1 Aralık 2015 Salı

HAYATIMDAKİ İNSANLAR...

   
    Düşündüm de... Hayatıma giren insanlar hakkında ilk izlenimlerim neyse, ilerleyen zamanlarda da pek fazla değişmemiş. Sevdiğimi hep severim, sevmediğimi sevmem. Fikrim değişmez. Ama bu bilinçli yaptığım bir şey değil. Bilerek kesin kurallar koymuyorum kendime. Son zamanlarda gözlemlediğim birkaç davranış şekli düşündürdü bunu bana. Mesela bakıyorum bazı tanıdıklarım,  hakkında bin türlü şey söyledikleri ve görüşmemeyi tercih ettikleri birini bir süre sonra çok sever oluyorlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez oluyor. Bir zamanlar o kişi hakkında ulu orta söyledikleri şeyleri unutuveriyorlar. Bende biraz doğruculuk vardır. Böyle zamanlarda tamamen hayret duygusuyla 
"Eee, ama hani sen böyle böyle demiştin onun hakkında, hani şöyle bir şey geçmişti aranızda" deyiveriyorum. Karşımdaki memnun olmuyor tabii bu durumdan. Barış güzeldir, anlaşın, kaynaşın, beni ilgilendirmez de keşke daha önce o kadar ağır konuşmasaydın. Bazen de insanlar tutturuyorlar bir dönem hep aynı kişilerle 7/24 bir arada oluyorlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Bir süre sonra bakıyorsun o grup dağılıvermiş, başka bir grup oluşuvermiş ve yeni insanlarla kanka moduna geçilmiş. Bunu da anlamıyorum. Ben bir arkadaşımla güzel vakit geçiriyorsam, yakınsam o aynı şekilde gider. Hep öyle oldu şimdiye kadar. Hepimizin hayatında ufak vazgeçişler, geri çekilişler, yeni başlangıçlar olur. Benim bahsettiğim abartılı dönüşler... Sonradan unutulan sözler, unutulan iyilikler, yok sayılan keyifli anlar ya da tam tersi birden bire peydahlanan aşırı yakınlık duygusu hiç bana göre değil. Çok şükür hayatımdaki herkes hemen hemen tanıştığım andan itibaren kalbimdeki yerini aynen koruyor. "Ay çok iyi insan!" dediğim birini daha sonra "Kötü" kategorisine koymadım hiç. Ya da kötü kalpli bulduğum biri tabii ki meleğe dönüşmedi. "Hemen hemen tanıştığım andan itibaren" dememin sebebi de önce bir müddet gözlem yapmamdan kaynaklanıyor. 
Tek görüşmede "Çok iyi" ya da "Çok gıcık" diye yaftalamıyorum kimseyi. Tekrar görüşeceğim birisi ise zaten yavaş yavaş oturuyor her şey. Olmayacaksa da olmuyor. Bir öyle bir böyle olamıyorum yani ve ne yalan söyleyeyim en beğendim özelliklerimden biridir bu. Dostluklarım da böylece sağlam ve güvene dayalı çok şükür. 
    Arkadaşlar, bir süredir Satürn Yay burcunda. Benim burcum da Yay. Satürn, evrenin öğretmeniymiş. Şu an Yay burcunda olduğu için bu burcun insanlarını türlü düşüncelere sevk edecekmiş, önüne engeller çıkarıp hayat dersi verecekmiş. Bu dönemde düşünüp düşünüp hayatımızdan çıkaracağımız kişiler olacakmış. Kendimizi dinleyip, çevremizi yorumlayacakmışız bir güzel. Satürn kimin burcundaysa, yolculuğunu tamamlayana kadar o kişilerin hayatında dönüm noktaları oluşuyormuş. Bu dönemi iyi atlatmak önemliymiş. Yaklaşık 2-2,5 yıl daha Yay burcunda kalacak. Astroloji delisi olmasam da Satürn etkilerini hissediyorum. Belki yaşımla alakalıdır gerçi. Bilmiyorum:) Yani demem o ki bir süre beni idare edeceksiniz:) Yazımdan da belli olduğu gibi feci bir sorgulama dönemindeyim. Çocukluğumdan beri hep böyleydim aslında ama bunun daha da artmış olmasının sebebi ya 40'ı aşmış olmam, ya da gerçekten Satürn:))) Seni seviyorum Satürn. Lütfen beni yorma! Oğlum da Yay burcu. Lütfen onu da yorma!:)))









