli okumalar:)

    Not: Senin annen yine insaflıymış. Benimki üniversitedeyken ortaokul-lise fotoğraflarımı kaybetmiş. Bence atmış. Atarken hiç acımaz çünkü:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafları tutmuş bizimki hayret :) Aklım ermeye başlayınca hepsini ben çekmiştim neredeyse.
      Çok teşekkürler Zeugma...

      Sil
  8. Çocukluğumda ben de Bando dergisi alırdık. Keşke en azından bir kaç tanesini saklasaymışım.Ne güzel az sayıda da olsa saklamışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartmadan saklamak lâzım gerçekten. Mutlu ediyorlar insanı :)

      Sil
  9. Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabı bende okuyacağım en kısa zamanda. Ne büyük şans çekiliş kazanmak, bana hiç denk gelmedi şimdiye kadar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da kitap çekilişinde denk geliyor. Seviyorum diye herhalde:) Ama gezmeyi de seviyorum mesela, biraz da tatil çekilişi vs. kazansam fena olmaz:)
      Keyifli okumalar Aybüke.

      Sil

Yorumu olan?