25 Nisan 2017 Salı

DOĞUM GÜNÜ ORGANİZASYONU BİZDEN SORULUR! :)

    Yeğenim Nisan'ın doğum günü için yaptığım amigurumi Hermione bebeği paylaşmıştım. Asıl parti sürprizlerini sonraya sakladım:) Geçtiğimiz cumartesi günü Nisan'ın 12.doğum gününü kutladık. Her sene enteresan şeyler bularak bizi koşturma ustası, zevkli ve keyifli yeğenim bu aralar Harry Potter'a, Hermione'ye ve özelde 
Emma Watson'a kafayı taktığı için doğum günü partisinin temasını da belirlemiş oldu. Günler öncesinden başladık araştırmaya ve bir oda dolusu sevimli ergen için hoş şeyler çıkardık ortaya. Nisan daha dünyaya gelmemişken ben Harry Potter hastası olduğum için oldukça da keyif aldım bu işten. İş kadını çizgisinden asla çıkmayan, 
her daim zıt zevklere ve uğraşlara sahip olduğumuz kardeşim de çalıştı ama konuya uzaklığıyla bazen bizi çıldırttı:) Sonuçta şunlar çıktı ortaya:


    Peron 9 3/4'ten Hogwarts Ekspresi'ne geçiş yapıyoruz.

    Masamız hazır. Bardak ve tabaklarımız Harry Potter desenli. Geniş duvarda 
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun dört sınıfının bayrakları asılı. Diğer duvar kanadında Nisan'ın filmlerden seçtiği sahneler var. Tavanımız sarı-siyah uçan balonlarla dolu fakat onlar fotoğrafta yer almamışlar.
    
    Masanın ortasına iksir kavanozumuzu da kondurduk. Çocuklar buna bayıldılar tabii. Gıda boyasıyla renklendirdiğimiz suya ara sıra kuru buz atarak sihirler yaptık. 
 
    Bu şekerleri üşenmeyip gittim ve Balyumruk Şekerci Dükkanı'ndan aldım. Yok yok, kavanozları züccaciyeciden alıp içini bonibon ve M&M'lerle doldurdum:) Bilen bilir ama bilmeyenler için söyleyeyim renkler ve armalar yine dört adet Hogwarts sınıfına ait.
   
    Hadi kendi yaptıklarımdan devam edeyim. Büyücülerin favori sporu Quidditch'in altın topları Snitch'leri ellerimle yaptım. Fikir Pinterest'ten,  kanatların çizimi, boyaması, kesmesi ve Ferrero Rocher çikolatalara eklemesi benden.
    Minik cupcakeleri de ben yaptım. Hem de ilk kez cupcake denedim. Kremanın üzerindeki bakır renkli topları Migros'ta bulduğumda çok sevinmiştim. Çünkü konsepte uydular. Kürdanların üzerindeki çıkartmaları bulup bastırması anne ve babadandı, 
son haline getirmesi benden.
 
    Kurabiyeleri biz yapmadık. Onlar hazır. 
    Yukarıdaki fotoğraftan anlaşılacağı üzere her ne kadar İngiltere dolaylarına uzanıp sihir alemine dalsak da zeytinyağlı yaprak sarmadan vazgeçmemiz imkansız:)


  Ve pastamız... Pastayı ben de o gün gördüm, bana da sürpriz oldu.


     Ara ara duvarlarda yine kardeşimin internetten indirdiği, eşinin bastırdığı dekoratif ayrıntılar vardı. Ve tabii ellerde tutarak fotoğraf çektirmeye yarayan kartonetler. 
 
    Ve bir ayrıntı daha... Emma Watson hayranı Nisan, Hermione karakterinin Bill ve Fleur'un düğününde giydiği elbisenin aynısını yaptırmayı başardı:) 
    Yaşı itibariyle seneye evde parti vermek istemeyeceğini düşündüğümüz için 
bu sene de organizasyonu geniş tuttuk:) Biz yine kendi aramızda kutlamalara devam ederiz tabii ve ben enerjim yerindeyse ailem için değişik şeyler hazırlamayı seviyorum ancak Nisan bu tip bir partiyi belli bir süre çocuksu bulacaktır. Bu fotoğraf ve videolar bize güzel birer anı olarak kalacak. Bir tanecik yeğenimi çok seviyorum. Zor doğdu, biraz zor büyüdü, sıkıntılı zamanları oldu. Üzerine düştük, asla şımarmadı. O bizim gözbebeğimiz, kıymetlimiz, neşemizdir... Nice mutlu yılları olsun inşallah. Sayesinde güldük, eğlendik. Doğum günü organizasyonu yapılacaksa bizi arayınız:)
    

    Son bir şey daha... Bu postu hazırlarken aklıma konuyla alakalı Temmuz/2013 tarihli eski bir yazım geldi. İlgilenenler için hatırlatmak isterim. 
Link burada: HARRY POTTER'LA BÜYÜYEN ÇOCUK 









34 yorum:

  1. Yok artık!!! Çok güzel, bayıldım. Her şey harika gözüküyor ve bunu Harry Potter fanı olarak söylüyorum. Ellerinize sağlık. Nisan'ın doğum günü de kutlu olsun ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter fanlarına beğendirebildiysem ne mutlu!:)
      Çok çok teşekkürler...