21 yorum:

  1. Iste ben de senin bu dobraligini, dogalligini, oldugun gibi olma halini seviyorum. Neysen o sun. Bilirim ki sevgi sözcüklerin de samimi, elestirilerin de:)

    Cok önemli bir konuya deginmissin Sezer'cim, ve cok dogru seyler yazmissin yine.
    Sen ayni annem gibisin. Bana hep der oldum olasi "insanlarla ne hemen cok samimi ol, ne de hemen iyi tanimadan yargila. Hep belli bir mesafeni koru...herseye hazirlikli ol, o bunu asla yapmaz deme. Kendini de cok kaptirma sevdigin bir insana, ki sonunda yikima ugrama"
    Ben maalesef babama benzemisim bu konuda, keske anneme benzeseydim , bunu hep derim. O yüzdendir ki hayatta hayal kirikligina ugradigim olmustur zaman zaman, ama yas ilerlerdikce artik daha iyi taniyabiliyorum insanlari. Yillardir, senin de dedigin gibi ilk bastaki hislerimde pek yanilmadigimi görürüm artik... cok sükür:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ediyorum Ayşecim. Anlaşılmak güzel şey:) Bir tanesin sen!
      Anneciğin de o kadar haklı ki. Kendini çok kaptırıp hayal kırıklığına uğrama durumu karşısında mesafeli olmak bence de gerekli. Bir de bunun tersi var ama. İlk tanışmada anlaşamayacağını düşündüğün, sana soğuk gelen birinin aslında ne kadar farklı olduğunu da anlayabiliyorsun bazen. Hani okulun ilk günü bir öğretmen kendini sert tanıtır, korkarsın da sonradan en çok o öğretmeni seversin ya... Onun gibi:) Her halükarda az bir şey beklemek lazım sanırım.

      Sil
    2. Çok çok çok öpüyorum seni.

      Sil
  2. Sezercim,
    Boğa burcuyum. Astrolojiden hiç anlamam. En son blogda Jaipur'u anlatırken oradaki gözlem evine gittiğimizden bahsetmiştim. Kocaman bir gözlem eviydi ve rehberin anlattıklarının hiçbiri aklımda kalmadı. Dinlerken de aklım havadaydı zaten. Demek istediğim Satürn, Yay'a yaptığı şeyin aynını Boğa'lara da yapıyor olabilir mi? Çünkü ben de aynen senin gibi hissediyorum. Etrafımda olan insanların nerdeyse tümünü seviyorum çünkü evdiğim insanları yanımda biriktiriyorum. Biriktirmek için acele etmiyorum. Zaman tanıyorum. Elbette zorunlu sebeplerden sevmediğim insanlar da olabiliyor etrafımda. Akrabalar, mecburiyetler. Orada da kendimce akıllı davranmaya çalışıyorum. Daha dikkatli davranıp üzülmemeye çalışıyorum.
    Aynı senin dediğin şeyleri ben de etrafımdakilere söylüyorum: İyi de sen böyle demiyordun iki ay önce diye. Arkadaş edinirken en dikkat ettiğim şeylerden biri sadece bana değil, kişinin başkalarına da saygılı olması. Yani bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demiyorum. O yılanın elbet bana da dokunacağını biliyorum.

