9 Ağustos 2018 Perşembe

BU GÜNLERDE...

    Oğlum 2013'ten bu yana 6 senede 5 kez ameliyat oldu. 4'ü kapalı, 1'i açık. En sonuncusu geçtiğimiz hafta sonuydu. 2013'ten beri süren rahatsızlığı nüksetti, apar topar ameliyata girdi. Şükür ki şu an çok iyi. Ve umuyorum idrar yollarındaki rahatsızlığı bu sefer kesinlikle düzelecek. 
2 sene önceki açık ameliyattan sonra rahatsızlığın tekrarlamasına doktorumuz çok şaşırdı. 
Ama olabiliyor işte. Bizim için de şok edici bir durumdu fakat bu sefer atlattık. Geçtiğimiz hafta sonu ömrümden ömür gitti. 2013'ten bu yana olduğu gibi... Tüm sıkıntılarımızın sebebi 2013'te basit bir operasyonda sondanın yanlış takılması. Demek ki işinin ehli olmayan -tabii bizim onu o zaman bilemediğimiz- bir hemşire çocuğumun sağlığını, psikolojisini mahvetti. Hem de 15-20 yaş arasındaki en güzel zamanlarında. Şu an operasyonun yapıldığı hastane ile mahkemeliğiz. Onların lakayt tavırlarını da unutmam mümkün değil. Her şey hallolsun o zaman açık açık yazacağım. 
    Tüm bu olumsuzluklar içerisinde beni mutlu eden bir şey var. Oğlumla gurur duyuyorum. 
Çok sızlandı, psikolojik olarak çok yıprandı ve bizi de yıprattı ama her şeye rağmen bu süreçten sağ salim çıkmasını bildi. En zor zamanlarında hem burada bir okul kazandı, hem şu an okuduğu okula kabul edildi. Evden ilk kez ayrılıp başka bir ülkede eğitim hayatına başladı. Hem de az önce bahsettiğim açık ameliyattan 15 gün sonra gittik Tallinne'e. "Nasıl yolladın?" diye düşünülebilir. Çevremizde de ufak yollu söyleyenler oldu. Çünkü Orhun "anne kuzusu", ben ise "oğluşuna bağımlı bir anne" olarak bilinirdik. Israrla bunun böyle olmadığını, birbirimize çok düşkün ama mantıklı insanlar olduğumuzu savundum. Onu kendi yolunda rahat bırakacak kadar çok seviyorum. Birbirimize sevgimiz sonsuz. Nitekim şimdi geldiğimiz noktada beni tanıyanların takdirini kazanmış durumdayım. Anladılar. Tabii ki kolay değildi, kendimle çok uğraştım ama oğlum üniversite için uzaklara giderken onun iyiliği için yine metin durmaya çalıştım. Çok istediği bir şeydi. Kendini bildi bileli farklı ülkeleri hayâl etti. Hem istediği gibi okusun dedik, hem de değişiklik iyi gelebilir diye düşündük. Çok şükür orada kendini sevdirdi, ortamını kurdu, derslerinde bir tek zayıf notu bile olmadı. Lisede belki sıkıntıdan, belki biraz da umursamazlıktan aldığı kiloları vermek için geçtiğimiz 2 yıl kendi kendine gayret etti. Salona gitmeden, şahsen çabalayarak spor yaptı, 30 kilonun üzerinde verdi. Yazarken ve okurken kolaymış gibi geliyor ama hiçbiri kolay olmadı. Bazen bazı şeyleri kafasına taktığında güçsüz olduğunu düşünüyor. "Asla" diyorum. "Fiziksel acı çekerken ve doğal olarak psikolojin tüm bu olan bitenden etkilenirken çok şey başardın". Ve başardık. Son birkaç yılı ağlanmadan, sızlanmadan, çok yakın çevremizle kendi içimizde atlattık. Çok çok yakın çevremin dışında kalanlar mutlu anları, güzellikleri paylaşmayı sevdiğim için hiç sıkıntım yok sandılar. Sosyal medyada serumlu kollarımızı göstermeyi tercih etmediğimiz için her gördüklerinde "çok geziyorsun, çok şanslısın" dediler. Evet şanslıyım. Ailem ve arkadaşlarım tarafından hep sevildiğimi hissettim, güzel bir aile kurdum, sıkıntılı ama dermanı olabilecek hastalıklar