13 Eylül 2017 Çarşamba

SEVGİLİ BLOG ARKADAŞLARIM...

    Oğlumu okula yolladım şimdi arkadaşlarımla buluşmaya, görüşmeye, kendi sosyal yaşantımı harekete geçirmeye geldi sıra:) Geçtiğimiz hafta birçok blog arkadaşımın da tanıdığı, takip ettiği, gezi yazılarını beğenerek okuduğu, sevdiği Esin'le buluştuk. 
İlk anda aklına gelmeyenler İzler ve Yansımalar deyince hatırlayacaklardır. 

    Esincim benim ilk blog arkadaşlarımdan biri. Şu sıralar blog yazımı ve okunması gözle görülür derecede azalmış olsa da ben buradan vazgeçmeyeceğim. Öncelikle yazmak istediğim için yazıyorum ve yazdıklarımın kayıtlı kalmasını istiyorum. İkincisi burada kurduğum dostlukları gönlümde bambaşka bir yere koyuyorum. 2009 yılında ilk yazımı girdim ve o tarihten bu yana o kadar tatlı arkadaşlarım oldu ki. Kimiyle yüz yüze görüştüm, görüşüyorum; kimiyle henüz görüşemedik ama telefonda konuştuk, yazıştık, yazışıyoruz. Kimiyle bir gün muhakkak buluşacağız. Zaman ve fırsat meselesi:) Devamlı bir şekilde münasebette olduğun blog arkadaşlarının yanı sıra 
bir de gönlünün, fikirlerinin bir olduğu arkadaşlar var ki görüşmesen de biliyorsun hep oradalar, güzel duygularla takipteler ve takipteyim. Siz de bilirsiniz, senelerdir tanıdığın çok yakınlarından alamadığın geri dönüşleri, duygu aktarımını yaşıyoruz burada. 
Blog sayfalarının yerini alan Instagram'da aynı şeyleri hissetmem mümkün değil. Orada yeni arkadaş edinemeyeceğimi, bunu istemediğimi biliyorum. Burası apayrı ve artık "arkadaşım" dediğim kimseler hep 5-6 yıl öncesinin çok yazılan, çok okunan, iletişim kurulan zamanlarından bana yadigar isimler. Esincim de bunlardan biri işte. Yazışıyorduk, iletişimdeydik. Nihayet ayarlayıp buluşabildik. Nasıl kibar, tatlı dilli ve güzel yürekli bir insan. Hislerimde, fikirlerimde yanılmadığımı bir kez daha anladım. Diğer blog arkadaşlarımla olduğu gibi senelerdir birbirimizi tanıyormuş gibi hiç yabancılık çekmeden muhabbete oturduk ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Kadıköy'ün hareketli, cıvıl cıvıl ortamında, muhabbetimiz gibi renkli kafelerde oturduk.
    Zarif arkadaşımın bana getirdiği hediyeye bakar mısınız?
    Diyorum ya birbirimizi yakınlarımızdan daha iyi tanıyabiliyoruz bazen. Seyahati ve okumayı sevdiğim için seçmiş bu kitabı. Bir de Lisbon'dan getirdiği magneti eklemiş. Magnet koleksiyonum da var:) Bu yaz Portekiz istemiştik yapamadık, bu Lisbon magneti totem olsun en kısa zamanda gideyim oralara:) Çok teşekkür ediyorum tatlı Esincim. Tanımayanlar için Esin'in kendi memleketimiz içindeki kapsamlı gezi yazılarını ve en son gerçekleştirdiği Endülüs-Portekiz seyahatini tavsiye ederim. 
    Kimi arkadaşım artık benim devamlı arayıp soracağım, merak edeceğim, görüşmeyi kesmeyeceğim yakınlarım arasına girmiş olabilirler, onların yeri ayrı fakat bunun yanı sıra takip ettiğim herkesi seviyorum. Bilin istedim:)  Ve dostlukla kalın. Bol yazalım, okuyalım, boş bırakmayalım buraları:)






28 yorum:

  1. Blog yazılarımızı yeterince okunmasa bile yazamaya devam etmeliyiz. Kendimizi ifade ediyoruz çünkü bu şekilde. Esin hanımın yazılarını da keyifle okuyoruz. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir buluşma olmuş, sevgili Sezer'i severek takip ediyorum ve ikiniz de sevdiğim blogcanlarımdansınız, hediyelerini güle güle oku, kullan:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de seni seviyorun Müjde:) Sevgiler, teşekkürler...

      Sil
  3. Üzülerek farkettim ki sevgili arkadaşımızı (-mız diyorum çükü senin arkadaşın benim de arkadaşımdır.) takip etmiyormuşum. Hemen takibe başladım.
    Blog dostluklarının yeri apayrı kalbimizde, istisnasız hemde ♥
    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şebnemcim. Ben tanıştığınızı zannediyordum. Bundan sonra artık:) O da senin gibi çok tatlı bir insan. Instagram'dan da takipleşin bak:)
      Öptüm güzel yanaklarından.

