27 Şubat 2019 Çarşamba

BU GÜNLERDE...

   
    Bir süredir beni rahatsız eden depresif hallerimi azaltmak ya da yok etmek için hava değişikliğine ihtiyacım vardı. Ara tatili bittiği için Orhun Tallinn'e dönerken ben de onunla yola çıktım. Zaten eşim de işi dolayısıyla bir süre başka bir ülkede olacaktı. 3-4 gün Tallinn'de kaldım. Orhun'un ders programına göre ayarlama yaptık, 2 günlüğüne de Helsinki'ye geçtik. Peki sıkıntılarımı attım mı? Daha iyiyim sanırım. Ama tam iyi değil. Beni üzen, Orhun'un daha önce de bahsettiğim ama şu an tekrarlamak istemediğim sağlık sorunu. Büyük ihtimal yazın bir operasyon daha görünüyor. İsyanda olmamama, yine de halimize şükretmeme rağmen kafamı devamlı kurcalayan bir şey bu. Çocuğun söz konusu olunca başka türlü davranman mümkün değil. Sorunun tekrarıyla bozulan moralimiz, durumu kabullenişle dingin bir seyre geçti aslında. 
Bunu da halledeceğiz. Ama o zamana kadar yine de rahat olamayacağım. Moral verici uğraşlarla oyalanacağım. İşte henüz döndüğüm seyahat de onlardan biriydi. Tallinn'de ancak akşam yemeklerinde Orhun'la beraberdik. Geri kalan saatlerde kendimle baş başa kalmak çok iyi oldu. Şehrin sokaklarında gezdim, üşüyünce gözüme kestirdiğim kafelerde oturup kitap okudum, daha önce girmediğim iki müzeyi ziyaret ettim, bol bol düşündüm. Ve beni onca düşünceden, 
iç sıkıntısından uzaklaştıran bir Helsinki gezimiz oldu. Çünkü daha önce görmediğim bir şehirdi, bambaşka bir ülkeydi. 2-3 gün farklı şeylere odaklanmak kafamı boşaltmama yardımcı oldu. Gitmeden önce sadece kafaca değil, fiziksel olarak da çok yorulmuştum. Üç kişiye ayrı bavul hazırlamak, Orhun'un taşınır gibi gidip gelişlerinde olduğu gibi bu kez de tüm ihtiyaçlarını düşünmek, ayarlamak, devamlı yıkamak ütülemek yerleştirmek yormuştu. Sırtını tamamen, maddi ve manevi bana dayamış iki erkek var evde. Yılların yorgunluğuyla bazen şikayet etsem de bunu yaratanın kendim olduğunun farkındayım. Burçlara inanır mısınız bilmem ama yükselen burcum yengeç ve ben anaçlığı, evcimenliği, koruyup kollayıcılığı dibine kadar yaşıyorum. Güneş burcum da özgürlük, bağımsızlık temsilcisi yay olunca çelişki üzerine çelişki yaşıyorum:) Beni sıkan, zorlayan yok, ne yaparsam kendi kendime yapıyorum. Neyse ki çok yorulunca arada böyle molalar vermeyi de biliyorum. Şimdi bunlardan bahsetmek istedim. Bundan sonraki yazım daha keyifli olacak. Beni tanıyanlar "Moralsizlikle seni asla yan yana koyamıyorum" derler. Ne kadar hassas olduğumu bilmelerine rağmen... Ama işte belli etmek istemem, hem kendimin hem çevremdekilerin enerjisini yüksek tutmak isterim. O yüzden şu yazı bile aslında vicdanen rahatsız ediyor beni. Güçsüz görünmek ve başkalarını sıkıntınla rahatsız etmek konusunda takıntılarım var sanırım. Çok iyi bir dinleyici olmama, dertleşmek için aranan bir arkadaş olmama rağmen terzi kendi söküğünü dikemiyor ve ben açılmayı tercih etmiyorum. Yine de bu yazıyı silmeyeceğim, yollayacağım. Burası bambaşka bir mecra benim için. Fakat dediğim gibi bundan sonraki yazım daha keyifli olacak. Seyahatimi anlatacağım. Çok sevdiğim gezi yazılarından birini hazırlayacağım. Çünkü benim asıl isteğim -hem kendim hem de çevremdekiler için- keyifli şeyler anlatmak, keyifli yazılar yazmak, umutlu konuşmak. Üzdüysem affola. Ama beni az ya da çok tanıyan herkeste ara sıra duygusal dökülme kredimin olduğunu biliyorum. Ve böyle hissetmek çok güzel. 