haricinde sağlıksız kalmadık. Hep şükrettim ama hayat herkese olduğu gibi benim için de dört dörtlük geçmedi, geçmiyor. Bunun bilincinde olmak gerekmez mi? Yaşamından güzel anları paylaşan herkesin keyfi hep mi tıkırındadır? İvme hep yukarı mı gider? Aklı olan insan imrendiği bir zenginin, bir ünlünün, çok gezen birinin, çok güzel birinin, çok başarılı birinin de sıkıntıları olduğunu bilir. Bunu algılayamayan benim gözümde şuursuzdur. Pozitifliği benimsemişleri, sadece iyilikleri paylaşmak isteyenleri, herkese kolayca açılamayanları, her şeyini herkesin gözleri önüne sermeyi tercih etmeyenleri, olumsuzluktan değil güzellikten beslenme huyundakileri kırmayın, üzmeyin. Bu saklamak değildir. Bu yapı meselesidir, huydur. 
Ve bir de şunu söylemek istiyorum: Herhangi bir konuda, herhangi bir zamanda, az ya da çok olan şansının farkına varmak, onu değerlendirmek şahsın elindedir. Şu yaşıma kadar aynı şanslara sahip kişilerin farklı davrandığını gördüm, karşısına çıkan fırsatı değerlendiremeyenleri gördüm, korkak davrananları gördüm, tembelleri gördüm, gözü hep başkasında olup kendi elindekinin kıymetini bilmeyeni gördüm, yok yere sızlananları ve sızlandıkça mutlu olanları gördüm, olumsuzluktan beslenenleri gördüm. Bunları gördükçe şansına sahip çıkanlara hep saygı duydum. Bize bazen "Orhun çok şanslı" diyen oluyor. Hangi konuda ama biliyor musunuz? Yurt dışında okuma konusunda. Çocuk sanki bir tek bundan ibaretmiş gibi. Sağlık konusunda başına gelenlerden bahsettim az önce. Olmayacak şeyler oldu. Ama insanlar hep maddiyatı görür. Birçok insan çocuğu veya çocukları için özel okullara para döküyor. Biz belki onlardan daha da az masraf yapıyoruz. İnceledik, araştırdık, çalıştık, kimse bize şu okula gitsin demedi. Aracı kullanmadık, okula kendimiz başvurduk. Kendisi mülakatı geçti. Oraya gitti ve tutunabildi. Zorla gönderilip yapamayanları da gördü bu gözler. Evet benim oğlum ailesinin ona desteği konusunda şanslı. Ama bu şansı kullanmayı bildi. Ve biliyor musunuz, iyi bir eğitim veremeyiz diye ikinci çocuğu yapmadım ben. Düşündük, taşındık, planladık, çalıştık, hiçbir zaman hazıra konmadık. 
Ve yine bana devamlı "geziyorsun" deniyor ya? Gezmeyi çok sevdiğimizi, harcamalarımızı diğer maddi konulara değil de buna ayırdığımızı, bu konuda her fırsatı değerlendirdiğimizi bırak bir kenara; bu geziler olmasaydı özellikle son 5-6 senede nasıl kafa boşaltırdık, nasıl deşarj olurduk söyler misiniz bana? 
    Gerçekten çok çok zor hayatı olanlar var. Bunu biliyorum. (O zorluğun benim için ancak sağlık konusunda bir şeyler ifade ettiğini belirtmeliyim.Sağlıktan gerisi yalan). Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Ancak dilerim sevdiklerinin sağlığı, kendi sağlığı yerinde olan herkes bunun başlı başına bir şans olduğunu bilsin. Hayat grafiğinin her zaman yukarı doğru ya da dümdüz ilerlemeyeceğini de bilsin. İnişlerin çıkışların yaşanacağını bilerek -ki umarım çoklukla çıkışlar olur- hayatına sahip çıksın. 
    Duygusal günlerdeyim. Aslında benden pek böyle yazılar çıkmaz. Dediğim gibi genelde içimde yaşarım. Ama madem yazdım, bu da benim sanal günlüğümde bir işaret olsun. Oğlum için bundan sonra sağlıklı günlerin geleceğinin işareti. 










