4 Ağustos 2015 Salı

BUGÜNLERDE...

   
    
    Neredeyse bir ay olmuş iki klavye tuşuna basmayalı. Ara sıra uğrayıp tüm takip ettiklerimi okudum ama... Sadece ben yeni yazı giremedim. Öncelikle gündem can sıkıcıydı -ki hala öyle- içimden bir şey yazmak gelmedi, daha sonra yaz tatiline çıktık. Birkaç gün oldu eve döneli, hala çamaşır yıkayıp yerleştirmekle uğraşıyorum. Neyse ki bugün bavulları iyice boşaltıp, temizleyip kaldırabildim. Neylersin ki gezip tozmanın böylesi bir bedeli de var. Tamamen evin annesine düşen bavul hazırlama ve bavul boşaltma faslı... Öncesinde bol ütü, sonrasında bol yıkayıp kurutma:) 
    Bu sene yaz tatili için Karadağ'ı seçtik. Malum vizesiz seyahat edebileceğimiz Avrupa ülkelerinden biri Karadağ. Orijinal ismiyle Montenegro. Vizesiz olmasının 
yanı sıra denizinin güzel olması ve pahalı bir ülke olmaması da tercih sebeplerimiz arasındaydı. Daha önce 2 sene üst üste  Bosna Hersek'ten Dubrovnik'e geçip, sonrasında baştan başa Hırvatistan'ı gezmişliğimiz var ki o bölgede epeyi bir yer gördüğümüz, Adriyatik sularında hatırı sayılır derecede serinlediğimiz anlamına gelir bu. Severiz Balkanlar'ı. En keyifli tatil sıralamamızda, kiraladığımız arabayla gerçekleştirdiğimiz Hırvatistan gezisi ilk sırada yer alır bizim için. Hırvatlar'ı tanıdık, Boşnaklar'ı tanıdık, bu kez Karadağlı ve Sırp halkın ağırlıklı olduğu bölgedeydik. 
1 hafta Budva'da, 1 gece Kotor'da kaldık. Aslında ilk önce Kotor'da yer ayırtmıştık ancak Kotor'un çok güzel ama çok sakin olduğunu, asıl hareketin Budva'da olduğunu ağırlıklı olarak duyunca kararımızı değiştirdik. Evet, Budva daha hareketli, Kotor daha etkileyiciymiş:) Ancak Budva'nın plajlarının güzelliği de deniz tatili yapacaklar açısından Kotor'a göre daha tercih edilesi bir durum. Bunların hepsini en kısa zamanda ayrı yazılarda anlatacağım. Şimdilik ufak bir girizgah yapıp, "Ben buralardayım" mesajı vermek istedim:) Vallahi ben buralardayım da herkes nerelerde bilmiyorum. 
Çok tenha bu aralar blog alemi çok... 
    Benim günlerim böyle geçiyor işte. Bir yandan tatil dönüşü ev işleriyle uğraşıyorum, bir yandan da yaz mevsiminin üçte ikisini tükettik malum, geri kalanını da adına yaraşır şekilde yaşamak için eş, dost, akraba toplantılarını, yemeklerini, deniz kıyılarını, açık havada içilen kahveleri, yapılan sohbetleri atlamamaya çalışıyorum. Çok çabuk bitiyor yaz:( Sıcak mıcak ama ben yine de çok seviyorum bu mevsimi. Bir sonraki yazım sıcak Budva'nın serin sularını tanıtacak meraklısına. Şimdilik kısa bir ara. Ben fotoğrafları düzene koyayım, bilgilerimi tazeleyeyim:)




16 yorum:

  1. Sadece nefes almaya çalışıyorum. Kızlarla ve çalışmayla geçiyor. Hava sıcaklıkları azalsın. Diye bir de dua ediyorum. Yazılacak dosya konusu benim de kabarık ama bir tek fotoğrafları işledim. Allah Kerim. Ben de durumlar böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten sadece nefes almaya çalışıyoruz bazen, tam yerinde bir tanımlama.
      Kolay gelsin, sevgiler bahce perim...

