7 Nisan 2017 Cuma

GENÇ BİR DOKTORUN ANILARI...

   
    Mini mini bir dizi önereceğim. Dizimizin adı "A Young Doctor's Notebook". 
Genç Bir Doktorun Anıları...  Rus yazar Bulgakov'un romanından uyarlanmış, yaklaşık 20'şer dakikalık 8 bölümden oluşan bir mini dizi. Hem kaliteli, hem de sıkmayacak uzunlukta dizi izlemeyi sevenlere kesinlikle öneriyorum. Yalnız en başında dizinin kara mizah unsurları içerdiğini, romanda da geçen tıbbi olayların mizahi, alaycı ve kanlı şekilde yansıtıldığını belirteyim ki sonra sorun olmasın. Bazen yazılar sonuna kadar okunmuyor zira, sonra yalnızca ilk cümlelere bakarak edebiyat uyarlaması olduğunu görüp naif bir dizi bekleyenler "ne biçim dizi önermiş" diye kulaklarımı çınlatmasınlar.
    Kitabı okuyanlar bilecektir. Tıp fakültesini birincilikle bitiren genç doktorumuz, kışın ortasında, kuş uçmaz kervan geçmez bir Rus kasabasına gönderilir. Devrim yıllarıdır. Yüreği görev aşkıyla dolu genç ve tecrübesiz doktor, Moskova'daki hareketli hayatının ardından baş etmek zorunda kaldığı yalnızlıkla, kasaba insanının bağnazlığıyla uğraşmak durumunda bulur kendisini. Bu sırada yanı başında 40'lı yaşlarının hayali vardır. Doktorumuzun yetişkin halini Mad Men'deki Don Draper karakteriyle hayranı olduğum Jon Hamm canlandırırken, genç yaşlarına bizim sevgili Harry'miz Daniel Radcliffe hayat vermiş. Bana ilk defa bu dizide Harry Potter olduğunu unutturdu. İnanılmaz başarılıydı. Bu iki ismin varlığı zaten diziyi izlememe neden olacakken, Bulgakov'un klasik romanının farklı yorumuna bayıldım. Doktorun genç ve yetişkin hali arasındaki boy ve karizma farkı bile üstünde konuşulacak akılcılıkta. Bu dizide komedi var, hüzün var, insan psikolojisinin derinliği var, kostüm ve dekorlarıyla şahane bir sanat yönetimi var. IMDB puanı da oldukça yüksek. Yine bugün dünyadan, ülkemizden, yanı başımızdan haberler berbat. Berbat haberlerden bunalıp kısa bir sanat molası vermek isteyenlere tavsiyemdir.
















25 yorum:

  1. Bu aralar mini dizilere sarmışken bunla devam etmek isterdim ama önce kitap :). Kara komediye de bayılırım tam benlikmiş,teşekkürler önerin için :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kesinlikle beğenirsin:)
      Ben teşekkür ederim...

      Sil
  2. Ben de kendimi filmlere verdim bu hafta, akıl sağlığım açısından diğer şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Kitabını okuyup çok sevmiştim. Oldukça akıcıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi de kitabı gibi akıcı. Kısa dizi olarak yorumlamak şahane olmuş.

      Sil
  4. Bu benim için nefis bir öneri. Daha seyretmeden bayıldım diyebilirim :)
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Kitabı da diziyi de çok duydum. Yazıyı okuyunca zamanında kitabı almadığıma pişman oldum. D&R'da indirim yapmışlardı kitaba. Kısmet başka zamana diyelim :)

    YanıtlaSil
  6. Don Draper'ı gördümmm sanki evet evet :)
    İzlenecekler liseme hemen ekliyorum. Tavsiye için teşekkürler

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Don Draper en sevdiğim dizi karakteridir:)
      Ben teşekkür ediyorum, iyi seyirler... Sevgiler...

      Sil
  7. Ben de dizi arayışındaydım. Teşekkür ederimm :) Deeptone'nin blog tanıtımından geliyorum canım. Benim bloguma da bekliyorum. Tabi istersen :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalarrrr...deeptonu'un Bloglardan Seçmeler yazısından ziyaretinize geldim ve G+ ekledim sizi :) :) :) Sevgiler....
    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Bunu da not aldım.
    Ben de gecikmiş olarak "Downton Abbey"i izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Downton Abbey nasıl ama? Çok seviyorum o diziyi.

      Sil
  10. hem süre olarak hem de bölüm olarak kısa oluşu çok cazip geldi izleyeceğim....

    YanıtlaSil
  11. İlk okuduğum Bulgakov kitabıydı, asla peşini bırakmadım. Sırf onun için Kiev'e gideceğim:) Diziyi de izlerim zevkle. Bu arada tam sana mesaj yazacaktım yazı karşıma çıktı. Yazacağım tabi yine de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabından sonra kara mizah yorumu beğenir misin bilmem çünkü benim Aslıkuşum çok romantiktir:) Hani gelmedi mesaj? Bekliyorum:)

      Sil
  12. Tam benlik gibi:) du bakalım...

    YanıtlaSil

Yorumu olan?