20 Mayıs 2019 Pazartesi

BUGÜNLERDE...

    Bugünlerde bende bir durgunluk, bir bekleme hâlleri... Önümüzde verilmesi gereken kararlar, atlatılması gereken durumlar var. Yaz ayları, olumlu sonuçlanmasını dilediğim bilinmezlere gebe. Bazen endişe kuyularında debeleniyorum, bazen bir işareti umut algılayıp ferahlıyorum. Öyle bir dönem oluyor ki hayatın doğal getirileri bazen haddinden fazla meşgul ediyor zihnimizi. Tam da bu durumdayım. Kişisel bekleyişler, sabır gösterilmesi gereken durumlar yetmezmiş gibi ülkenin durumu da ortada. Belediye seçimleri yenilenecek. Al sana yeni bir bekleyiş, yeni bir belirsizlik daha. İstanbullular olarak kendimizi ne kadar baskı altında hissetsek de aslında bu sadece İstanbul'un sorunu değil. Of! Anlıyorsunuz işte beni.
    Tercihim neticesinde durgun ve düşünceli geçen haftanın ardından cuma günü hareketlenmeye karar verdim. Önce o gün vizyona giren John Wick 3'e, sinemaya sürükledim eşimi. Cumartesi günü için de Mor ve Ötesi konserine bilet aldım. Ve bu ikisi gerçekten bana çok iyi geldi. John Wick'le dövüşe doyduk, stres attım:) Konserde de gençlerle birlikte zıpladım. Gençler derken tabii ki bizim yaşımızda çok insan vardı konserde. Onu es geçmeyeyim. Neticede 1995 yılında kurulan bir gruptan söz ediyoruz. Bizim de zıplamaya hakkımız var :) Müzik herkesi ortak noktada buluşturur, bu kesin,  yalnız genç nesille aramızda şöyle dikkat çekici bir fark var. Hem şarkıları dinliyorlar, hem dans ediyorlar, arada whatsapp üzerinden yazışıyorlar, arada Instagram'a girip geziniyorlar, beğeni yapıyorlar, arada fotoğraf çekiyorlar, video çekiyorlar, konsere beraber geldikleri arkadaşlarıyla konuşuyorlar vs. İnanılmaz. Bunu asla yermek için söylemiyorum. 
Benim kadar gençleri anlamaya çalışan az bulunur, bu konuda iddialıyım. Yalnız bu durum iyi mi, kötü mü karar veremiyorum. Yani birçok konuyu aynı anda halletmek faydalı bir meziyet olabilir. Ancak, bu şekilde acaba hepsine yarım yamalak ilgi göstermek gibi bir durum oluşuyor mudur düşüncesindeyim. Psikologların "Anda kal" dedikleri bu değil çünkü. Yaptığın işe odaklanmanın faydalarından söz edip duruyorlar. Neyse, devir değişiyor ve etkilerini göreceğiz. Konsere ve gençlere dair bir de şunu söylemem lâzım. Sevda Çiçeği'yle bu kadar coştuklarını bilmiyordum:) 80'lerin başında piyasaya çıkan bir Fikret Kızılok şarkısını gençlerin kafa sallayıp bağıra çığıra seslendirdiği bir tarza ulaştırmak, kesinlikle grubun başarısı.
    
    Gelelim filme... John Wick, üzerine gelen düşmanlarını teker teker tepelerken, ciddi söylüyorum rahatladım. Böyle bir aksiyon filmine ihtiyacım varmış:) Aslında normal olan, üzerine gelen grubun sana hep birden çullanmasıdır, filmdeki gibi tek tek gelmek mantık sınırlarımı zorlamıştır ama olsun. Şaka bir yana, müziğiyle, estetiği yüksek sahneleriyle John Wick filmlerinin görsel bir şölen olduğunu düşünüyorum. Aksiyon ve dövüş diyerek geçmemek lazım. Keanu Reeves için diyeceğim hiç bir şey yok. Çok seviyorum. O kadar.
    İşte böyle... Bugün kendimi daha iyi hissettim ve yazdım. Bu mecrayı boşlamak hiç hoşuma gitmiyor. Gel gelelim her zaman eğrisi doğrusuna denk gelmiyor ve yalpalıyoruz. Oysaki Nisan ayındaki küçük İzmir seyahatimizi yazacaktım, aslında başlamıştım da... Umarım bir sonraki yazıda gönül rahatlığıyla anlatırım. İyi olmalıyım, olmak zorundayım. Hepimiz iyi olalım...
   



28 yorum:

  1. John Wick'i Keanu dışında birisi oynasaydı o kadar sever miydim bilmiyorum. İkinci filminde sıkılmıştım biraz ama tabii ki üçüncüyü de izleyeceğim ;D

    YanıtlaSil
  2. Umarım beklentilerin umduğun gibi sonuçlanır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, inşallah! Çok teşekkür ediyorum Mehtap.

      Sil
  3. Mor ve Ötesi`ni birkaç kere izleme şansım oldu. Yeri ayrıdır bende, hem müziği hem grubun dik duruşu hayran olunası...
    Gençler gençler deme yahu! Biz de genciz, daha dur. Ben daha ne festivallere gideceğim:)
    Konser izlemeyi zaten bilmezdik, hepten saçma bir hal adlı bu telefon meselesi. Burdaki konserler pek öyle değil mesela. Konser sırasında çok çok nadir telefon kurcalayana denk gelirsin. Almanya zaten sosyal medyada bizim kadar aktif değil. Hoş, aktif olsalar da yapmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, genciz tabii ki, o ayrı :) Ne istiyorsam dinlerim, ne istiyorsam seyrederim, kişisel şeyler bunlar, yaşa bağlı değil:)
      Mor ve Ötesi iyi hoş da, politik dik duruş diyorsan, konserde isteneni vermedi. Tam da bu zamanda. Harun eveledi geveledi. Biraz "Bana zorla bir şeyler söyletemezsiniz" havası vardı. Kendi bilir tabii. Baskı olmamalı. Ama ne bileyim konuşsam mı, konuşmasam mı tavrı bana hoş gelmedi. Hiç konuyu açma o zaman.

