28 Şubat 2013 Perşembe

BUGÜNLERDE...


    
    Yaz gelsin istiyorum artık. Geçtiğimiz hafta sonu, kış vakti gereksiz yere fazlasıyla soğutulmuş, püfür püfür klimalı bir sinema salonunda vakit geçirince... Bir de üzerine 7/24 kısık ayarda çalışan kombiyi "dur bir de böyle deneyeyim" diyerek günün yarısında tamamen kapayıp, sonrasında evi buz gibi yapınca... Hasta oldum. Üşüttüm. Soğuk aldım. 4 gündür bugün ilk defa dışarı çıktım ki aslında hala iyi değilim. Yeni bir binaya taşındığımız için, hemen altımızda ve üst dairede oturanlar olmadığı için bu kış hiç ısınamadık. 2,5 aydır gelen doğal gaz faturasının miktarını ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Buraya yazmaya çekiniyorum. O derece yani:) (Doğal gaz bağlantısı yeni yapıldığı için 3 ay boyunca ödeyeceğimiz, yaklaşık 90 lira civarındaki bilmem ne bedeli de cabası). Bir de ısınsak neyse... O yüzden aklım sıra değişiklik yaptım ve pazartesi günü uyuduğumuz saatlerde kombiyi kapattım. Öncesi ve sonrasıyla 10 saat kadar kapalı kaldı. Ama ev öyle soğudu ki ısıtmak için ayarı yükseltmek zorunda kaldık. Hiçbir şey fark etmedi yani. Zaten fazlasıyla üşüyen ben, hafta sonundan da gelen kırıklıkla iyice şifayı kaptım.  Anlaşılan o ki alt ve üst katlara komşular gelmeden adam gibi ısınamayacağız ve şişkin faturalar ödemeye devam edeceğiz:( Keşke altımıza ve üstümüze bebekli komşular gelse de evlerini sıcacık tutsalar:) Ama dur şimdi aklıma geldi, bu sefer o bebekler büyüyüp çok gürültü yaparlar değil mi? (Bana da yaranılmaz:))
    Tamam kış mevsiminin ayrı güzelliği var, tamam biz 4 mevsimi yaşayan bir ülkenin evlatları olarak çok şanslıyız ama yine de yaz gelsin istiyorum ben:) Kış çok masraflı, çok soğuk!







8 yorum:

  1. Kesinlikle katiliyorum sana. Hele bugün ev sahibinden gelen sene sonu faturasi yüzünden moralim iyice bozuldu, icimden gecenleri yazmissin Sezer'cim. Bence de yaz gelsin artik! (Aman buranin yazi da ne yaz olur ama... gec baslar , erken biter. Yaz boyunca da yagmur yagar zaten..öff!) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma. Her zaman "amaaan, boş ver, canımızdan kıymetli mi?" şeklinde tepki gösteren ben, bu sefer faturayı görünce dumura uğradım resmen:)

      Sil
  2. tam da bugünkü yazımın son paragrafı yaz gelmesi isteğim üzerineydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes ufak ufak bıkmaya başladı soğuktan, kıştan:)

      Sil
  3. hadiiii az kaldııııı baharaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun.yaz olmasa bile her daim bahar olan bir ülke bulursan haberim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim!
      Her daim bahar fikri ne güzel:)

      Sil

Yorumu olan?