17 Şubat 2012 Cuma

BEN DE BLOGGER MIYIM ARKADAŞ?

    Dün gece Okan Bayülgen'in Muhabbet Kralı'nda blogger konukları vardı. Ben de kendi çapında bir blogger olarak baştan sona seyrettim programı. (Gerçi bu geceye özgü bir durum değil, her gece baştan sona seyrediyorum o ayrı.)  Kimler neler yapıyormuş bir bakayım istedim. Önce biraz bozuldum. Konukların blogları tematik olduğu için, yani belli konularda yoğunlaşıp yazdıkları için sanki serbest şekilde yazmak pek matah bir durum değilmiş gibi geldi:) Çünkü bu hatun kişiler, Okan'ın da belirttiği gibi "krema tabakasından" olup, bu işi artık meslek edinmiş, çok sayıda takipçiye sahip kimselerdi. Ben kendi çapımda oradan buradan, aklıma ne eserse yazdığım için kendimi pek bir pejmürde hissettim:) Hatta "hangi konuya yoğunlaşsam acep?" diye düşündüm bir ara. Ama sonraaaa! Programın anketinden nasıl bir sonuç çıktı? En çok tercih edilen bloglar serbest bloglarmış ve en çok okunan konular gündelik konularmış:) Çok sevindim. Hoş...O sonuç çıkmasa da tarzımı değiştirmezdim. Aklıma eseni canım istedikçe yazmaya devam edeceğim. Yazma duygusu güzel en başta. Okunması daha sonra geliyor.
    Yine lafı uzattım. Bu geceki programdan ayrıca şunu öğrendim. İnternet kullanıcıları uzun yazıları okumuyorlarmış:( Benimkiler birazcık uzun oluyor galiba. Bu konuda da "umarım sayfayı açan sonuna kadar okuyordur" diye temenni etmekten başka yapabileceğim bir şey yok. Dediğim gibi kafama göre takılıyorum. Bu işin güzelliği de burada aslında. Ticari kaygılara takılmadan, kopyala-yapıştır(!) yapmadan, güzel bir Türkçe kullanarak, yanlış bilgiler vermeden paylaşmak istediklerini içinden geldiği gibi yazmak... Yazdıklarımın, paylaştıklarımın sonsuza kadar bir yerlerde kayıtlı olduğunu ve bunların uygun bir makinayla bir anda görünür hale geldiğini bilmek çok enteresan bir duygu. Benim kullandığım şekilde bu bir sanal günlük. Kısacası ben yazıyorum arkadaş... İsteyen buyursun okusun... 



19 yorum:

  1. Serbest bloggerların güzel yanlarından birisi de halkın sesi olması herkes kendi içinden geldiğini kimseyi kırmadan yazarsa çok güzel kaliteli bir sosyal ortam olur.

    YanıtlaSil
  2. :) aynı şekilde gazladı beni bu yazı. Belki programı bulur izlerim, belki online browser oyunumu oynamaya devam ederim ama artık muhakkak yazarım. Yazmaya devam. On parmak değilse bile.)

    YanıtlaSil
  3. Al benden de o kadar. Konukları görünce bir anda bütün yazma hevesim kaçtmıştı. Ama serbest blog gibisi var mı. Candır o can;)))
    http://esradandunyaya.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. :))) bende okudum başından sonuna kadar, okan bey twitterde linkinizi paylaşmış ordan gördüm geldim :)) ne güzel yazmışsınız ama keyfiniz şevkiniz kaçmasın çünkü her bloğun kendi hayran kitlesi vardır, bende sizin hayran kitlenize dahil olacağım şimdi, bak oldum bile :)

    sevgiler

    http://darkolivee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. cok guzel anlatmissin. :)

    hep boyle devam edebilmemiz dilegiyle diyorum... kendimi de anlattigin tur bloggerlarin arasina dahil ederek..

    sevgiler,
    luna.

    YanıtlaSil
  6. Ben de anladım neden bloguma itibar edilmediğini...çünkü ergen gençlik ne giymiş, nerden almış, tırnagını nasıl boyamıs gıbı abuk seylerle ılgılenıyormus haberim yok :))) ben de o yaşta olsam öyle mi yapardım bilmiyorum ama ben kendim için yazıyorum...Sağlık bilgileri ilgimi çekmiştir hep. sağlık reçeteleri..Haa bu işten para kazanılıyorsa çok merak ediyorum % kaç bunlar? creme de la creme..kendi de dedi.

    YanıtlaSil
  7. selam:) dun gece okan ın blogger yayıncılarıyla soylemlerını ızledım,sıze yurekten katılıyorum,sosyal statulerı fazla,rolmodelolmayı hedefleyen ınsanlar gıbı:( ben de yazıyorum dogaclama derlemelerım var. ısıkla kalın:)

    YanıtlaSil
  8. insanin, kendi icinden gecenleri biryerlerde okumasi ne hos oluyor:)

    ben de tam böyle, sicacik, icten ve samimi olan bloglari okumaya bayiliyorum. hani su , aslinda yenecek güzel bir sey oldugunu bildigimiz, ama isimleri cok alengirli, alafranga ötesi yemekler olur ya? yine de bir kurufasulye-pilava degismek istemezsiniz...iste buna benzetiyorum bu durumu. siz hep böyle samimi yazmaya devam ediniz, biz de sizi okumaya....sevgiler...bana da beklerim:)

    www.duygusalzeka.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim:)Çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  10. bende okuyuyorum:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. sana her kelımene sonuna kadar katılıyorum :)
    bosver tek ozgur oldugumuz yer belkı de burası... hıc sıkma dusunme akısına bırak kendını :)

    gorusmek dılegıyle

    YanıtlaSil
  12. ne zamandır bir blog açmak istiyordum.sonra sizin bu yazınızla karşılaştım ve Okan'ın programının tekrarını izledim.sonra da beni nasıl bir gaza getirdiyse bu durum, hemen bir blog açtım. bana vesile oldunuz sağolun:)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Ben de yeni bir blogcu olarak merakla okudum yazınızı.
    Daha profesyonel bloglar var elbette ama sonuçta kendinizi yazabilmek,keyiflerinizi paylaşabilmek,kendinize ait bir yer olduğunu bilmek galiba güzel olan..
    Hayata dair birşeyler,en önemlisi kendimizden izler taşıyan cümleler,kitaplar,herşey olabiliyor bu bazen..
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, haklısınız. Hoş geldiniz o zaman blog alemine:)

      Sil
  14. Merhaba:))) teşekkürler yazmak özgürce kendinden keyif veriyor bana ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gönül Hanım, blogunuza da bakıyorum, twitter'dan da takip ediyorum sizi:)) Sevgiler...

      Sil
  15. izlemek için kink var mı acaba?

    YanıtlaSil
  16. Ben o akşam televizyondan izledim bitti:) Link var mı farkında değilim o yüzden.

    YanıtlaSil

Yorumu olan?