      Sil
  2. Bugüne kadar bizim ülkeden çıkma en iyi parti hazırlıklarını gördüm şu yazıda. Oldukça zorlamıştır sizi ama verilen emek sonuna kadar hakkını vermiş. Nisan'a nice yıllar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim:) Ufak ufak uğraşmak yorucu oluyor tabii ama çocukların beğenisi yorgunluğa değdi gerçekten. Çok teşekkür ediyoruz.

      Sil
  3. Süper:))))Nisan'ın doğum günü kutlu olsun, altın toplara bayıldım, gerçekten çok emek vermişsiniz, sonuç da muhteşem olmuş, hele pasta harika. Nice yıllara:)))

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel bir organizasyon olmuş, emeğinize sağlık. Valla bu işi yaptığınızı bilsem hiç düşünmeden sizinle çalışırım:)) Bu arada yeğeninize nice seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesyonelliğe dökecek kadar ilerlemek zor. Aile arasında uğraşıyoruz:) Ama yardım gerektiğinde dostlarıma katkıda bulunmayı severim Gamze:) Çok çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Benimki de yaklaşıyor fakat herhalde çevremdeki insanlardan hiçbiri bu kadar güzel ve özenli kutlamaz :D Kanatlı toplara hayran oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesafe olarak yakın olsaydık hep beraber kutlardık, müzikli bir şeyler hazırlardık mesela:) Şimdiden nice güzel yıllar diliyorum.

      Sil
  6. Merhaba! :)

    Şahane görünüyor! (Harry Potter dünyasını seven bir kişi de benim :) Mutlu yılları olsun :)

    Güzel günler dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter sevenlerin yorumları önemli:) Çok teşekkür ediyorum Engin.

      Sil
  7. Güzel bir doğum günü partisi olmuş.Nisan'a mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Organizasyon konusunda sen ve Handan idolümsünüz vallahi :)) Her detayı nasıl da tasarlamışsın. Kardeşinle ilgili yorumuna çok güldüm ahahaaa :) Her aileye öyle bir kişilik lazım ama çok eğlenceli oluyor :)))

    Ve Nisan iyi ki doğmuş, iyi ki böyle güzel bir kız olmuş ♥ Benim yerime öpersen sevinirim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşimle çok farklıyız. O tipik işkolik Boğa, ben gezeyim, tozayım, sosyalleşeyim, okuyayım Yay:))
      Aslında daha yapmayı düşündüğüm uçan süpürgelerim falan vardı ama vakit yetmedi:)
      Çok teşekkürler Şebnemcim, öptüm bile:)

      Sil
  9. Hazırlık aşaması çok eğlenceli geçmiş besbelli.
    Sahibine yakışan bir kutlama olmuş. Tebrikler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz Tülin Hanım. Sevgiler...

      Sil
  10. Epey emekli, görkemli bir kutlama olmuş. Gelecekte Nisan gülümseyerek hatırlayacaktır.
    Ne zarif bir genç kız. Sağlıklı-mutlu yıllar diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Makbule. Zariftir gerçekten:)
      Benden de sevgiler...

      Sil
  11. Çılgınsın Sezerikooo:) Ayrıca beceriklilik point nirvana:) Nisan da çok tatlı genel hali öyle zaten:) Süper takımsınız "Happy B-Day Team":)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersi Aslıkuşum:) Beğenmene sevindik, Nisan da teşekkür ediyor:)
      Öpücük öpücük sana...

      Sil
  12. Oy oyy... En kral organizatörler elinize su bile dökemezmiş bence.
    Tatlı Nisan'ın doğum günü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  13. :) İkimiz de çok teşekkür ediyoruz:)

    YanıtlaSil
  14. Dün bir türlü fotoğraflar açılmamıştı, neyse bugün bakabildim :) Bütün ayrıntılara bayıldım, bayıldım. Ellerinize sağlık :)

    Nisan'a nice güzel yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz Handan. Beğenmene sevindim:)

      Sil
  15. Yaptıklarınız harika görünüyor, ellerinize sağlık. Benim yeğenimin adı da Nisan ve isimden kaynaklı galiba olgun bir kız o da. Nice mutlu yıllara inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika! İsimleriyle bin yaşasınlar!:)
      Çok teşekkür ediyoruz Kadriye.

      Sil
  16. Harikasınız , bayıldım .. iyiki doğmuş her şey gönlünce olsun .9

    YanıtlaSil
  17. Ayrıntılar çok güzel ellerinize sağlık :) Nisan'a mutlu yaşlar dilerim ....

    YanıtlaSil
  18. Bayıldıım!! Bence genç-yetişkin her Harry Potter hayranının seveceği bir kutlama olmuş. Ben resimlere bakarak bile mutlu oldum :)) Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, biz çok eğlendik, beğenmenize sevindim:)

      Sil

Yorumu olan?