39 yorum:

  1. Hayat her zaman güllük gülistanlık olmuyor. Ne mutlu ki birlikte başarmışsınız birçok şeyi. Oğlunuza da çok geçmiş olsun. Sağlıklı,mutlu yarınlarınız olsun hep birlikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hepimiz için aynı dilekleri diliyorum ben de. Sevgiler...

      Sil
  2. Sıkıntılarını paylaşmayı sevmeyince güllük gülistanlık yaşıyoruz zannediliyor sanırım.

    Orhun'a geçti geçti diyelim geçmiş bitmiş olsun artık.

    YanıtlaSil
  3. Sezer'ciğim öncelikle çok geçmiş olsun, bilmiyordum bu kadar zor günler, zor sağlık sorunlarıyla boğuştuğunuzu, her şeyden önce sağlık bunu ben de bu sene Nisan'da kaburgalarımı ezince (doktor küçük çatlaklar da olabilir demişti hatta)anladım gerçi bilmiyor değildim ama daha kafama dank etti. O yüzden büyük geçmiş olsun, işinin ehli olmayanları biliyorsun sırf başka nedenlerden (kafası kapalı, türbanlı, filan tarikattan, bizim adamımız)diyerek her mevkiiye getiriyorlar, sonrasını bizler çekiyoruz, karikatürünü yaptı Leman dergisi hatta 5 yıl çayçılık yap sonra büyükelçi olursun diye:) gülüyorum ama durum neredeyse böyle. Devlet dairelerinde en alt işte çalışan adam bir bakıyorsun 4 -5 arabası olmuş!!!!!Nasıl bir maaş veriliyor hangi üst makama alınıyor ki insanın 1 arabası yokken, bu ilkokul mezunu kişi 4- 5 arabası olmasıyla övünüyor? Hakedene hiçbir şey demem ve asla kıskanmam yanlış anlama, ve yazmışsın ya çok zengin, çok ünlü insanların içlerinde ne büyük trajediler yaşadıkları da gerçektir, biyografi okumayı sevdiğimden bilirim kimi evlat acısı, kimi koca ihaneti, büyük acılar çekenler var, kıskançlık kötü bir duygu hiç sevmem ve o tür bir duygudan uzağım ama senin hemşire örneği gibi liyakatsız kişileri oraya, buraya atamaları, ilkokul mezunu müteahhit karılarının gözümle görüyorum ayaklı kuyumcu gibi dolaşacak hale getirmelerine bozuluyorum ya birebir görüyorum çünkü...e sağlık sektöründe de böyle şeyler yapınca senin oğlunun başına gelenden çok daha vahimi geliyor mesela ameliyathanenin ısısı kimin elindeyse bir bebek yanarak öldü tv de haberlerde izlemiştim 1 yıl kadar önce...ve kızıyorum bunlar hiç araştırılmıyor soruşturulmuyor siz iyi yapmışsınız mahkemeye vermekle...deşilse altından yine ilkokul mezunu birinin yeterli eğitime, bilgiye, tecrübeye, liyakata sahip olmayan birinin o makama getirilmesi çıkacaktır...:(

    Çok uzun yazdım kusura bakma çok doluyum bu konuda...çünkü bir de böylelerinin yanısıra anadili gibi yabancı dil konuşan, en iyi okulları bitirmiş çocukları sınavda mahsus bırakıyorlar:( çünkü çocuk hükümet yandaşı değil...:( belli oluyor konuşunca mülakatta...:(

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müjde. Sorun hem liyakat sahibi olmayanların görevlendirilmesinden, hem de artık kimsenin yaptığı işi sevmemesinden kaynaklanıyor. Genel durum bu. Neyse ki halâ işinin ehli olanlar da var. Son ameliyatın olduğu hastane personeli inanılmaz ilgili ve bilgiliydi mesela. Ne diyeyim, dua edeceğiz artık Allah böyleleriyle karşılaştırsın diye. Sevgiler Müjde...

