23 Haziran 2016 Perşembe

EN İYİSİ SİNEMA...

   
    Geçen hafta sonu üniversite sınavı vardı, bu hafta sonu da var. İki sınav arası Orhun çalışmaya çalışırken, ben de böyle heyecanlı desem değil, rahat desem değil, bir tuhaf hallerde boş boş dolanıyorum. En çok yaptığım şey kitap okumak. Okumak hep iyi gelmiştir bana ama bugünlerde yardımı daha da fazla oluyor doğrusu. Üniversite işi sonuçlanana kadar bende durum bu sanırım. Dün kendi kendime sinemaya gideyim de biraz ağlayayım dedim:) Bu iş için en uygun film Senden Önce Ben'di tabii. Kitabını okumadım. Bu tarz, yani "Küçük Mucizeler Dükkanı" tarzı diyebileceğim hafiflikteki kitapları tercih etmiyorum. Yanlış anlaşılmasın, okuyanı asla küçümsüyor değilim. Nitekim söz konusu ettiğim kitapları okuduğum, üstelik çok faydalandığım bir dönem olmuştu. Oğlum doğduğunda arkadaş olmuşlardı bana. Kadınlar beni anlayacaktır, o kadar yorgun ve şaşkın bir dönemdeydim ki kafamı dağıtmak, rahatlamak için vakit bulabildiğim zamanlar Tavuk Suyuna Çorba Öyküler vs. affetmedim:) Her dönemin, her yaşın tercihi farklı olabiliyor yani. Kitapların güzelliği burada. Kendine uyanı seç! Oku! Uzun lafın kısası, Jojo Moyes'in bu kitabını okumadım ama sevildiğini biliyordum. Filminin fragmanını gördükten sonra, çok sevildiğini bilmemden mütevellit beyaz perdedeki halini tercih ettim. 
   
Filmi beğendim. Konusunu anlatmak istemiyorum şu an. Bilmeyenler için yazmaya başlamıştım ama yazınca konu çok klişe geldi. Fakat bu sözüm filmden soğutmasın. Tam tersini demek istiyorum. Klişe bir konu gibi (sonu hariç) görünebilir fakat duygu sömürüsüne kaçmadan güzel işlenmiş, iyi bir film olmuş. IMDb puanı da 7,8. 
Hiç fena değil yani. 

   Filmdeki -hala göremediğim, görmek için can attığım- İngiltere manzaralarına bayıldım. Oyuncular da epey sürprizliydi doğrusu. Başroldeki Emilia Clarke malum Game of Thrones'un meşhur Daenerys'i. Başrolü paylaşan diğer isim Sam Claflin ise Açlık Oyunları'nın yakışıklısı. Oyuncular çıktıkça "Aa! Tywin Lannister!, Aaa! Downton Abbey'deki uşak!, Aa! Harry Potter'daki çocuk!" şeklinde sevinçlere gark oldum:) Ne de olsa film İngiltere'de geçiyor. İngiliz oyuncuları seviyorum, bambaşka bir karizmaları var. 

    Peki ben ağladım mı? Umuma açık yerlerde asla tercih etmeyeceğim bir durumdur ama ağladım biraz:) Zaten ağlamadan çıktığını söyleyen pek yok. Fakat dediğim gibi, duygu sömürüsüne dayalı bir film değil. Biraz mizah, biraz dram, biraz aşk... Seyredilesi bir film çıkmış ortaya. Bence yazın sıcak günlerinde yapılabilecek en güzel şeylerden biri sinemaya gitmek. Bundan bir önce Warcraft'a gitmiştik. O bambaşka bir dünya. Her seyrettiğimi yazmıyorum ama onu da anlatmalıydım aslında. Çünkü çok çok beğendim. Vizyondaki bu iki filmi tavsiye ederek konuyu bağlayayım en iyisi.











02:52

13 yorum:

  1. Epeydir sinemada film izlemedim, Tv den seyretmeye çalışıyorum.Romantik filmler hep iyi gelir bana.Bu filmide not aldım:) Sınavlarda başarılar dilerim, tercihler yapılıp yerleşilene kadar heyecanlı günler bunlar, kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı popüler olduğu dönemde okumuştum.Demek filme de çekilmiş, iyi olduğu paylaştığınız fırsat bulursam seyredeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı beğendiysen bunu da beğenirsin diye düşünüyorum Gamze. Sevgiler...

      Sil
  3. Haftaya Çarşambayı belirledik bizde bu filme gitmek için. Bir ara hepimiz okumuştuk bu kitabı ve itiraf ediyorum ben kitapta ağlamıştım ahahahaa :)
    Filmde nasıl höngürderim allah bilir artık. Hoş bazen hayal kitaptaki kurguladıklarınla film benzeşmeyince hayal kırıklığı da yaratabiliyor. Kısmet bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyredince yazmasan da söyle bana tamam mı? Bakalım beğenecek misin, ağlayacak mısın vs.:)Ben kitabı okumadığım için merak ediyorum fikrini. Film iyiydi.

      Sil
  4. aaa, demek filmi cikmis sonunda ha?? Hemen izlemeliyim:)


    Ikinci kitabini sevmemistim ben pek, yani hic gerek yoktu, keske ilk kitapla kalsaydi hikaye dedirtti bana nedense... belki cogunluk sevmistir, bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ikincisi de mi vardı?:) Gördüğüm kadarıyla gerçekten gerek yok sanki.

      Sil
  5. Çok önceden okumuştum kitabı ve açıkçası beğenmiştim :) Bugün elimde bedavadan bilet olunca gireyim dedim, filmi çok beğendiğimi söyleyemem. Tanıdık oyuncuları görünce ben de aynı sizin gibi oldum. Ayrıca manzaralar gerçekten çok güzeldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumadığım için filmle karşılaştıramıyorum. O yüzden merak ediyorum okuyanların yorumlarını. Benim için her zaman kitap önce gelir mesela bu konuda. Teşekkürler Özlem.

      Sil
  6. Ya inanır mısın Sezer'ciğim ben daha yeni duyuyorum, ağlamadan çıkmayan olmadığına göre tercih etmem ama sonu mutlu bitiyorsa bak o zaman olabilir:)))çok teşekkürler tanıttığın için. Kitap okumak da, film izlemek de hele sinemanın büyüsü başka benim de çok sevdiğim şeyler....

    YanıtlaSil
  7. Kitabını okumuştum, filmi için sinemaya gitmem sanırım ama Warcraft'ı kaçırmadım, iyi geliyor fantastik filmler ruhuma :)

    YanıtlaSil
  8. Kitabını okudum ve filmini izlemeyi çok istiyorum ://

    YanıtlaSil

Yorumu olan?