27 Ağustos 2018 Pazartesi

AĞUSTOS BİTMEDEN...

    Yaz bitiyor mu? İnanamıyorum. Yine tuhaf bir yaz yaşadım. Güzellikleri de boldu, sıkıntısı da. Hele bu ağustos var ya? Kişisel takvimimde karmaşa rekorunu kırdı. Orhun ayın ilk günlerinde ameliyat olmuştu. İyileşmesi normalden uzun sürdü. Doktorla devamlı temas halinde endişeli günler geçirdik. Neyse ki bitti, düzeldi. Beklemekle geçirilen günlerin sıkıntısını Bodrum'da giderdik. Uzun bayram tatili bahane oldu ve anne tarafından yakın aile çevremle Bodrum'da buluştuk. Teyze, dayı, anne, kardeş, yeğen, kuzen, enişte, yenge, çoluk, çocuk hep bir arada ailenin en küçüğü Parem'in doğum gününü kutladık. Kuzenim 6 sene önce Bodrum'a yerleşince Parem orada doğdu. Küçük balerin her sene ağustosun sonlarına doğru hepimizi orada topluyor.   
    Önce doğum gününü kutladık, sonraki günlerde hep beraber o koy senin bu plaj benim gezdik. Uzun süreli bayram tatili olmasına rağmen Bodrum'da aşırı kalabalığa rastlamadık. Tabii bunda merkeze inmememizin, çok bilindik yerlere uğramamamızın etkisi var. Biraz araştırmayla bunu becerebilmek mümkün. Ama bu araştırma kesinlikle Instagram'dan yapılmamalı. Ya da isterseniz yapın. Popülerlik istiyorsanız, tercihlerinizi Instagram şekillendiriyorsa tercih edebilirsiniz tabii. Güneydeki tatilinden dönerken sırf fotoğraf çektirmek için aynı gün lavanta kokulu köy Kuyucak'a ve Salda Gölü'ne uğrayan IG bağımlısı biliyorum mesela. Acaba diğer ülkelerde de böyle midir yoksa her şeyin suyunu çıkarma işi sadece bize mi özgü? Neyse... Cevabı karmaşık sorular bunlar.
    Artık iş güç zamanı. Bizde Orhun'un Tallinn'e dönüş için hazırlık zamanı. Eksikler tamamlanacak, bavullar hazırlanacak, doktor kontrolleri bitirilecek. Keyifli yorgunluklar olacak yani. Yaz mevsimiyle vedalaşma işini kolaylaştıracak bu koşturmacalar. İyi de olacak çünkü vedalaşmakta zorlanacak kadar çok seviyorum ben yazı. 








   

24 yorum:

  1. Salda neden popüler oldu anlamadım ben ? Neyse inşallah pisletmezler gölü. Tüketip yoketmeyi seviyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takip edilen IG fenomenleri bir-iki güzel fotoğraf paylaşınca göle akın başladı. Yüzyıllardır orada olan yerlerin IG sayesinde bilinir olmaya başlaması çok saçma geliyor bana. Hiç mi coğrafya dersi görmediniz? Hiç mi ülkenizle ilgilenmediniz? Kars da yeni keşfedildi mesela:)

      Sil
  2. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum.

    "Parem" pek duyduğum bir isim değildi, sevdim :)

    Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileğiniz için çok teşekkürler.
      Parem'i biz de duymamıştık, annesi düşündü buldu:) Sevgiler benden de...

      Sil
  3. Adınıza sevindim, güzel bir tatil geçirdiğiniz anlaşılıyor.
    Darısı diğer yıllara da olsun.
    Bodrum deniziyle doğasıyla muhteşem bir yer. Selamlarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Bodrum'da sevdiklerimizle olunca iyi geçti gerçekten de:)
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de yaz sevenlerdenim, maalesef yaz bitiyor. Ben zaten kalabalık şehirlerden dinlenmek için kaçan insanların izdiham olan yerlere neden koştuklarına hiç anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Kalabalığa koşmanın nedeni popüler yerleri merak etmek, araştırmaya üşenip denenmişi tercih etmek vs. olsa gerek:)

      Sil
  5. Aynen öyle.. Instagram fenomenleri fotograflara konum ekleyince bir cok yer tükenme notkasina gelmis. Türkiyedeki Salda gölü, ve lavanta kokulu köy mesela. Ama sadece Türkiyede degil, gecen bir arkadasim gazete makalesi gösterdi bu konuda. Burada yani Isvicrede, yillardir kendi yaginda kavrulan dag basindaki bir isletmeci, instagram yüzünden taleplere yetemez olmuslar, ve "pes ettiler" diye baslik atmislardi. Patika yollar insan doluymus. Ve sadece fotograf cektirip dönüyorlarmis. Kaliteli ve gercekten oralari gezmek isteyen turistlerde bu kalabaliktan memnun degil. Amsterdam ve Barcelona keza öyleymis. Bu haberden sonra artik konum eklemiyorum fotograflarima. Gerci ben kimim ki? Bir fenomen degilim:) ama olsun, kendi bahcemin önünü süpürüyorum gibi hissediyorum. Böyle iste..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim etiketlerimiz etkilemiyordur da birkaç Instagram fenomeni acayip etkili oluyor. Çok saçma geliyor bana bu durum. Hele o sadece fotoğraf çektirip dönme işi yok mu?:) Gezmek değil ki bu, gezi ruhuna aykırı bir şey. İşin sonu nereye varacak bilmiyorum.