      Sil
  4. Duygusal günlerden geçen "güçlü" bir kadının iç dökümünü okudum. Orhun'un sağlık sorunu artık sona erecek Sezer, buna inan. Yakın çevren dışında kalanların söylemlerine asla itibar etme. Başkalarının hayatı neden birilerini ilgilendirir, neden burunlarını sokup can sıkarlar, bunu hiç anlamamışımdır. Kaldı ki oğulları yurt dışında okusa bile onu sık sık ziyaret eden bir ailesiniz.
    Naçizane önerim; yaşadığınız sağlık probleminde ihmali olanların peşini asla bırakmayın. Bir de etraftaki kem gözlü senaristleri yok sayın lütfen.

    Geçmiş olsun dileklerimle, selamlar, sevgiler...💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözler daha da güç veriyor bana. Yürekten teşekkür ederim.
      Mahkemeler, davalar hiç bize göre değil ama yaptıklarının cezasını çeksinler istiyorum, ısrarlıyız bu konuda. İnsan kendine olunca belki katlanır fakat çocuğu zarar görünce mahvoluyor.
      İnsanların sözlerine itibar etmek değil de, birike birike bir yerde kontakları attırıveriyor demek ki. Anlama kıtlığına tahammül edemiyorum sanırım. Çünkü ben öyle değilim. Herkesi dinlerim, karışmam, elimden geldiğince destek olurum, iyi hallerine sevinirim. Aslında çevremde bu tip insanlar daha fazla, iyi enerjiler aldığımı düşünürüm hep. Hakikaten biraz dolmuşum, taşmış:)
      Sevgiler Zeugma...

      Sil
  5. Çok çok geçmiş olsun.Sizi çok iyi anlıyorum.
    Hastalık konusunda takıntılı bir insan oldum oğlumun Crohn hastalığı sebebiyle.Tanısını koyamadılar ve normalde bir kere alevlenen hastalık malesef oğlumda üç kere nüksetti.Büyükşehirde oturduğum ve Üniversite hastanesinin bile olduğunu belirteyim ama hastalığın tanısını koyamadılar.En son Hacettepe'de tanı konuldu tedaviye başlandı.Babasını ihmalkarlığı ile tedavi kesildi ve tekrar nüksetti.En son İstanbul'da Çapa'da uzman doktorunu bulduk tekrar tedavi başladı çok şükür ki şu anda çok sağlıklı.Ama üç yılı hastane hastane gezmekle geçti.Üniversite için Balıkesir'e gönderdim kendi ayaklarının üzerinde durabilsin diye malum kızım da İstanbul'da okuyor oğlumu kanatlarımın altında saklayamazdım daha fazla :))
    Her şeyin başı sağlık,gerisi gerçekten hikaye.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, şimdi iyi olmasına çok sevindim. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
      Sağlıklı olsunlar da istedikleri yerde yaşasınlar, istedikleri mesleği edinsinler. Sevgiyi, ilgiyi verdikten sonra, iyi yetiştirdiğine inandıktan sonra kendi yollarına bırakmaktan, güvenmekten başka bir şey gelmiyor elimizden.
      Sevgiler Nur...

      Sil
  6. Sezercim öncelikle Orhun'a çok çok geçmiş olsun, umarım bu son olsun ve bundan sonra eskisinden daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatına devam etsin dilerim. Yazdıklarına da -ne bir eksik ne bir fazla- o kadar katılıyorum ki. Ve içten içe insanların yüzeysel bakışlarının ve anlayışsızlık -hatta belki biraz da kıskançlık/fesatlık- içeren yorumlarının içinde yarattığı olumsuzluk, kırgınlık, inanamazlık duygusunu da sanki somut olarak görüyor gibiyim. O insanlar her zaman var olacakları için o konuda bir yorum yapamayacağım. Ama şans, değerlendirebilene şanstır, diğerleri için kaçan fırsatlardır. Bana göre senin hayata bakış açın en büyük şans ve onu da aklınla ve ruhunla emek vererek yarattığını biliyorum. Bu çok değerli bir şey ve inanıyorum ki ömür boyu seni ve aileni mutlu etmeye yetecektir. Mücadelelerden birlikte çıkabilmek de güzel bir deneyim. Ama çok daha kolay ve güzel günlere bir an önce kavuşabilmenizi can-ı gönülden diliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İmge... Ağlattın beni desem. Yüz yüze görüşmediğin ama yakın hissettiğin dostlarının seni böyle tanıması, böyle değerlendirmesi ve moral vermesi o kadar kıymetli ki. İyi ki varsın. İyi ki senin gibi anlayış sahibi insanlar var. Bu yorumun üzerine daha ne desem boş. Çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler benden de sana...

