5 Mayıs 2019 Pazar

BİR VAR-LIK, BİR YOK-LUK... OZAN ÜNAL...

    Acele acele bir sergi yazısı yazmak istiyorum ki 10 Mayıs'a kadar sürecek olan bu etkinliği görmek isteyenler kaçırmasınlar. 

    Bugünlerde Ortaköy'de bulunan Kethûda Hamamı, Galeri Selvin'in desteğiyle Ozan Ünal'ın heykellerini misafir ediyor. "Bir Var-lık, Bir Yok-luk" başlığı altında sergilenen büyük boyutlu heykellerin malzemesi, sanatçınını deyimiyle, küresel sermayenin müşteri saydığı halkları istiflediği demir, çelik ve beton. Konu ise insan. Bu kaba malzemenin içine sıkıştırılmış insan.
Hiç Kimsenin Anıtı

    Sergi mekânı çok özel. 16.yüzyılın ortalarına tarihlenen ve büyük usta Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserleri arasında bulunan bir hamam yapısı. Bir büyük ustadan çağdaş bir sanatçıya... Mekân-sanat ilişkisi etkileyici. 



    Kethûda Hamamı'nın restoran ve gece kulübü olarak kullanıldığı zamanlar olmuştu. Ancak sanatla buluşmuş hali çok daha iyi. 
Pesimist

    Ozan Ünal İzmirli bir sanatçı. Resim çalışmaları da var ancak ağırlıklı olarak heykel çalışıyor. Sanatı bütün olarak gördüğünü, resim ve heykel çalışmalarının altyapısında yazı olduğunu söylüyor. En çok insandan; onun gücünden, zayıflıklarından, maskelerin arkasından etkilendiğini belirtiyor. Vücut dilini önemsiyor. Ve bence seyirci, sanatçının heykelleri karşısında tüm bunları hissediyor.
Üşümekten Özleyememek


Disconnectus Erectus

Kına Kokusu

İçinden Şiir Geçen Adam
    "Bir Var-lık, Bir yok-luk", 10 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir. Biliyorum yalnızca 5-6 günü kaldı, haber vermek için kısıtlı bir zaman ama ben de henüz gezebildim bu sergiyi.
   İstanbul'a sanat çok yakışıyor. Ortaköy diyorum, Mimar Sinan diyorum, çağdaş sanat diyorum... 
Daha ne olsun? :)
Aşkla Yıkananlar





15 yorum:

  1. Ah keşke öncesinde görseydim sergiye giderdim :) Bir İstanbul kaçamağı yaptım (yazacağım blogumda o konseri)söylemesi ayıp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüh! Kısa süreli bir sergi zaten ne yazık ki :)
      Umarım iyi geçmiştir İstanbul :)

      Sil
  2. Ozan Ünal'ın "Bir Var-lık, Bir Yok-luk" Sergisi muhteşem gerçekten. Sanat eserleri keinlikle tarihi mekânlara çok yakışıyor. Ozan Ünal'ın serginin çıkış noktasına dair medyada geniş yer bulan yazısı ise ayrıca çok anlamlı. Gitmeyi çok istediğim sergiler arasında. Ancak şu aralar pek mümkün görünmüyor! Sayende gitmiş kabul edeyim :) Fotoğraflar çok güzel. Emeğine sağlık Sezer'cim. Sanat hayatımızda hep var olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Esincim. Benden de sevgiler...

      Sil
  3. Geçen yaz 2018 Troia Yılı etkinliklerinde de Tarihi Er Hamamı bazı sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapmıştı ve bence de "tarihi hamam yapısı-sanat" birlikteliği gayet uyumlu oluyor. Ozan Ünal heykelleri de hamamla adeta bütünleşmiş bana göre. Teşekkürler sevgili Sezer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Zeugma.
      Ben teşekkür ediyorum, sevgiler...

      Sil
  4. Heykeller de bina da çok güzel duruyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Mekan zaten mükemmel, eserlerle ne kadar güzel
    uyuşmuş..

    YanıtlaSil
  6. Hafta sonu gezdim bu sergiyi ve çok beğendim.Aslında daha çok hamamı görmek için gitmiştim ama sergi de çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  7. İstanbul'a bence de sanat çok yakışıyor :(( Gitmeye vaktim olmayacak sanırım görmek isterdim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başka yerde yine olur bu sergi, umarım o zaman... :)

      Sil
  8. Bazı mekanlar sanatla buluşmaya çok yakışıyor. Burası da öyle.
    Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil

Yorumu olan?