23 Kasım 2014 Pazar

BUGÜNLERDE...

    Ben blogumu neden bu kadar boşladım? Tamam yıllardan sonra tekrar çalışmaya başladım. Eylül ortalarından beri hem görevli olduğum okula, hem evime, hem kendime zaman ayırmak durumundayım ama bu bir bahane değil. Çünkü neredeyse geçtiğimiz yazın başından beri istediğim sıklıkta yazı giremedim:( Önceleri tembellikti bunun nedeni. Sonra tabii ki çalışma hayatı etkiler oldu az biraz. Üstüne de kendimi biraz mutsuz hissetmem eklendi. Orhun'un ufak tefek ama kafa karıştırıcı sağlık problemleri canımı sıkıyor bu aralar. Tahlillere göre kum döktüğü söylendi ama uzun sürdüğü için üroloji ve nefroloji doktorlarına gitmemiz gerekiyor en kısa zamanda. Anneler bilirler, çocuğunun yaşadığı en ufak bir sağlık probleminde     bin türlü şey geçer akıldan. Ve annelik bitmeyen bir vicdan azabıdır derler ya hani...       "Acaba ben hamileyken şunu şunu yaptım veya yapmadım da mı bunlar oldu?" şeklinde taa derinlere inen düşünceler sıkar kalbini. Neyse... Ne diyoruz?                    "Allah dermansız dert vermesin". Gerisi halledilir. Ağlanmayı hiç sevmem, olumsuz insanlardan hiç hoşlanmam. Buraya da hep güzel şeyler yazmak isterim ama arada bana da gelebiliyorlar demek ki:) Birkaç gün sonra 40. yaşımı bitirip 41'e gireceğim. Yani 40'ın içindeydim ama dolu dolu 39 olduğum için "39 yaşındayım" diyordum bugüne kadar. Birkaç gün sonra böyle diyemeyeceğim artık:) Bildiğin 40'lı yaşlara geçmiş olacağım tamamiyle. Güle güle 30'lar:)Yaş olayını takmazdım ama bugünlerde bu da aklımı kurcalar oldu. Geçer birkaç gün sonra. 41'e girip ilk şoku atlatayım, 2-3 gün sonrasında düzelirim:) 
   Öğretmenlik güzel gidiyor. Ama biraz zor bir bölgede görev yaptığım için çoğu çocuğun genel durumu üzüyor beni. Sanırım bu durum da psikolojimi etkiledi.       Güzel güzel konuşarak kendilerinin ne kadar değerli ve önemli olduklarını hatırlatmaya çalışıyorum sık sık. En azından birkaçının yüreğine dokunabilirsem şanslı sayacağım kendimi. Çocuklar benim kafamı hep meşgul etmiştir. Öğrencilerle ilgili anlatacak çoook şey var da, yeri değil. Belki ufak ufak... Bir ara...
    Böyle işte. Bunları alelacele yazdım. Kafa dağıtmak için çıkacağım birazdan. "Sinemaya gitmek istiyorum" dedim. Evdeki erkekler "Tamam" dediler:) "İnterstellar"ı seçtim. Takıcam 3D gözlükleri, dalacağım uzaya:) 
   Bir sonraki yazı gezdiğim, gördüğüm ama anlatmadığım yerlerle ilgili olacak.          Yazın tatlı günlerini anmak iyi gelecek... 
    Görüşmek üzere... Sağlıkla... Huzurla...

(Film sonrası not: 3D gözlük dedim ama film 3 boyutlu değilmiş:) Fakat IMAX teknolojisiyle çekildiği için görüntü enfesti. Çok güzel bir filmdi.)







14 yorum:

  1. Merhaba :)
    Bu aralar herkes yoğun sanırım, ben de yazamamaktan fazlaca dertliyim :( fakat istediğimiz zaman içimizi dökebileceğimiz bir blogumuzun olmasının varlığı bile güzel :)
    Oğlunuza çok çok geçmiş olsun, umarım önemli bir şeyi yoktur.
    Şimdiden yeni yaşınızı kutlarım, eminim bir dolu güzelliği vardır 40lı yaşların, en azından bizim şu an sımsıkı sarıldığımız 20li yaşların tecrübesizliğini üzerinizden atarak bir dolu deneyim ve güzel anıya sahipsiniz, keyfini çıkarmaya bakın :) Ayrıca öğretmenler gününüzü de kutlarım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler için çok teşekkürler! Ve tabii geçmiş olsun dileğin için... Her zamanki gibi çok naziksin Sevgili Greta.
      Çok haklısın, aslında bu yaşlar keyifli ve rahat yaşlar:) Hele benim gibi erken anne olduysan, artık sabitlenmiş bir hayat felsefesiyle, hem maddi hem manevi yönden kendine daha rahat vakit ayırabiliyorsun. Halimize binlerce şükür! Birkaç gün sonra düzelirim:))) Sevgiler...