      Sil
  4. Ne güzel bir buluşma olmuş.. Ben daha blog dünyasında yeniyim ama gerçekten burasının yeri ayrı, herkes çok emek veriyor ve bu da belli oluyor.. Burada tanıdığım takip ettiğim herkesin yer ayrı..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ezgi. Emek verenler; benzer zevklere sahip olanlar, benzer şeylere üzülüp benzer şeylere sevinenler muhakkak bir noktada buluşuyorlar burada. Blogunu severek takip ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  5. İkinizin de bloglarını keyifle takip ediyorum, yazmaya devam :) Ama insan bana da bi haber ederdi, geliverirdim yanınıza :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handancım. Uzun zamandır, neredeyse birkaç yıldır ayarlamak istediğimiz bir buluşma olunca ona odaklanmışız. Bir dahaki sefere beraber plan yapalım o zaman:) Sevgiler, öpücükler...

      Sil
  6. Ne güzel bir buluşma olmuş. Dostluklarınız daim olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Sezer'cim zarif arkadaşım benim. Seni yakından görmek benim için de çok güzeldi. Bunca zamandır birbirimizi takip ediyoruz ve karşılaştığımızda da duygularımızda yanılmadığımızı görmek ayrıca hoş bir duyguydu. İyi ki bloglarımız var ne güzel buluşmalara vesile oluyor. Ortak dili paylaşmak, birbirini anlamak, anlaşılır olmak iyi hissettiriyor. Bloglar, bizim hayata açılan pencerelerimiz gibi. Yazıyoruz, paylaşıyoruz ve birbirimizden pek çok şey öğreniyoruz. Farklı sosyal mecralar olsa da blogların yeri kesinlikle ayrı. Diğerleri gelip geçicidir. Ancak onları da köprü olarak kullanabiliriz. Linklerle :) Umarım seçtiğim kitabı beğenerek okursun ve tabi ki ilk yurt dışı seyahatinizi (Estonya'yı muaf tutuyorum ) Lizbon'a gerçekleştirirsiniz.

    Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim Sezer’cim. Duygularımız karşılıklıdır. Sen de iyi ki varsın, iyi ki geziyorsun, yazıyorsun!. Yazmaya devam edelim. Sevgilerimle canım. Seni çokkk öpüyorum.

    Ve; ‘Yaşasın Blog Dostluğu’ diyelim mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esincim ben de çok çok teşekkür ediyorum dostluğun için. En kısa zamanda tekrarı olsun ve Yaşasın Blog dostluğu!

      Sil
  8. Sevgiler herkese:))) söz uçar yazı kalır arkadaşlar:))

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir buluşma olmuş. Maalesef son dönemlerde blog yazma ve okuma oranı gittikçe düşüyor. Eskiden severek takip ettiğim birçok blogger şimdi yazmayı bıraktı. Umarım yakın zamanda hepsi aldıkları karardan pişman olup blog dünyasına geri döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bırakan çok. Gayet güzel giderken bırakmak enteresan geliyor bana. Dediğiniz gibi umarım dönerler. Teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  10. Ne güzel bir buluşma olmuş. Sizin tanıtım sözlerinizle zaten Esin hanım hakkındaki düşüncelerim uyumlu olduğu için onunla da sizinle tanışmış gibi oldum adeta. Sağlıkla kalın ve bol bol yazın. 1 ekim'de caddebostan koşusunda İstanbul'da olacağım. Oldukça uzaksınız ama desteğinizi bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bilgehan Bey. Siz de çok sevdiğimiz, tanışma fırsatı bulduğumuz dostlarımızdansınız.
      Caddebostan Koşusu için yazacağım size. Sevgiler, selamlar...

      Sil
  11. Blog arkadaşlıklarını bende seviyorum. Yazılarını okuduğun için zaten tanıyor gibisin. Blog yazmaya başlayan, zevkini alan bırakamaz gibi geliyor bana. Bende ara verdim ama döndüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki dönmüşsünüz Kadriye. Burası başka:) Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  12. Ne güzel böyle arkadaşlıklar kurabilmek...Lizbon a inşallah en kısa sürede gidersin biz bayıldık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, Lisbon yazılarını bayıla bayıla okudum:)
      İnşallah diyorum Ebru, sevgiler...

      Sil
  13. Bunca paylaşımı taçlandırıyor bu buluşmalar.

    Yazmaktan vazgeçmeyelim. Çok haklısınız. Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Esin'le buluşmanız ne harika olmuş. Geç bile kalmışsınız bence:)

    Ve blog yazmanın yerini hiçbir şey tutamaz bence de...

    YanıtlaSil

Yorumu olan?