24 Temmuz 2017 Pazartesi

BUGÜNLERDE...

   
    Güzel şeyler yazmak istiyorum. Dünya keşmekeş içerisinde, az ya da çok herkeste bir sıkıntı. Dün akşam Deniz Bayramoğlu'nun programında izlediğim ve tekrar ürkerek hatırladığım gibi dünyaya her an bir meteor çarpma olasılığı da var:) Kısacası gezdiğin, gördüğün, güldüğün kar. (Bilgisayardan yazıyorum ve hala şu a harfine nasıl şapka takılıyor öğrenemedim). 

    Bu yaz bol bol yüzdüm. Geçen yaz yoğunduk, sıkıntılıydık, Bodrum'da kuzende geçirilen iki günün haricinde deniz tatili yapamamıştık. Bu sene iki hafta boyunca denizden çıkmayarak acısını çıkardık. Bir hafta Bodrum'da, bir hafta Kos Adası'nda çok keyifliydik. Özellikle Kos gezisi ailecek çıktığımız gezilerin hanesine artı puanlarla yerleşti. Gel gör ki konu ister istemez keyifsiz yere kayacak çünkü bizim ayrılmamızdan hemen sonra her iki belde korkunç bir sarsıntı yaşadı. Kayıpsız atlatan Bodrum için mutluyum, Kos için hüzünlü... İki kayıp veren adada yaşayan, gezen, çalışan o kadar çok Türk var ki bunlardan birinin Türk olması kaçınılmaz bir sonuç. Diğeri ise İsveç vatandaşı. Birkaç gün önce dünyanın her yerinden gelen insanlar yaz tatilinin keyifli havasını soluyorlardı hep birlikte. Ada bugün haklı olarak ülkelerine geri dönen turistler nedeniyle tenha bir haldedir muhtemelen. Fotoğraflarını gördüm, gezdiğimiz meydanlar, oturduğumuz kafeler tarumar olmuş. Turizmle geçinen insanlar için üzücü bir durum. Ama yine de bir sonraki yazıda anlatacağım Kos Adası'nda geçirdiğimiz tatili. Dediğim gibi yaşadığımız her güzel an yanımıza kar kalıyor. Ve Ada toparlandığında, yaralarını sardığında yine gidenler olacak, ben de sıcacık insanları hatırına her zaman tavsiye edeceğim. 
    2017 yazı ağır aksak, bir öyle bir böyle ilerliyor... Ben keyifli anlarını yazacağım... 
    







24 yorum:

  1. Meteor çarpmadan önce Allah ya da iyilik melekleri tüm hayvanları ve iyi insanları canını yakmadan yanına alsın, sonra meteor çarpsın ne kadar sübyancı, hayvan işkencecisi, psikopat, kötü insan varsa meteorla yok olsun. Bu dünya çok çekilmez bir yer hem de binlerce yıldır böyle bir gün yok olması kaçınılmaz.
    Çok güzelmiş Kos, fotoğrafa doyamadım. İyi ki gitmiş ve iyi ki deprem olmadan dönmüşsünüz, çok geçmiş olsun herkese...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meteor çarpmasın ama kötüler bir anda yok olsun. Böyle de çok zor oldu sanki:)
      Çok teşekkürler Müjde, benden de sevgiler...

      Sil
  2. Bigisayardaki 3 rakamına shift'le birlikte bas, görünürde bir şey olmayacak ama ondan sonra bastığın ilk harf şapkalı çıkacak. Ben de bir türlü bulamamıştım da ne mutlu olmuştum birisi söyleyince :)

    Çok haklısın, her şey bir varmış bir yokmuş şu dünyada, gülümsediğimiz her an bize kâr kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır:) 3'e shift'le, alt'la falan basıyordum ama a'dan sonra. Meğer önce yapacakmışım:) Teşekkürler Handan.

      Sil
  3. Keyifli anlara ihtiyacımız var. Çünkü hayat her an karşımıza bir sıkıntı çıkartabiliyor.

    YanıtlaSil
  4. Ah ah. Çok özledim denizde yüzmeyi. Fakat vakit ayırıp gidemiyorum. Havuzda yüzemeyengillerdenim :) İnsanın başına felaket bir şeyler gelmesi kötü. Ama hele ki tatildeyse daha kötü.