    Bir de arkadaşlık illa ki yapış yapış olmak değil. Kanka sözcüğü de çok kötü geliyor bana :) Nedense.
    Her zaman görüşmediğim ama bir telefonumla kaldığımız yerden aynı sıcaklıkla ilişkimize devam edebileceğim dostlarım var. Daha ne olsun ya?
    Ben de hesap yapa yapa bitiremiyorum. Ne yapacağız bilemiyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astrolojiden anladığım söylenemez Özlemcim. Satürn 2015 başlarında Yay burcuna girmeden önce çok söylendi, benim de dikkatimi çekti. Baktım hakikaten etkiliyor. Mesela Yay açısından 2014 yazı için astrologlar "Bu yaz çok eğlenceli geçecek, çok gezeceksiniz. Bu yazın tadını çıkarın. Hemen ardından Satürn sizi zorlayacak" dediler. Mesela seyahat konularında bile engeller çıkacakmış. Gerçekten 2014 yazı bizim için şahane geçti. Çok fazla gezdim, eğlendim. Ve şimdi gerçekten planladığım seyahatlerde sorunlar çıkıyor. Gel de inanma:)
      Satürn Boğa burcundan çıkalı çok oldu. Bu tip bir etki değildir senin hissettiklerin ama başka etkiler söz konusudur belki. Kardeşim de boğa burcu. Ona da sorayım bakayım ilişkiler konusunda neler hissediyor bu ara:) Hesaplaşma ve içe dönme durumları biraz da yaş almakla alakalı sanırım. Kendini tamamlama aşamasında ihtiyaçlarını birer birer karşıladıkça, bir şeyleri oturttukça olan biteni sorgulamaya başlıyorsun.
      Arkadaşlık konusunda söylediğin her şeye tamamen katılıyorum. Ve dediğin gibi karşımdakinin başkalarına da saygılı olması çok önemli. Benim arkadaşlarım da bir telefonla aynı şekilde devam edebildiklerimdir çok şükür.
      Jaipur'daki gözlem evi çok ilginçti. İnsanlar her devirde gökyüzünden medet ummuşlar.
      Yorumların için teşekkür ederim. Sevgiler Özlemcim...

      Sil
  3. İnsan hayatının farklı döneminde yeni insanlarla tanışıp çok samimi olabilir diye düşünüyorum.Ancak yeni samimiyetler doğunca eski arkadaşla ya da dostla ilişkiyi koparmayı anlamıyorum :( Bu tip insanlar benim çevremde de çok fazla bulunmakta.Ancak sanırım hayata bu şekilde yanaşanlar daha mutlu oluyor :( Bu arada benim de yükselen burcum Yay. Ve biraz evvel hayatımla ilgili ciddi bir sınav verdim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki yeni insanlarla tanışacağız ama dediğin gibi bu durumda eski arkadaşlarını yok sayanlar var. Asla yapamayacağım ilginç bir durum. Çevremde çok var diyorsun, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın Gamzecim.
      Yükselen Yay ise sen de biraz etkileneceksin sanırım:) Ama illa kötü şeyler olacak demek değildir bu. Sınavın hayırlı sonuçlara ulaşır inşallah.
      Sevgiler...

      Sil
  4. O u dönüşleri cidden yakışmıyor. Ben senin gibi ilk tespitte tutturamıyorum. Yargılasam da her zaman iyiyse çok iyi biri derim sadece harekete tavra tepkili olurum. Hatta pek yargılamam eleştiririm. Kimseyle mıç mıç arkadaşlığımız olmadı ama yeri değişen çok kimseler oldu. Çok kırıldım falan filan. Keşke isabetli hissiyatım olsa senin gibi.
    Bu astroloji falan hiç anlamıyorum pekte inanmıyorum ben ama sen öyle diyorsan umarım ikinizinde hayatında iyi anlamda dönüm noktaları olur ve hayatlarınız çok daha güzel yerlere doğru ilerler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Myna... Amin diyorum güzel dileklerine...
      Biraz da şanslıyım hayatıma giren insanlar konusunda. Çok gençsin, çevrendekiler de genç. Dolayısıyla hepinizde kimlik oturtma çabası, hayatı anlama çabası var. Egolar çatışıyor sanırım. Oğlum da şikayet edince bunları söylüyorum:) Sakın yanlış anlama, ukalalık yapmak değil amacım. Hayat şartları ve ortam farklı, dönem farklı , biz sizlerden daha çabuk olgunlaşmıştık. Siz de bir şeyleri yavaş yavaş halledeceksiniz. Hep söylüyorum, özellikle bu devirde Allah gençlerimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın. Öpüyorum güzel yanaklarından.