      Sil
  7. herşeyden önemlisi sağlık, çok çok çok geçmiş olsun diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Hep bunu savundum ve savunacağım. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  8. Cok gecmis olsun. Güzel icten bir yazi olmus. Burasi senin kisisel blogun, istedigin gibi yazarsin. Icini dökmussun. iyi olmus.. Güzel günler diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel blogum ve burada güzel dostlar var. Bazen dökülmek gerekiyor sanırım. Çok çok teşekkür ediyorum Berfin. Sevgiler...

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun.İnşallah bir daha tekrarlamaz, acil şifalar diliyorum.
    Ayrıca yazı harika olmuş...

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, bitsin gitsin artık tüm sıkıntılar, eminim ki öyle de olacak.
    Benzer şeyleri yaşamış biri olarak yazdıklarınızın tümüne katılıyorum. Sızlanmadıkça insanlar başkalarının hayatını hep güllük gülistanlık sanıyor. Dilerim daha çok gezer, daha çok keyif alırsınız hayattan. Orhun'a güzel bir ömür diliyorum ve hepinize sağlık, huzur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Nurşen Hocam. Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.
      Şanslıyım ki sizler gibi dostlarım var. Hepimizin sağlığı, huzuru yerinde olsun.

      Sil
  11. Sezercim, öncelikle gülen yüzün hiç solmasın. Olur mu? Eminim senin gözlerin güldükçe ev ahalisinin de yüzü gülecektir. Orhun'a çok çok geçmiş olsun ve dilerim ki bu son rahatsızlığı olsun. Dediğin gibi, içindekileri dökmen geçirdiğiniz zor günlerin nazar boncuğu olsun. Ne çok olsun yazdım değil mi? :) Ama samimiyetle Orhun'a su gibi bir ömür diliyorum.
    Ne yazık ki bizim ülkemizde davulun sesi uzaktan herkese hoş geliyor. Ben de tıpkı seni gibi kötü şeyleri paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Eleştirenlere, arkadan konuşanlara, ve bana fenalıklar getirenler getiren bu boş konuşanlara ne desem biliyorum. Bir şey desem de onlar değişmeyecek. Hayat bizim hayatımız sonuçta. Bu insanları görmezden gelerek, bazen bunu yaparak üzülerek, kimi bazen de kendimizi toplumdan uzakta tutarak yaşayıp gideceğiz işte.
    Dediğin gibi en önemli şey sağlık.
    O yüzden umarım gezmelerin devam eder. Ben seni de hoş dilini de çok seviyorum.
    Sevgiler sana ve Orhun'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni çok seviyorum Özlem. Sözlerin çok iyi geldi, bunu bil.
      Güçlü anne olma konusunda takıntılıyım. Benim annem çok ağlardı ve halâ ağlar. Güçlüdür ama ağlar da işte. Ben çok etkilendiğim için, şimdi çocuğumu etkilememek adına dikkat ederim. Kas kas nereye kadar bakalım:)
      Güzel dileklerine çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz iyi olalım. Orhun'a da selamını ileteceğim, sevgiler bizden de...