    Televizyonda haber veya tartışma programlarını izlemeyi sevmiyorum. Çoğunlukla izlemiyorum. Fakat dün akşam uykum kaçtı maaesef ve televizyonu kurcaladım. Benim gözdem Cartoon Network :) Çünkü gerilimsiz. Ne kadar çocuksu olsa bile seviyorum :) Neyse uzatmayayım, dün akşam o kanalda iyi bir şeyler bulamadım, bahsettiğiniz programa denk gelip açtım. Yalnız şurada biraz heyheylendim, akil görünümlü bir konuk, evrimi ve mutasyonları -bence- pek bilmeden konuşuyordu :) Hemen iki dakikada genetiği falan gölgeledi :) Konukların geneli de pek konuya uygun gelmedi bana. Mesela Taslaman. İlahiyat veya felsefe programı olsa anlarım. Fakat buradaki olayı çözemedim. Öbür konuklar da farksızdı.

    Köşe yazılarını okumasam da, programlarını takip etmesem de, Fatih Altaylı'nın pazar geceleri yaptığı bilim programlarını çok seviyorum. Mutlaka öneririm. Çünkü Türkiye'de bu kadar net şekilde bilimin konuşulduğunu görmedim. Yorumsuz, tamamen verilere dayalı, siyasi ve dini çıkarım olmadan. Konuklar hep alanda uzman. Fizikten tutun da antropolojiye kadar her şey var. Ülkedeki en büyük problem bilim programlarının sulandırılıp hazırlanması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizi çok severim ve ben de havuzdan hiç hoşlanmam. Umarım en kısa zamanda birkaç gün de olsa kavuşursunuz:)
      Deniz Bayramoğlu'nun programını seviyorum, takip ediyorum. Pazar akşamı o astrofizikçi olan konuğun anlattıkları ilgimi çekti. Caner Taslaman da modern bir ilahiyatçı olduğu için her açıdan bakalım düşüncesiyle çağırılıyor bu programlara. Ve her iki tarafa da yaranamıyor:) Okuduğum kadarıyla aşırı dinciler tarafından tehdit ediliyormuş. Aklıma gelirse Fatih Altaylı'nın programını da açıyorum. Bir öyle bir böyle olduğu için kendisini sevmem ama dediğiniz gibi programı iyi olabiliyor.

      Sil
  5. Bu sene tatilin tadını çıkartman ne güzel Sezercim. Deniz insanın tüm negatif elektriğini alıyor bence. Kışa iyi bir hazırlık olmuştur umarım senin için.
    Kos ve Bodruma hepimiz çok üzüldük, allah beterinden sakınsın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, tuzlu su kesinlikle negatif enerjiyi alıyor. Umarım hazırızdır kışa:)
      Allah doğru zamanda doğru yerde olmayı nasip etsin hepimize. Öpüyorum Şebnemcim.

      Sil
  6. O kadar çok hüzünlü haber okuyoruz ki keyifli anlara ihtiyacımız var.O yüzden merakla bekliyorum Kos yazısını.

    YanıtlaSil
  7. en güzel gezmek ve tatil işteee :)

    YanıtlaSil
  8. Üzüntülere karşı mutlu anılarımızla ayakta duruyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman mutlu anlarımız çok olsun:)
      Sevgiler Kağıt Salıncak...

      Sil
  9. Bardağın dolu tarafını görmek için daha çok çaba gerekiyor bazen canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. bol kahkahalı günleriniz daim olsun :)
    insanlar çok çabuk unutur böyle kötü musibetleri haftaya gene dolar o sokaklar

    YanıtlaSil
  11. Ege'nin iki yakası hem tatlı hem üzücü hatıraları aynı anda hatırlatmış desene :)

    YanıtlaSil
  12. Bu yaz ben de denizlere doydum hatta bir ara arkadaşlarım artık solungaçlarım çıkacak sanıyorlardı.Sanırım bir de artık Eda Taşpınar'a rakip olabilirim ( bence ben daha iyi bronzlaşıyorum sonuçta o kadın hep ama hep tatilde, insanın bronzlaşmak diye işi olabilir mi ya onun resmen var ).
    Bodrum' da ki depreme gelirsek depremde oradaydım.Neyse ki bir hasar yoktu.Üzücü ama ucuz atlattığımıza da seviniyorum bir yandan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, Eda Taşpınar sürekli tatilde olduğu için onunkini saymıyoruz:) Ben de fena değilim bronzlaşma konusunda, ekstra hiçbir şey yapmadan anında bronzlaşırım.
      Bodrum'da evlerin az katlı olması avantaj. Allah İstanbul'u korusun. Geçmiş olsun bu arada, kuzenden biliyorum fena sallamış.

      Sil

Yorumu olan?