      Sil
  5. Söyleyin lütfen Satürn'e beni de yormasın. Tam anlamı ile bir yay kadınıyım. bir kaç gün önce de bir yakın akrabama (hiç de adetim olmadığı üzre) 26 yıldır söyleyemediğim şeyleri bir güzel saydım. Her ne kadar bunda onun bardağı taşırması etken diye düşünsem de şu anda anladım ki bana bu atar Satürn den gelmiş. Ay, iyi de olmuş. İçim şişmişti bunca zaman...
    Lakin sürenin 2,5 yıl olduğunu söylüyorsunuz ya... Bu zaman sonunda yalnız kalmış olmak da var ???
    e, na'palım, yaşayıp görelim bakalım varsa ömrümüz.

    Güzel paylaşım için sağolun. İyi geldi bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Kesinlikle Satürn etkisi:))) Ama iyi olmuş sanırım:) Ben de tipik yayım. İyi kötü tüm özelliklerini taşıyorum. Yaylar iyidir:)
      Süre 3,5 yılmış aslında ama 1 yılı geçti. Ne güzel anlamamıştınız ama ben hatırlattım:) Bu sürenin sonunda herkesi atacağız diye bir durum yok, her şey kötü olacak diye bir şey de söz konusu değil. Dikkatli olacağız ve layığıyla atlatacağız inşallah:)
      Paylaşımın iyi geldiğine çok sevindim. Sevgiler Tülin...

      Sil
  6. Frekansı tutmamak diyebiliriz anlattıklarınıza. Çoğu insan bakışlarından ve hareketlerinden ilk anda hemen belli eder kendini. Uzak durmak gerek diye düşünürüm ben de, şans tanımam. Ola ki şans tanımak zorunda kaldım. Deneme-->yanılma devreye girer ve haklı çıkarım. Çok bilmiş ya da kendini beğenmiş sinyali aldıysanız özellikle, uzak durmak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle bir durum da var tabii. Ne güzel, herkes ayrı bir yönden değerlendirdi:) Teşekkürler Zeugma.

      Sil
  7. insan sarrafı sezer'im :)

    ben de aslında öyleyim.
    isteyerek yapmasak bile anlıyoruz demek ki bi şeyleri.

    YanıtlaSil
  8. Sezer`cim seni her türlü severim, her türlü idare ederim:)
    Ben de biraz senin gibiyim, aşırı laçka ilişkiler benlik değil. Yediğim içtiğim ayrı gitmesin tarzı ilişkiler beni yorar, akrabalarım dahil. O yüzden ailelerden uzak yaşamak da tercih ettiğim bir durum. Elbetteki görüşeyim, geleyim gideyim ama hayatıma çok dahil etme taraftarı değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni seviyorum Semi:) Blog aleminin hayatıma kattığı güzel insanlardan Semi.
      Samimiyet ayrı, laçkalık ayrı ama değil mi? Öptüm...

      Sil
  9. Aneymmmmm bende yay burcuyum :)))
    Biz birbirimizi idare ediverelim artık, yapacak bişey yok :)))

    Şimdi seni okuyunca dikkatimi çekti, bende son zamanlarda kendimi sorguluyorum... Demek sorgulama sürecine kendimden başlamışım :)))) Allah çevremdekileri kollasın, hatta kedi canı versin :)
    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) Yaylar iyidir iyi:) İyi atlatırız biz bu dönemi, koskoca Jüpiter arkamızda:))
      Öptüm Şebnemcim.

      Sil
  10. Eh, bazen de ilk izlenimler değişmez... :)

    :)

    Neyse, ben de beklerim Kafa'ya. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  11. Ben de gnelde ilk izlenimleri değişmeyenlerdenim ama arada istisnalarda olmuyor değil.İnsanlar çok garip gerçekten.Bazen yıllarca bildiğiniz artık kendimden iyi tanırım dediğiniz biri sizi tamamen şaşırtıp yanıltabiliyor.Bu yüzden artık keskin dönüşlere bile şaşırıp yadırgamıyorum ama huy haline de getirmemek lazım çark etmeyi.

    YanıtlaSil

Yorumu olan?