6 Temmuz 2019 Cumartesi

D&R MAĞAZALARI / CAN YAYINLARI KAMPANYASI ALIŞVERİŞİM...

    Okuma meraklıları bugünlerde D&R mağazalarının 7 liralık Can Yayınları kampanyasından bahsedip kitaplarını paylaşıyorlar. Ben de 3 mağazadan satın aldığım 8 kitaptan bahsedeyim mi? Zira böylesi paylaşımlar faydalı oluyor, fikir veriyor. 


    ISABEL ALLENDE - YÜREĞİMDEKİ ÜLKEM
    Romanlarının çok sevildiğini bilmeme rağmen, hiç İsabel Allende okuma fırsatı bulamadım desem? Nedense kendisine sıra gelmedi. Bu kitap onu tanımak yolunda ilk adım olacak diye düşünüyorum. Çünkü bu, yazara ait bir anı kitabı ve arka kapakta yazdığına göre romanlarının ilk tohumlarının nerede filizlendiğini, yazarlık serüveninin nasıl başlayıp geliştiğini anlatıyor. Güzel!

    NICCOLO AMMANITI - EĞLENCE BAŞLASIN
    Daha önceki yazılarımda İstanbul Film Festivali'nde seyrettiğim Loro'da Berlusconi'nin bu yazardan bahsettiğine, Ammaniti'nin romanlarının yönetmenlerin ilgisini fazlaca çektiğine, yazarın "Sen ve Ben" isimli romanını okuduğuma ve diğer romanlarını da okuyabileceğime değinmiştim. O yüzden Eğlence Başlasın'ı görünce alıverdim.

    JOHN BADHAM/CRAIG MODDERNO - ARTİSTLİK YAPMA
    Sinema dünyası her zaman ilgimi çekmiştir. Sadece izlemeyi değil, çekimlerin arka planını, filmlere dair hikâyeleri de severim. Bu kitap yönetmenlerle oyuncular arasındaki yaratıcı mücadeleleri anlatıyor. Yazarları yönetmen ve yapımcı olduğu için ilk ağızdan dinlemek keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Bilindik yönetmen ve oyuncularla yapılan röportajlarla beslenmiş ilgi çekici bir çalışma. Oğlum da sinema okuduğu için, halihazırda bir film setinde çalışmakta olduğu için  kitabı okuma konusunda ayrıca heveslendim. Okuyunca ona anlatacaklarım olacak, sohbetlerimiz şenlenecek :)



    MURAT GÜLSOY - ÖYLE GÜZEL BİR YER Kİ
    Murat Gülsoy muhakkak okuduğum bir yazar. Bu romanı ilk çıktığı sene kitap fuarından almıştım, parasını ödeyip tezgâhta unutup gitmiştim :) Eve gelince fark ettiğim zaman çok üzülmüştüm tabii. Bu şekilde okumak kısmet olacakmış.

    YORGO SEFERİS - BİR ŞAİRİN GÜNLÜĞÜ
    İzmirli Yunan şairi tanırız. Kimi zaman ondan dizeler paylaşırız, sıkça paylaşıldığını görürüz. 1945-1951 yılları arasında tutmuş olduğu notlardan oluşuyor bu kitap. Okuyacağım için mutluyum.

    EMİNE UŞAKLIGİL - ŞİMDİLİK BU KADAR
    Çifte biyografi. Gazeteci Emine Uşaklıgil ve oyuncu Serra Yılmaz, dostlukları olan bu iki kadın, hayatlarını anlatıyorlar. Biyografilere meraklıyım, seveceğime eminim.



    HENDRIK GROEN - 83 1/4 YAŞINDAKİ HENDRIK GROEN'İN GİZLİ GÜNCESİ
    Bir yerlerden kulağıma çalınmış bir kitap. Görünce kayıtsız kalamadım. Yaşlılığa üzücü değil, eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaştığı söylendiği için ilgimi çekti. Umarım pişman olmam:)

    DOĞU YÜCEL - KİMDİR BU MİTAT KARAMAN?
    Doğu Yücel'i kitap fuarında birkaç yazarın katıldığı bir panelde dinlemiştim. Daha önce bahsettiğim İlk Sayfası isimli podcast serisinde de konuklardan biri yine kendisiydi. Hâttâ orada Mitat Karaman'dan bahsetmişti. Bazen Twitter'da da rastlıyorum Doğu Yücel'e. Böyle sık karşıma çıkınca bir romanını denemek istedim. Mitat Karaman bir anti-kahraman. Yeni nesil polisiye diyor arka kapakta. Bakalım sevecek miyim?

    İşte böyle. Herkesin zevki farklıdır ama bence güzel kitaplar aldım. AVM ve D&R işi oldu fakat kampanyaya kayıtsız kalmak da imkânsızdı. Zorlu, Marmara Park ve Aqua Florya mağazalarından yaptım alışverişleri. Bazı kitaplar ortak oluyor tabii ama her kitabı her mağazada bulamayabiliyorsun. Alışverişe çıkacaklar için küçük bir anımsatma olsun. Ben artık alışverişi burada kesmek istiyorum:) Önce okunacaklarımı tamamlayayım devamı gelecektir nasıl olsa. 
Bu devirde kampanyalar bitmez!



 

22 yorum:

  1. Keyifli okumalar olsun o zaman.

    YanıtlaSil
  2. aaa benim alışveris yaptığımda keşke eğlence başlasın olsaydı hemen alırdım bugün 2 tane bende aldım ama sık sık bakacağım her gün yeniler geliyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Eğlence Başlasın gelir o zaman:) Keyifli okumalar...

      Sil
  3. Keyifle oku aldıklarını :)

    YanıtlaSil
  4. Ben Allende'nin Japon Sevgili isimli kitabını arıyorum deliler gibi, ama hiçbir yerde bulamadım :( Size keyifli okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  5. Umarım bulursunuz:) Keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
  6. hımmm saool uşaklıgil ve ammanti not aldıms :)

    YanıtlaSil
  7. Memlekette D&R olmadığı için bu kampanyayı kaçırdım.. Allende ve Murat Gülsoy okumak istediğim yazarlardan. Şimdilik Bu Kadar'ı da hiç görmemiştim, aklımda bulunsun. Keyifli okumalar :))

    YanıtlaSil
  8. Isabel Allende okumak istediğim yazarlardan, D&R mağazasına uğramak lazım. Size de keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  9. Keyifli okumalar diliyorum. Benim de kitaplar azalmaya başladı, yakında kitap alışverişi yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap alışverişi! En sevdiğim! :) Keyifli okumalar Gamze, sevgiler...

      Sil
  10. Kitap kampanyaları, katma değer yaratan konularda daha çok kitap yayınlansa ve ülke olarak hepimiz bol bol okusak, bilgilerimizi çevremizle paylaşsak bloğumda zaman zaman kitap yorumlamaktayım, ilginizi çekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yazıya yorum yapamıyorum ama takip ettiğim herkesi okuyorum, sizin yazılarınızı da okuyorum:) Teşekkürler ilginize...

      Sil
  11. Harika bir liste. Umarım hepsini okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömrüm olursa okurum, alıp okumamak yok bende :) Çok teşekkürler...

      Sil

Yorumu olan?