19 Aralık 2018 Çarşamba

GECE... ST.JOSEPH LİSESİ'NDE KÜÇÜK AMA ETKİLEYİCİ BİR SERGİ...

    Geçtiğimiz hafta yolumuzun Kadıköy'e düştüğü bir gün, St.Joseph Lisesi'nde düzenlenen küçümencik bir sergiye uğradık. Paris'teki Ulusal Doğal Tarih Müzesi iş birliğiyle gerçekleştirmiş serginin ismi "Gece". 
    
    Doğadan uzaklaşan insanın dikkatini yine doğaya çekmeyi hedefleyen bir sergi bu. Gökyüzü, Doğa ve Uyku olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Özellikle tasarım çok dikkat çekici. Sergi alanına adım attığın an alacakaranlık bir vakitte bir ormana girmiş oluyorsun. Gece hayvanlarının sesleri, ayağının altında çıtırdayan yapraklar dış dünyadan kopmanı, anı idrak etmeni ve böylece dikkatini vererek faydalı bir sergi deneyimi yaşamanı sağlıyor. Okulun halihazırdaki Doğa Bilimleri Merkezi'nin tahnit koleksiyonundan örnek hayvanlarla, bilgilendirici panolarla ve multimedya istasyonlarıyla küçük ama özenli ve etkileyici bir sergi. Özellikle çocukların ilgisini çekecektir. 

İyi bir uyku için neler gereklidir? Eğlenceli bir oyun şeklinde anlatılmış.
    St.Joseph Lisesi'ndeki "Gece" sergisi 18 Ocak tarihine kadar ziyarete açık. Yalnız burası bir okul olduğu için ziyaret günleri ve saatleri kısıtlı. Hafta içi her gün 15.00 - 18.00 arası gezilebiliyor. Meraklısına benden küçük bir tavsiye olsun. İyi mi olur, kötü mü olur bilmem ama sergiyi gezerken, geceleri ideal koşullarda 3000'in üzerinde yıldız görebilecekken büyük bir şehirde olmamız halinde ancak 20 yıldız sayabileceğimizi bir kez daha hatırlayacaksınız.




15 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor, umarım gidebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atölye alışverişine çıkınca bir gün uğrarsın:)

      Sil
  2. Blogunuzun başarılı olmasını dilerim. Benim blogumu da zaman zaman ziyaret etmek ve yorum yapmak suretiyle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Sergi güzel hoş da, zaman ne kadar kısıtlıymış :( Gerçi gelip gezebileceğim de meçhul ama...

    Yıldız konusunu hep düşünmüşümdür. Yazın Küçük Ev'in sahilinde sırtüstü uzanıp gökyüzünü seyrettiğimizde sayısız yıldızdan başım döner. Şehre dönünce canım göğe bakmak istemez neredeyse.
    Gök kubbe aynı ama yıldızlar bir yerlere saklanmış gibidir.

    Pırıl pırıl bir 2019 dileklerimle, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık bir ay daha süresi var aslında.
      Neyse ki yıldızları görebileceğiniz Küçük Ev var hiç olmazsa Tülin Hanım. Bize hep kent ışıkları, hep kent ışıkları... :)
      Ben de size güzel gönlünüzce bir sene diliyorum. Bir de İstanbul'a gelirseniz umarım görüşürüz:) Sevgiler...

      Sil
    2. Yaz gelsin, bekleriz canım.
      Bir gece de birlikte izleriz ne olacak :)

      Güzel dilekler için teşekkürler.

      Sil
  4. çok etkileyici görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Sezer'cim haftanın 2 günü de olsa, yolum düşüyor Moda taraflarına, ancak bu sergiden haberim yoktu! Gidebilir miyim?! emin değilim. Şu aralar atölyeden çıkar çıkmaz, daha fazla trafiğe kapılmadan bir an önce evin yolunu tutuyorum. Nedense bu izdiham ve kaos iklimi beni durduruyor!. Eskisi gibi değilim, sakinliği ve dinginliği arar oldum. Yaşlanıyor muyum ne:))) bedenim "evet, tabiii ki!" dese de, ruhum gençti oysa benim :)) Üzerimdeki bu ağır yeryüzü iklimi umarım geçicidir, umarım 2019 hepimiz için daha güzel bir yıl olur. Çok teşekkür ederim canım. Sergiye gidemesem de sayende bilgilenmiş oldum. Gezgin ruhun hep var olsun. Sevgilerimle...♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin ruhun halâ genç Esincim. O enerjiyi veriyorsun merak etme:)
      O zaman ben de sana -ve aslında kendime de- yeni yılda istediklerimizi yaptıracak enerjiden bolca diliyorum:) Önce sağlık olsun, sonra gönlünden ne geçiyorsa gerçek olsun Esincim. Senin gönlünün güzelliğini bilirim. Öpüyorum seni kocaman♥

      Sil
  6. hımm ilginç dikkatimi çekmemiş e uğrarım artık :)

    YanıtlaSil
  7. ismi ,konsepti ve görüntüleri hem ilginç hem cazip.gidebilmeyi isterdim.2009 da yazdığınız bir yazıya denk geldim ve öyle buldum bloğunuzu."anne,çocuk ve sanat"ne güzel bir yer burası.o yüzden merhaba:)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim, o yazıdan dikkatinizi çektiğime o kadar sevindim ki... 10 yıl önce yazdığım bir yazı benim de sizi tanımamı ve blog hesabınıza ulaşmamı sağladı:) Şimdi daha ayrıntılı bakacağım ama kısa bir göz atmayla çok renkli, yaratıcı bir sayfa olduğunu gördüm. Harika! Merhaba o zaman:)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?