27 Aralık 2016 Salı

GEORGE MICHAEL...

   
    2016 sağdan soldan vurmaya devam ediyor. En son George Micheal'ın ölüm haberini almak beni çok sarstı. Uyumaya hazırlanıyordum. Orhun sömestr tatilinde, evde. İlk o söyledi. Çok üzüldüm, çok çok üzüldüm. Çocuk da şaşırdı. Bu haberden fazlasıyla etkilendim çünkü George Michael benim ilk gençliğimdi. Asla yüz yüze görüşemeyeceğimi bildiğim ilk aşkımdı. 14 yaşındaki Sezer'den bahsediyorum. 
Ve devamındaki birkaç seneden... İlk çıktığı gün koşa koşa gidip aldığım gençlik dergilerinden haberlerini ve fotoğraflarını kesmeler, onları özenle hazırlanan defterlere yapıştırmalar, aralara şiirler serpiştirmeler, her gece bir gün tanışırım belki hayaliyle resmini öpüp uykuya dalmalar, kasetlerini döndüre döndüre dinlemeler, televizyonda veya radyodaki programlarda sıradaki şarkının onun olması umuduyla dikkat kesilmeler, alınmadık posterini kartpostalını bırakmamalar...
    Sevgim şekil değiştirdi belki ama 20.yüzyılın en iyi şarkıcılarından biri olması nedeniyle şarkılarını dinlemem ve takip etmem bugüne kadar değişmedi. Ergen hallerimi düşünürdüm bazen, George Micheal için hazırladığım defterleri çıkarır bakar ve o yıllardaki halime gülerdim. Ancak şimdi, 
şu an, yürekten hayranı olduğum sanatçı bu dünyadan göçüp gittikten sonra defterlerime baktığımda hüzünleniyorum. 
O günlerdeki evimiz, annem, kardeşim, hayatta olmayan ve çok özlediğim babam, arkadaşlarım, geleceğe dair endişelerim ve her şeye rağmen umutlarım, ortaokul yıllarım, lise yıllarım, içine daldığım gençlik dergileri, odamızın duvarlarındaki posterler, video kasetler, teyp kasetleri, radyo programlarındaki istek şarkıları ve daha neler neler geliyor aklıma. Akranlarımın benimle aynı şeyleri hissettiğine eminim. 
Tuhaf bir duygu bu. Tüm bu sebeplerden dolayı çocukluğumuza, gençliğimize ait isimler göçüp gittiğinde çok üzülüyoruz belki ama zamanında bizlere yaşattıkları güzel duygular da yadsınamaz ve unutulamaz. Dilerim yüzümüzde gülümseme bırakan tüm insanlar rahat uyusunlar. 









16 yorum:

  1. Cooook erken gitti cok... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icim yaniyor....13 yasinda ilk sevdigim erkek.Kac hafta gecti, hala cok üzgünüm.....Söyleyecek baska söz bulamiyorum.Tek teselli buldugum,Benim gibi cok varmis.Acaba Benmi böyleyim diye utaniyordum.

      Sil
    2. Hepimiz aşıktık hepimiz:)

      Sil
  2. Aynı duygular içindeyim. Dergileri kesip yaptığımız defterler, trt3 te beklediğimiz yabancı müzik zamanları, televizyonda arada rastladığımız ( arada sansürlenmiş) klipleri videoya çekme çalışmaları, duvarlara asılmış posterler. Gençliğe ait her bir kimse aramızdan ayrıldığında o günler de bir adım daha uzaklaşıyor gibi sanki.

    Bu şarkısı da en sevdiğimdir.

    YanıtlaSil
  3. "Careless Whisper" şarkısını dinleyip hangimiz kendimizden geçmedik ki... Tabi ki daha nice nicelerini...
    Kocamın saçları onun gibi olsun isterdim o yıllarda... İlk cinsel tercihini açıkladığında sanki onunla evlenebilecekmişim gibi feci bozguna uğramıştım ki ergenliği aşıp kazık kadar olduğum zamanlara denk gelir. Kendime bile söylemediğim içgüdüsel bir hayal kurmuşum demekki....
    Işıklar içinde uyusun ♥

    YanıtlaSil
  4. George Michael'la Wham grubuyla tanıştım ''Wake me up before you go go'' şarkısıyla,dördüncü sınıfa gidiyordum.Aynen sizin gibiydim :) Oğlumun doğum gününde vefat etti.Paylaştığınız şarkısına bayılırdım.Slow şarkıların prensiydi.Allah rahmet eylesin ışıklar içinde uyusun.2016 yılı çok korkunç bir yıl oldu.Çok kaybettik çok yıkıldık çok yıprandık,yeni yıl için umut bile besleyemiyorum.Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de daha erken yaşta tanıdım ama nedense birkaç sene sonra birdenbire bir klibini izlerken çarpıldığımı, aşık olduğumu hatırlıyorum:)
      Çok teşekkür ediyorum Nur. Sevgiler...

      Sil
  5. Gerçekten de bir dönemin sevilenlerindendi. Ben de ona benzer duyguları Madonna'ya karşı beslerdim, posterler, resimler, kasetler. Elime ne gelirse toplardım. Çok garip..MJ da Prince de Whitney de George da çok erken gitti ki hepsi de aynı dönemin vazgeçilmezleriydi. 80'ler-90'lar gençleri için kötü bir yıl oldu. David Bowie'yi de 80'ler popçularına dahil ediyorum Let's Dance döneminden ötürü. Off.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de erken gittiler ama herhalde kendilerine iyi bakmamalarından kaynaklanan bir şey bu:(

      Sil
  6. Bu yıl hep sevdiğimiz insanları kaybettik!ne kadar zor bir yıl yaşadık :( ben de benzer duygular içindeyim...gençlik yıllarımızın o duygu yüklü anlarında, hep bu güzel yıldızların romantik tınıları bizlere eşlik ederdi..ışıklar içinde uyusun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huyum değildir ama farklı farklı şeylerin de üst üste gelmesiyle bir Tarık Akan, bir de George Micheal gidince ağladım. Çok acayip.

      Sil
  7. Erken ve üzücü bir kayıp :(

    YanıtlaSil

Yorumu olan?