30 yorum:

  1. Ah, çocuklarımız bizin hassas bölgemiz, geri kalan herşey daha rahat atlatılıyor da işin içine çocuklar girince yüreğimiz ağzımıza geliveriyor. Orhun'a çok geçmiş olsun.

    Robot değiliz, arada sıkıntılarımızı da paylaşmak çok doğal. Ne iyi yapmışsın gidip. İnstagramdan bakarken müzelere bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Handancım. Çok teşekkür ediyorum.
      Müzeler keyifliydi, epeyi vakit geçirdim:) Öpüyorum seni.

      Sil
  2. Bazen başkalarını (heleki bu ailemiz olduğunda) mutlu edeyim derken, kendimizi fazla yoruyoruz galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. Gönüllü olduğu için şikayet etmeye de hakkımız yok:) En azından ben öyle düşünüyorum, yapıyorum diye ezmek de olmaz. Sevgiler Dilek...

      Sil
  3. Çocuklar, ezeli ve ebedi bağımlılığımız, ezeli ve ebedi sevgimiz, ezeli ve ebedi endişe kaynağımız. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar bitmiyor. Sizi öyle iyi anlıyorum ki... Umarım kolayca atlatır rahatlarsınız. Her şey geçecek, gülerek anacaksınız ilerde bu endişelerinizi diye temenni ediyorum. Gezip dolaşmaya devam diyorum, allah beterinden korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok haklısınız Nurşen Hocam. Anne-baba olmak çok zor. Ama siz de biliyorsunuz, bu öyle bir şey ki aynı zamanda dünyanın en güzel şeyi. Allah tüm çocuklara, gençlere güzel günler göstersin. Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Öpüyorum güzel yanaklarınızdan.

      Sil
  4. Herşey gönlünze göre hayırlısı ile sonuçlansın inşallah..kuzenim der ki mutluluk anda dır der ..O nedenle seyahatinizin tadını çıkarın...bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bilseniz o anda kalmak vs. pozitif hareketlere, düşüncelere o kadar yatkın bir insanım ki. Çocukluğumdan beri doğal bir umut ve iyimserlik taşıdığım için şanslı sayarım kendimi. Ama insanız, bazen tıkanıp kalıyoruz işte. Hepimiz iyi olalım. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler benden...

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun, dilerim sorun giderilir ve tekrarlamaz.
    Blog hep iyi, güzel zamanlar için mi? Bence değil, blog dediğin, bir güzel günlük, ne geçiyorsa içimizden o yansımalı. Hiç öyle düşünmeyin lütfen, paylaşın ki azalsın sıkıntılarınız..
    Çok sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerinize çok teşekkür ediyorum. Bazen anlatıyorum böyle işte:) Sevgiler...

      Sil
  6. çok çok geçmiş olsun, sağlık en önemlisi .. ve evet handana katılıyorum sıkıntılarını paylaş her zaman mutlaka azalmaya başlayacaktır.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıktan önemlisi yok gerçekten. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  7. Kardeşim veya evladım olmadığı için "anlıyorum" dersem samimiyetsiz olabilirim. Fakat yine de kaygılarınızı anlıyorum. İyi dileklerimle.

    Gezi yazınızı keyifle okuyacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum.
      Anlatacağım:) Sevgiler...

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. İç sıkıntılarımızı hafifletme konusunda en iyi çareleri kendimiz biliriz. Bir de "Şöyle yapsam yanlış mı olur, farklı mı anlaşılırım," sıkıntısına düşmemeliyiz bence. Olması gerektiği şekilde hareket etmişsin. Orhun'a çok geçmiş olsun. Bu da gelip geçecek elbet. Sevgiler Sezer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlaşılır mıyım diye düşünmekten ziyade çevremdekileri sıkmayayım, üzmeyeyim, güçsüz görünmeyeyim duygusu. Yapısal özellikler:) Biraz abartı olduğunun farkındayım. Güzel sözlerin için teşekkür ediyorum Zeugma. Sevgiler benden de...

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum yavrunuza...

    YanıtlaSil
  11. Acısı tatlısıyla yaşıyoruz günleri. Yazdıklarımız da her zaman umut
    ve mutluluk dolu olmayacak tabi ki. Hele yazma işi bir tür terapi bence. okunsun
    okunmasın yazmayı seviyorum. Annelik de böyle birşey. ha çocuğun ha sen,
    içinde bulunduğun durumu tahmin edebiliyorum. insan ne yapsa bu
    sıkıntı gitmez. yalnızca dua edebilirim, inşllh en kısa zamanda
    şifa bulur. çok geçmiş olsun tekrardan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. İnşallah. Çok ama çok teşekkür ediyorum Buket. Sevgiler...