      Sil
  12. Sezer'cim Orhun'a ve sizlere çok çok geçmiş olsun.
    Yazdıklarının hepsine kesinlikle katıldığımı bilmeni isterim. İnsan, bu hayata gelir de herşeyi güllük gülistanlık olabilir mi ki!. Ama dediğin gibi bu bir yapı meselesidir! kimi bütün sızılarını içinde yaşar!. Hayat; her şeyiyle direnmektir, mücadeledir, sabırdır!. yaşadıkça öğretir!. Değmeyecek insanları asla kafanda taşıma çünkü değmez!. Sen hem güçlü, hem de sevgi dolu, hayata pozitif bakan bir insansın. Çevrende yarattığın sinerji; senin engin ve cömert yüreğinin bir yansımasıdır. Işığın hep var olsun canım. Tekrar gelmiş, geçmiş olsun. Orhun'a şifalar ve güzel ömürler diliyorum. Sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu... Daha nice keyif dolu güzel günleriniz olsun. Gönlünüzce yaşayın, gezin...
    Canım arkadaşım beni de duygulandırdın! seni çok çok öpüyorum. Sevgilerimle... ✯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Esincim benim. İyi ki seni ve hassas yüreğini tanımışım. Ne diyeyim ki bu sözlerinden sonra? İyi ki varsın. Sen de hep iyi ol. Sevgilerin en büyüğü benden de sana. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  13. Öncelikle tüm kötü günlerin geçmiş olması temennisiyle. Dediğiniz gibi bu ameliyat umarız sonuncusudur ! İnsanın sağlığı en büyük hazinesi. Bu hazinenin bozulmasına neden olan insanlar affedilmiyor. İnşallah o hatayı yapanlar gereken cezaları alır hukuk önünde. Herkes acısını ve tasasını farklı yaşar. Fakat güzel günlerden bahsetmek her zaman daha iyi olmuştur bana göre. Sokağın hep güneşli tarafına bakan güneşler şanslıdır. Toprağı kurusa da güneşe yönelmeye devam eder. Güzel günler olsun. Tanımasam da buradan Orhun'a selamlar, Zihin abisinden. Büyük işler başarmış ve başaracak. O yaşta ailesinden uzakta eğitim görmek zor mesele. Ne insanlar tanıdım beceremeyip dönen. Kötü günlerimiz hep olacak olsa da (insanlık hali) güzel günleri hatırlama dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum Zihin. Orhun'a da ilettim selamı:)
      Güzel günlerimiz çoğunlukta olsun dileğiyle, sevgiler bizden....

      Sil
  14. Canımsın...
    Şu anda yanımda olsan ve sana kocaman sarılsam... Bunu çok istedim şu an emin ol...
    Orhun benim idolüm biliyorsun, çok başarılı bir o kadar da güçlü bir çocuk. Evet yüzyüze hiç tanışmadık ama inan onu her gördüğümde hissettiğim duygu bu.
    Çok şanslısınız hep birlikte, iyilikte ve kötülükte yanyana durmayı başarabildiğiniz için... Ben buna inanıyorum...
    Bazen "hayat sana güzel" tavırlarının alttan mesaj vererek söylenmesine ben de deli olsam da artık diyorum ki evet hayat bize güzel var mı diyeceğiniz :)))
    Gelmiş, geçmiş olsun.. Ki geçtiğine inanıyorum... Seni ve Orhuncuğumu kocaman kucakladım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şebnemcim. İnşallah sarılacağımız günler de olur. Güzel sözlerin için ne desem az. Orhun'u sevdiğini biliyorum. Ve eminim tanışsanız acayip anlaşırsınız:)
      Önce çocuklarımız sağlıklı ve mutlu olsun, gerisini halledeceğiz bir şekilde. Biz de seni öpüyoruz kocaman.

      Sil
  15. Merhaba,
    Önce geçmiş olsun derken Orhun’a, sizlere ve tüm aile bireylerinize sağlıklı mutlu günler dilerim.
    Ayrıca Orhun’u tebrik ederim. Maşallah! İradesini kullanarak kilolarından kurtuldu. Azmederek istediği okula girdi. İradesinin, azminin, sabrının ve çalışkanlığının artarak devam etmesini diliyorum.
    Bu arada sizler de güzel örnekler sergilediniz:
    Oğlunuza istediği okulda okuyabilme imkânı sağlamanız, sıkıntılarınızı dışarıya aksettirmeden bunlara katlanmanız, şansınızı yaratmaya çalışmanız, pozitifliğiniz ve yazınızda da değindiğiniz güzel özellikler elbette örnek alınabilecek özelliklerdir.
    Hastanelerin durumu, özel okullara para dökülmesi vb. durumlara da değindiniz.
    Özetle bir yazıya bunca konuyu etkili bir biçimde sığdırabildiniz. Üstelik geçerliliğini daima koruyacak bir mesaj ilettiniz.
    Mesajınızdaki dileklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki sizleri tanımışım Sabahattin Hocam. Güzel sözleriniz morâl verdi. Çok teşekkür ediyorum. Sağlık, huzur hepimizi bulsun inşallah. Saygılar, sevgiler bizden de...

