7 Ocak 2013 Pazartesi

ÇİZİYORUM...



    Uzun zamandır resim kursuna gitmek istiyordum. Nihayet bu sene planımı hayata geçirebildim. Niye bu kadar geç kaldım bilmiyorum. Çocukluğumdan beri kendi kendime çizer dururum. Örneğin okulda dersleri devamlı resim çizerek dinlediğimi hatırlıyorum. Şimdi aynı şeyi Orhun yapıyor. Fakat bizim zamanımızda genelde öğretmenler kızardı böyle bir eylemde bulunduğumuzda. Devir değişti. Şimdi öğretmenlerimiz veli toplantılarında Orhun için "derslerde bir şeyler çizmesine izin veriyorum çünkü o sırada dinlediğini anladım" diyorlar. En iyisini yapıyorlar.  
    Neyse... Yine nereden nereye geldim. Resim kursuna başladım demiştim. Arada aksamalar olsa da haftada 1 gün kursa gidiyorum. Henüz kara kalem aşamasındayız. Renkli boyalara, özellikle de yağlı boyaya geçmeyi bekliyorum sabırsızlıkla. Şimdi evde pek çalışmıyorum ama o zaman çok çalışacağım:) Az kaldı. 
    Halihazırda yaptığım çalışmalar şunlar. İlk çalışmalardan en son çalışmaya doğru... Burada şöyle bir toparlayayım ki hem gözümün önünde düzenlice duruyor olsunlar, hem de bir bakalım kimler beğenecek?:)













14 yorum:

  1. eline sağlık cnm. bende çok severim bişiler çizmeyi ama çizim işi gerçekten zor. eğitimini almak lazım. yoksa orantısız oluyor ve bişiye benzemiyor (kendi çizimler için bahsettim bunu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amatörüz neticede. Bize keyif vermesi daha önemli:) Bence istiyorsan çiz sen yine de. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Yeni yılla birlikte planlar devreye girmeye başlamış, ne güzel:))
    Yetenek yok bende, lakin üniversite yıllarında ev arkadaşım grafik bölümünde öğretim görevlisiydi. Çizimlere alışkınım ve sergilere tabii:)) (canlı manken olmuşluğum bile vardır hani:))
    Çizimlerini fotoğraftan bakarak çizdin sanırım. Diğer çizimlerini ama özellikle yağlı boya çalışmalarını bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figürler fotoğraftan.
      İnşallah ya, bakalım becerebilecek miyim?:)))

      Sil
  3. heeey kutlarım sakın bırakma.
    hatta daha çok zaman ayır ki.
    :)

    YanıtlaSil
  4. İnsanların yatkın olduğu konular vardır. Herkes bağlama çalamaz, herkes resim yapamaz, herkes dil öğrenemez bu örnekleri çoğaltabiliriz. Henüz işin başında olmanıza rağmen resim çizmeye yatkın olduğunuz anlaşılıyor.Figürler fotoğraftan bile olsa bence başarılısınız. Zaman ve imkanlar el veriyorsa kesinlikle bırakmayınız derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. İnşallah fotoğraftan çizmeyi de bırakabiliriz bir gün:) Çalışmak ve denemek lazım.

      Sil
  5. Sen Bronzino'nun Venüs'ünü mi çizdin::)) Ay ay... o figürden pek hoşlanmıyorsun sanıyordum::)Hatta resimden komple haz etmiyorsun sanki:) Şaşırdım sahiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minnoşum çizim kitabındaki örneklerden rastgele seçtim çizdim:)
      Dikkatinin hastasıyım:) Yemin ediyorum onun hangi figür olduğunu senden başkası anlayamazdı.
      Bu arada hala sevmiyorum o resmi:)))

      Sil
  6. Yeteneklisin inan :) millete dağıtılırken ben nerdeydim yahu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efendim. Olumlu yorumlar geliyor, şimdi tırsıyorum ilerisi için:) Kurs devam ediyor çünkü,bakalım neler olacak:)

      Sil

Yorumu olan?