      Sil
  4. hepimiz zaman zaman benzer durumlar hisler yaşıyoruz çok insanız ki ben de çok yakın zamanda böyle bir dönemden geçtim..ama oluyor ve geçiyor işte...bak iyisin artık...daha da iyi olucaksın...az önce defterime yazıp hatırlattım ben de kendime kızımın kocamın ve benim sağlıklarımız yerindeyse gerisi boş gerisi teferruat gerçekten en başta ve herşeyden önce sağlık sağlık sağlık....kucak dolusu sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kesinlikle sağlık. Her zaman ilk bunu düşünürüm. Gerisini inan çok takmam. İşte daha önceki yazılarımda bahsettiğim ama çok girmediğim sağlık konusu söz konusu olan. Oğlumun atlatması gereken bir durum var. Atlatacak inşallah! Çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler benden...

      Sil
  5. Umarım gün be gün daha iyi hissedersiniz. Bu arada dövüş filmleri hiç seyredemiyorum, çok sıkılıyorum :(

    YanıtlaSil
  6. Fikret Kızılok şarkılarını sevmeyen gençleri yollayın bana bir :) Rehabilitasyon garanti.

    Konserlerde fotoğraf veya kayıt yapanlara bile neyse diyebilirim (ki blogumda da eleştirmiştim) ama orada gürültü yapıp, telefonla konuşmak mı... yooooo... o kadarı da fazla. Geçenlerde bir konserde yaşadım. Adam resmen telefonu açtı car car (jar jar binks). Kardeşim sen dünyayı kurtarıyorsan mani olmayalım, çık dışarı :))))

    Sanatın merhem olma ve gerçeklerden bir nebze olsun kopartabilme gücü ne güzeldir. Dilerim her şey iyi olur :)

    Çok sevdiğim bir gruptan
    https://www.youtube.com/watch?v=wjm5o0ZxLyg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikret Kızılok şarkılarını severler muhakkak, ama Sevda Çiçeği'nde -özellikle yavaş bir şarkının ardından gelince- aniden aşırı coşmaları çok hoş :)
      Jar Jar Binks :) Ya bıktım onlardan:) Sinemada da mesela konuşmuyorlar ama devamlı telefona bakan tipler oluyor. Zannedersin ki doktorlar mesela, haber bekliyorlar, doğuma yetişecekler. Onlar yüzünden sinemaya daha az gitmeye başladım. Bütün konsantrasyonum bozuluyor.
      Sanatın merhem olma yeteneği gerçekten inanılmaz. Yazıyı yazarken de onu düşündüm biliyor musun? Yaratan, sanat üreten herkese selam olsun.
      Şarkı için çok çok teşekkür ediyorum. İyi gelsin...

      Sil
  7. Verilecek tüm kararlarınız ve sonuçlarınız umarım arzu ettiğiniz gibi sonuçlanır. Ben de seviyrum gençleri. İş hayatı da bir çok işi aynı anda yapabilen çalışanları tercih ediyor, doğru yoldalar diyebiliriz bu durumda. Güzel bir yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz, çok teşekkür ediyorum.
      Zaman değişiyor, dünyayı gençler şekillendiriyor. Yolları açık olsun.

      Sil
  8. john wick 1 ve 2 defalarca izledim yaaaa :) bunu da izlerim defalarcaaaa :) heey hadi şu verceğin kararları ver deee yazın bol bol gez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz için tatil planı yapamıyorum ki şu an:) Çok teşekkür ederim ama, her şeyin hayırlısı...
      E sen 3'e de gidersin o zaman:)

      Sil
  9. Filmi ancak internete düşünce izleyebilirim. Yaşadığım yerde sinema vs. yok çünkü. İzleyebileceğim bir film gibi geldi. Gençlerle kol kola olmak bazen iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce 1 ve 2'yi tamamlasanız iyi olur o zaman. İyi seyirler... :)

      Sil
  10. Aslında biz tam da bu imkanların içinde doğduğumuz için yararınıda zararınıda en çok görenleriz diyebilirim.
    Bende yeni açtığım blog sayfamla aranızdayım, destek ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Konserlere gidebilen biri değilim. Ya biletler çok pahalı oluyor ya da ücretsiz olduğunda izdiham oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef konserler pahalı, tiyatrolar pahalı, sinemalar pahalı. Ya gidilemiyor ya da seçerek gidiliyor.
      Beylikdüzü'nde yazın çok güzel konserler olur. Kalabalık da olsa giderim ben:) Arkalarda durup dinlerim :)

      Sil
  12. İyi olalım :)) Mor ve Ötesi grubunu ben de çok severim, uzun zamandır dinlememiştim, dinleyeyim. Bekleme hallerini ben de hissediyorum, karar verme durumları, belirsizlikler...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Mor ve Ötesi grubu bende çok severim. Filminde konusu güzel.
    Bloğunuzu yeni keşfettim. Bana da uğrarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Bloğunuzu takibe aldım. Sizi de bloğuma beklerim

    YanıtlaSil

Yorumu olan?