      Sil
  16. Merhaba. Yazınızda iki kişilik azim gördüm. Biri oğlunuzun kendiyle ve yaşamla mücadelesi ve kazanımı. Diğeri de sizin desteğiniz, sevdikleriniz uğruna yaptığınız fedakarlık. Sonu müthiş. Mücadelesiz bir yaşamın hiç bir artısı yok gibi geliyor bana. İkinizi de tebrik eder, sevgi ve bağlılığınızın daim olmasını dilerim. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok naziksiniz.
      Sevgiler benden de...

      Sil
  17. Çok geçmiş olsun, umarım bu son olur. İnsanlar nedense hep eleştirel, yargılayıcı bakıyorlar ve meselenin özüne inemiyorlar sanki. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayış, kavrayış gitgide azalıyor ne yazık ki.
      Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  18. Orhun`a çok geçmiş olsun, umarım bu son olur Sezer.
    Bu anlattıklarını hepimiz yaşıyoruz aslında. Bana da yıllardır söylerler biliyorsun "ay ne şanslısın, çocukların rahatlıkla yurt dışında okutursun" falan filan. Sanırsın yurt dışındaki bütün üniversitelerin anahtarları cebimde geziyorum:)) Pasaportun var diye davul zurnayla üniversitede okunmuyor.
    Orhun`u birçok arkadaşıma örnek gösteriyorum. Kendi çabasıyla (ve sizin desteğinizle tabii ki) yurt dışında okumaya gitti diye. Yani bunun pasaport sahibi olmakla ilgisi yok. İnanmakla, çalışmakla, sabırla olmayacak iş yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum bu sefer iyileşti Semi. Çok teşekkürler.
      Yorumunu Orhun'a okuttum. Kendisi yaptıklarını biraz fazla küçümsüyor:) Tamam, bizden farklı, kendi çabasıyla takdir edilesi ne işler başaranlar var ama böyle sıkıntılı bir dönemde onun yaptıkları da az buz değil. Anlattığım için seni az çok tanıyor, yazdıkların da motivasyon olsun dedim:) Çok teşekkür ediyoruz. Size de kolaylıklar diliyorum. Eğitim konusunda şanslı olduğunuzu ima edenleri de biliyorum. Oysa ki ben senin senelerdir eğitim konusunda nasıl takipte olduğunun, araştırdığının, soruşturduğunun, anne ve baba olarak elinizden gelen desteği Kai Felix ve Peer Ole'den nasıl esirgemediğinizin farkındayım. Dediğin gibi hiç bir anahtar cepte değil.
      Öpüyorum seni. Ve özlediğimi de belirteyim. Fırsat bulup arayamadım, en kısa zamanda arayacağım. Sevgiler...

      Sil
  19. Gecmis olsun kuzum. Yazdiklarinin hepsine katiliyorum; herkesi laylaylom sananlara ben de inanamiyorum ve kesinlikle herseyi sanal alemde yasamayanlardanim ama bu demek degil ki kalp kalbe karsi degil, birbirimizden haberimiz yok. biraz incelik istiyor biliyor musun bu isler, herkes yapamaz ki :-)))
    opuyorum o guzel yanaklarindan (ve evet okuyacagim artik sizi en azindan sen ve Semi'yi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söyledin Başakcım, incelik istiyor hakikaten. Biraz da kavrayış:)
      Tekrar söylüyorum, aramızda kilometreler de olsa iyi ki senin gibi arkadaşlarım var. Gönül birliği, ruh birliği tuhaf bir şey. Öpüyorum seni kocaman.

      Sil
  20. Sahi sonradan aklıma geldi muhtemelen biliyorsundur zaten ama yine de yazayım dedim, idrar yollarına elma sirkesi mucize gibiylmiş, ben kedim için araştırırken öğrendim hem insana, hem kediye bile fayda ediyormuş, salatalara bol elma sirkesi koyarsın mesela..tüm bakteri, mikropları öldürüyormuş doğal yolla....

    YanıtlaSil

Yorumu olan?