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. İlerde bu sayfaya açıp baktığınızda ne günlermiş her şey çok şükür ki geçmiş dersiniz umarım en yakın sürede. İçinizi ferah tutun 🙏. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah inşallah! Çok çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için. Sevgiler...

      Sil
  13. Öncelikle geçmiş olsun, ameliyat sözcük olarak bile insanı tedirgin etmeye yetiyor ama inşallah gerek kalmaz, dur bakalım hemen karalar bağlama, her zaman keyifli, her zaman neşeli olamıyoruz hiçbirimiz bu mümkün değil Allah dert verip derman aratmasın diyeyim, tabii ki de neşeli yazılarını bekleyeceğim:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyatsız iyileşsin diye devamlı dua ediyorum. Hayırlısı Müjdecim.
      Çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  14. Canım Sezer'cim sana kocaman sarılıyorum ve seni çok öpüyorum canım.
    Orhuna'a tekrar çok geçmiş olsun, şifalar diliyorum. İnanıyorum ki, hepsi geçecek, her şey yoluna girecek canım. ☀❤☀

    YanıtlaSil
  15. Canım Sezer'cim,
    Geçen gün okudum yazını. O günden beri aklımdasın. Buradan mı yazsam, ig'den bir mesaj mı atsam bilemedim. Aslında telefon açıp konuşmak istedim. Çocuklarımız en yumuşacık yerlerimiz. Hayatta hiçbir şey ne onlar da sevindiriyor, ne de üzüyor insanı. Orhun'a çok geçmiş olsun. Daha önce yazdıklarından iç sıkıntının sebebini biliyorum. Her şey çok güzel olacak inşallah.
    Ne iyi yapmışsın da Orhun'un peşine takılıp gitmişsin. Seni ve Orhun'u gözümde canlandırdım. Sonra da Kuzey'le kendimi. Anne oğuldan daha sıcak bir şey yok dünyada. Kızı olanlar durmadan övünüyorlar ya kızlarıyla, biraz da biz oğullarımızla övünelim. Erkek çocuğuyla seyahatin ne keyifli olduğunu bilirim. Hep güzel yanından bakarlar hayata, hiç daraltmazlar insanı. :)
    Bence bu arada buraya böyle bir yazı bırakmakla da iyi yapmışsın. İnsan hiç dertsiz olur mu? Tabii uzaktan bakınca, hep güzellikleri paylaşmaya çalışanlar dertsizmiş gibi geliyor ama nerde?
    Talin yazına gideceğim buradan hemencecik. Senin memleketin orası ve senin ağzından dinlemek çok güzel.
    Sana sıkı sıkı sarılıyorum Sezercim. Gönlünü ferah tut lütfen. Gönlün gibi güzelliklere açık olsun tüm günlerin inşallah.
    Çoook öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim, ne diyeceğimi bilemiyorum. Mutlu ettin ve duygulandırdın beni. Yüz yüze konuşmak, dertleşmek de kısmet olur eminim. Gönülden teşekkür ediyorum ince düşüncelerin için ❤
      Aslında ben yaz sonunda da bunun çok benzeri bir yazı yazmıştım. Yorumları okudukça aklıma geldi. Şimdi tekrar bunları yaşadığımız için ve yaşattığım için üzgünüm. Umarım artık bu konuda daha güzel şeyler yazarım. Birkaç ay sonra "İyi oldu, iyileşti" haberini de paylaşacağım inşallah. Senin ve diğer arkadaşlarımın desteğine minnettarım.
      Anne - oğul ilişkisine gelince... Bence de çok farklı:) Daraltmazlar fikrine de aynen katılıyorum. Orhun'la sohbet etmek, gezmek çok keyifli. Çalışma hayatına atıldığı zaman bu tip şeylere daha az vakit ayırabileceğiz, o yüzden şimdi elimizden geldiğince beraber takılıyoruz. Orhun okuldan sonra iş hayatına Tallinn'de devam etmek istemiyor. Kendi alanının yeri orası değil aslında, haklı. Ve gençlere çok sakin gelen bir şehir:) Ülke genelinde öyle. Okulu bitirince en çok eşimle biz özleyeceğiz Tallinn'i:)
      Allah herkesin evladına güzel günler göstersin, hepsinin yolu açık olsun. Ben de sana sıkı sıkı sarılıyorum Özlemcim. İyiliklerle kal... Sevgiler...

      Sil

Yorumu olan?