      Sil
  6. Son fotoğraftaki mekanın adını çok merak ettim. Huzur dolu bir yere benziyor. Bu arada Salda'ya ben de gitmek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gamze, seni tanıyorsam eğer sen zaten gidersin, gerekirse kalırsın, nedir ne değildir araştırırsın, keyfine varırsın. Ama kimi insan sırf Instagram'a fotoğraf koymak için uğruyor.Bu enteresan geliyor bana.
      Fotoğraftaki plaj Güvercinlik'te Dolphin Park. Hava alanı ve Bodrum arasında yol üzerinde.

      Sil
  7. Nerede okumuştum geçenlerde, instagramda yeri paylaşmayın yazıyordu . Mantıklı geldi valla.

    Biz heyecanla yazı son gününü bekliyoruz. Sınav sonucu açıklanacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye etmemek pek içime sinmiyor açıkçası. Ben oldukça faydalanıyorum mesela tavsiyelerden. Öğrendiğimi süzgeçten geçiriyorum, bana göre olup olmadığını anlayabiliyorum, tavsiye veren kimdir dikkat ediyorum, ne zaman gidilir ne zaman gidilmez düşünüyorum:) Blog yazmaya da genelde gezilerimizi paylaşarak başladım. Suyunu çıkaranlar olmasa güzel güzel geçinip gidiyorduk:)
      Ya sizin için heyecanlı günler tabii. En hayırlısı, en içinize sineni olur inşallah.

      Sil
  8. Salda çoktan çöp bırakan düşüncesizlerin istilasına uğramış :( Geçenlerde haberlerini okudum heryer çöp içinde. Yazık çok yazık!

    İnsanlar artık o anı yaşamak yerine sadece fotoğraf çekiyorlar, bu onlara yetiyor. Her şeyin azı karar, çoğu zarar sanırım. IG için de durum aynı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef:( Jandarma bile başa çıkamıyormuş. Gece kamp yapmak yasakmış mesela ama ısrarla kaçak göçek çadır kuranlar var.
      Çok doğru söylediniz, her şeyin azı karar çoğu zarar.

      Sil
  9. Sakin yerleri daha çok seviyorum ben de, kalabalık daha çok yoruyor sanki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin yerleri severim, kaliteli kalabalık varsa onu da severim:) Ama yaş ilerledikçe sakinliği daha çok tercih eder oldum sanki:)

      Sil
  10. ay geçmiş olsun yaa. taline de iyi yolculuklaar :) hey gidi hey orhun da büyüdü yaa yıllar geçti beee :) insta için yaşamak diye bişi var demek kiii :) bugün naptın insta için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz deep. Büyüdü gerçekten ve sizler de şahitsiniz:)
      Instagram için yaşayanlar var tabii ki. Ona göre alışveriş yapan, ona göre gezen çok:)

      Sil
  11. Parem'in doğum günü kutlu olsun, nice yıllara. Maşallah çok tatlı bir çocuk. Bahtı da güzel olsun. Deniz kıyısındaki masa 'Gel otur' diyor adeta. Eline sağlık, sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür edeiyoruz Müjde teyzesi:) Sevgiler...

      Sil
  12. Bu yaz nasıl geçti ben hiç anlamadım Sezer. İnanılmaz bir koşturmacadaydık ve bir baktık geçmiş gitmiş..
    Ben yeni yeni sakinleşebiliyorum, şimdi de okullar açıldı :/
    Neyse kısmet seneye diyorum artık...

    Orhun iyi bu arada değil mi, Talinn hazırlıkları başladıysa çakı gibi olmuştur yakışıklım ♥
    Kocaman öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim kardeşine, yeğenine tekrar sağlıkla, huzurla kavuşmanı diliyorum. Tatlı yeğeninle koşturmacalı ama güzel geçmiştir yaz.
      Orhun iyi şükür. İyileşmesi uzun sürdü ama şimdi daha iyi. Hazırlıklar başladı tabii, yollar göründü yine. Çok teşekkür ediyorum canım Şebnemcim. Ben de seni çok çok öpüyorum:)

      Sil

Yorumu olan?