      Sil
  2. Orhun`a çok geçmiş olsun. Bilmiyordum. Çok takma derdim ancak seni çok da iyi anlıyorum.
    Sen bu arada 40 diyeceksin, 41 değil:) Tam doldurduğun yaş söylenir ya ondan diyorum:) Ben 41 diyorum ve seneye doğum günüme kadar da öyle diyeceğim:) Çocuklar alem benim, yaşları sorulduğunda Peer Ole "Türkiye`de 13, Almanya`da 12" diyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 tabii!:))) Merak etme hesap tamam:)
      Peer Ole'yi yerim ben:))

      Sil
  3. Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Çocuğum olmasa da anlıyorum endişeni. Umarım herşey bir an önce yoluna girer Orhun'da hemen iyileşir.
    Aslında arada insan endişelerini, hüzünlerini, sıkıntılarını da yazmalı bloga. Ne de olsa hayat her zaman güllük gülistanlık ilerlemiyor. Paylaşmak aslında iyi geliyor.
    Öğretmenler günün de kutlu olsun arkadaşım. Eminim o çocukların her birinin kalbine dokunuyorsundur kelimelerinle. Harika bir deneyim öğretmenlik, bunu yaşayan herkes eminim ki bir şekilde başkalaşıyor, güzelleşiyor. Bu yüzden daha harika zamanların olsun diyorum sana güzel insan, güzel öğretmen. Öğretmenlik deneyimlerini de aktarmalısın arada. Orhun'a sevgiler. Çabuk iyileşsin söyle ona, güzel haberlerini bekliyoruz:)
    Bu arada 40yaş deneyimlerini de anlat. Zaman çabucak geçiyor ama önemli olan onu nasıl geçirdiğimiz. Sen zamanını güzel ve verimli geçiren insanlardansın bu yüzden mutlu ol, yeni ve güzel bir sürü anı biriktireceksin bu güzel bir şey. Erken de olsa şimdiden kutlarım canım doğum gününü. Yeni yaşında her şey gönlünce olsun. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel şeyler söylemişsin Tuğbacım. Gözlerim doldu inan. Ne diyebilirim ki? İyi ki varsınız.
      Sana teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum. Tüm kalbimle...

      Sil
  4. sezercim...

    hadi şimdi sadece aklından geçenleri gel de buraya yaz ve kendini iyi hisset olur mu? :)

    çünkü herkes boşluyor blogu.bunlara sakın üzülme hiç..

    YanıtlaSil
  5. Hocam hoş geldiniz tekrar diyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Yeni yaş yıl dönümünüz kutlu olsun..
    mutluluk, huzur, neşe dolu nice yıllara...
    yaş konusu benim de canımı sıkıyordu bi ara. bu aralar pek takmıyorum. :) 40 lı yaşlarımın ortasını bile geçtim. ama çok olmadı daha yeni geçtim. :)
    ruhumuz yaşlanmıyor ama. ruhumuz hep genç kalıyor. aynaya bakmasak başkası söylemese hiç farketmiyoruz bile yaşlandığımızı.
    hem annelik hem öğretmenlik çok yüce çok değerli sorumluluklar.. öğretmenliğin hak ettiği değeri görmemesi çok üzücü. hem toplum tarafından, hem de yönetenler tarafından. bu olumsuzluklara rağmen işini güzel yapmaya çalışan sizin gibi tüm öğretmenlere selamlar saygılar olsun.
    5 ekim öğretmenler gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  7. Ziyaretiniz ve tebriğiniz için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  8. Orhun inşallah bir an evvel iyileşir Sezercim... Sağlık diyince, özellikle de çocuklarımız söz konusu olunca beyin farklı çalışıyor. Olumlama yapmayı sevdiğimiz halde tam ters senaryolar yazabiliyoruz galiba... Ama geçecek eminim... Benim yakışıklım halleder hepsini ;)

    Nihayet yanıma teker teker geliyorsunuz... 40 lılar kulübü kurucam yakında :))
    Nice mutlu yaşlara arkadaşım ♥ Bak 40 larla ne kadar hareketli bir yaşam yaşamaya başladın... Var bi hikmeti ;)

    Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım Şebnemcim. İnşallah atlatalım en kolay şekilde. Böbrekle ilgili değil idrar kanalı ile ilgili bir sorun çıktı bu arada:( Ben tahmin ediyordum. Bakalım önümüzdeki günlerde tedavi edilecek inşallah.
      30'lardan sonrası iyi aslında. 40'lar daha da iyi:) Kimseye eyvallahın kalmıyor, kişiliğin oturuyor, çocuklar büyüyor... Daha ne olsun? Sağlık olsun yeter ki.
      Öpüyorum seni güzel yanaklarından.

      Sil

Yorumu olan?