      Sil
  2. Ben buradayım mesela :) Keyifle okudum yazdıklarınızı. Budva'da geçirdiğimizi birkaç gün, deniz, akşamın kale duvarlarının arkasına gizlenmiş serinliği geldi aklıma.
    Bir sonraki yazıda detayları bekliyorum elbette.
    Yazın kalanı keyifle geçer inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Ah evet evet! Keyifle okuyorum sizin yazıları, ara vermeyin sakın:)
    Uzuuun bir Budva yazısı gelecek:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Balkanlar gezilerini notlarım arasına alıyorum..gideceğimiz zaman, önerilerini dikkate alacağım Sezer'cim..
    Havalar ve gündem performansımızı etkiledi doğal olarak.. elimizden bir şey de gelmiyor ki!.. hayat devam ediyor..dünya durmadan dönüyor :) ve ben de yazının devamını Budva'yı bekliyorum :) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Bekliyoruz yazıları! Buralar sakin ama biz daha ölmedik yahu! asfaghjfhsakj Bomba gibi geliriz inş. :D Fotoğraf da şahaneymiş. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa! Yoklama gibi olmuş:) İyi olmuş ama:) Sen buralardasın, gayet faalsin hatta, takipteyiz efendim:)
      Fotoğraf güzel mi cidden, dur Instagram'a da koyayım o zaman:)

      Sil
  6. Klio'nun şarkısını yeniden dinlemek ne güzel !

    YanıtlaSil
  7. Biz de gecen persembe döndük Sezer'cim. Cumartesi nöbetim basladi hemen, daha okadar cok isim var ki yapilacak. Neyse saglik olsun, olur gider isler nasilsa.
    Aslinda bloga bir yazi birakmanin vakti de coktan geldi de, su blogla alakli üsengecligimi napicam bilmiyorum. Bakalim..belki önümüzdeki günlerde yaparim birseyler.
    Insallah:)
    Cok öptüm canim.

    (Bir de hala senin noel zamani buraya gelme hayalini/umudunu yasiyorum icimde, heyecanla... hani bir hatirlatiim dedimdi tekrar):)

    YanıtlaSil
  8. Canımın içi, senin işlerin vardır şimdi tabii, yazarsın nasıl olsa...
    O umudu ben de bugün eşimle konuştum:) İnşallah ya <3
    Öpüyorum seni güzel yanaklarından.

    YanıtlaSil
  9. Yine en harikasından bir tatil geçirdiğinize eminim. Seçimler harika. Ben de merak ediyorum balkanları, başka da çok yer var merak ettiğim. Bir de detaylı anlatımlı yazılarını okumayı seviyorum. Ayrıca gitmek görmek için çok şevk veriyor insana. Yaz güzel bir mevsim ama bu sene burası çok sıcaktı geçen sene bu kadar sıcak olmamıştı. Henüz bir defa havuza girebildik sadece. Yazdan bir şey anlamadık geçip gidiyor hızlıca. Yine de düşünüp taşınıp en çok bahar mevsimlerini sevdiğime karar verdim. Bu kadar sıcak dokunuyor insana. Denizi de çok ama çok özlüyorum. Denizden bunca uzak kalmak iyi gelmiyor hem ruha hem bedene. Eski yazlar nasıldı ama ya aylarca denizden çıkmazdık, yemekten yemeğe eve gelirdik o kadar. Güzel günlerdi. Yaz dönüşleri ev işleri tabi bir süreliğine içinden çıkılmazmış gibi oluyor. Ama eve dönmek de ayrıca güzel. Biz de yakında tatile kaçacağız tr ye, izin zamanı geliyor. İnşallah yazın sonu da olsa güzel geçiririz, havaların iyi olması ve denizin de tadına varmak için dua ediyorum.
    Yeni yazını bekliyoruz canım. Herkesler bir yerlerde bu sıra evet blog dünyası geziyor. Ama yine de böyle benim gibi sıkça okuyanlar var.
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
  10. Burası da bu sene çooook sıcak Tuğbacım. Karadağ da öyleydi. İnanılmaz bir sıcak vardı. İnşallah sen geldiğinde lokum gibi bir hava karşılar seni ve tatilin güzel geçer. Sıcak da olsa ben yaz mevsimini seviyorum galiba:)
    Öpüyorum seni güzel yanaklarından.

    YanıtlaSil
  11. alla alla yaaa. ay dur meraklandım ben de yaaa. hırvatistan ha tamam ya gidicam :) kendiniz gittiniz demek ki :)

    YanıtlaSil
  12. ay şu üstteki foto için bile gidilir yaaa. du aklıma yazdım. hırvatistan da dubrovnik de :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?