12 Ağustos 2016 Cuma

DÜNYANIN TEK SAHİBİ İNSAN MIDIR?

   
    Gezi yazılarını blogundan, gezi fotoğraflarını ise Instagram'dan severek takip ettiğim; üstelik Venedik seyahatimizde tesadüfen aynı uçakta yolculuk ettiğimiz için tanıştığım sevgili İmge'nin herkesin okumasını temenni ettiğim bir yazısını paylaşmak istiyorum. Kaş'ta şahit olduğu bir olayı anlatıyor. Akdeniz'in, bilhassa söz konusu bölgenin asıl sahibi caretta carettalar, düşüncesiz insanlar ve iş bilmez yetkililerle ilgili bir konu. Beni çok üzdü açıkçası. Bir göz atmanızı tavsiye ederim. 
    Link burada: Kaş'ta Caretta Caretta'ları İnsandan Koruyalım










5 yorum:

  1. Yaşanan tatsız olayı duyunca çok üzüldüm ben de..Zaten Carette Carette'lerin türleri tükenmek üzere!. bir de böyle düşüncesizce, bilinçsizce davranışlar!..
    sosyal platformlarda paylaşacağım..dileriz daha geniş kitlelerce duyulur ve
    gereken önlemler alınır.Paylaşım için teşekkürler Sezer'cim..

    YanıtlaSil
  2. Sezercim desteğin ve paylaşımın için çok çok teşekkürler. Bir gelişme olursa mutlaka haber vereceğim size buradan. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Nereye götürdüler acaba? Çok süpheliyim, gerçekten işini ve ne yaptığını bilen birileri mi?
    İmge`nin yazdığı gibi baştan sona her yerde bilgilendirme şart. Bizim millet çok okumayı sevmez ama görsellerle dikkat çekici bir boyutta her yerde anlatılmalı. Çok acı, biz hepimiz misafirimiz dünyada, bu dünyanın tüm nimetlerine gözümüzün içi gibi bakmalıyız. Üstelik onların doğasına girmeye çalışan biziz. Yazık! Evet, her yere asalım bilgilendirmeler vs. Hatta bence o yetmez, okulda daha başlamalı. Tüm hayvanlar için, nasıl davranmamız lazım, besleyebilir miyiz, bize zarar verebilirler mi vs. Serdar Kılıç, okula seminer için geldiğinde dedi ki "bana en çok sorulan soru ormanda yalnız kalınca hayvanlardan korkmuyor musunuz; hayvandan değil, insandan daha çok korkarım ben" diye devam etti. 40 yıldır doğa ile iç içe olduğunu ve başına hiç kötü bir şey gelmediğini anlattı.

    Umarım olumlu bir şeyler duyarız konuyla ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu bir şey duyamayacağız herhalde. Bugün haberlerde vardı, Bodrum'da da ısırma olayı yaşanmış ya. Rehber diyor ki" Orak Adası'nda çok oluyor son zamanlarda". Orak Adası'na gitmeyiverin siz de tekneyle, hayret bir şey:(

      Sil
  4. Lanet olsun acımasız, bencil insanlara, ne isterler ki, zavallıcıklardan:( linke tıklamadan kediye, köpeğe, kaplumbağaya, atlara hayvanlara acımasız davranan herkesten nefret ediyorum....yorumumu bıraktım ama siteyi de mutlaka okuyacağım, sabahtan beri ziyaret etmem gereken herkese tek tek uğradığımdan yoruldum:))

    YanıtlaSil

Yorumu olan?