28 Ocak 2016 Perşembe

ÖLDÜRMEYE DEĞER KİŞİLER

    Geçenlerde hangi arkadaşımın blogunda yorum yapmıştım hatırlamıyorum ama 
"Ben hiç yalnızca ismine bakarak kitap satın almadım" demiştim. Ama değişti o iş. Geçen gün sırf ismini beğendiğim için bir kitap satın aldım.
    "Öldürmeye Değer Kişiler". 
Instagram:sezereser

    O gün hangi ruh halindeysem artık, gerçekten bazı insanların öldürmeye değer olduklarını düşündüm, yazara hak verdim:) Bence herkes hayatının bir döneminde birilerini yok etmeyi istemiştir. Her ne kadar yapamayacak olsa da... Dolayısıyla ilgimi çekti bu roman. Reklamını yayın hayatına yeni atılan polisiye dergisi 221B'de görmüştüm. Yeri gelmişken bu dergiye bayıldığımı belirtmek isterim. Polisiye romanlar, diziler, filmler olmazsa olmazlarımdandır. Dergide yer alan makaleleri, tavsiyeleri çok faydalı ve eğlenceli buldum. Umarım uzun soluklu bir dergi olur ve kalitesini arttırarak yoluna devam eder. 

    Derginin adı dikkatinizi çekmiştir. 221B, Sherlock Holmes'un Londra'da Baker Caddesi'ndeki evinin numarası. Bu adres bugün bir müze. Tabii ki aklımda, tabii ki görmek istiyorum:) (Bu arada İngiltere'de genç nüfusun yarısı Sherlock Holmes'un gerçek bir karakter olduğuna inanıyormuş. İlginç.) Neyse, yine uzattım, 221B'de reklamını gördüğüm kitabı satın almak için D&R mağazalarından birine girdim. Görevliye sordum. Altın Kitaplar'dan çıktığını söyledim. Çocuk bir türlü bulamadı. 
Gidip başka bir görevliye sordu. O da "Yeni çıkanlarda o kitap" dedi:))) Ben yeni çıktığının farkında değildim, büyük mağazalardaki Yeni Çıkanlar ve Çok Satanlar bölümlerine hiç bakmam. Ya aklımdadır ne istediğim ya da ne bileyim diğer bölümler arasında gezip incelemeyi severim. Reklam kokan hareketlerden hoşlanmam. 
Meğer benim kitap çok satanlar arasındaymış. O bölümü bilirsiniz, 1'den 10'a kadar numaralandırılmış yeni çıkanlar gayet net şekilde sergilenir. Görmemişiz. Hadi ben bilmiyorum. E be çocuk! Sen nasıl bilmiyorsun çalıştığın yerdeki yeni çıkan kitapları? Bilhassa D&R mağazalarında çok yaşanıyor bu tip durumlar. 
    Şimdi gelelim söz konusu romanımıza. Instagram'da gördüğüme göre, yeni çıkmasına rağmen okuyanı ve beğeneni çok. Ben de beğendim. Son sayfaya kadar merak uyandıran bir kurguya sahip. Havaalanının barında tanışan Ted ve Lily ile başlıyor hikaye. Ted çakırkeyifliğin verdiği boşboğazlıkla Lily'ye karısının onu aldattığını, bu yüzden karısını öldürmek istediğini söylüyor. Lily "Neden olmasın?" diye cevap veriyor. Yolculuk boyunca devam eden sohbetleri ciddi ciddi cinayet planlamasına dönüşüyor. Devamı kitapta. Şimdi ne söylesem açık vermiş olacağım. İlginç bir hikaye, heyecanı diri tutan bir kurgu. Sanki romanın devamı olacakmış gibi geldi bana. Kısa sürede okudum, şu an evde zorunlu istirahatte olan kardeşime verdim. Arada polisiye-gerilim tarzı romanlar kesinlikle iyi geliyor. Bir süre okumazsam ihtiyaç hissediyorum. Benim gibi meraklıları için Öldürmeye Değer Kişiler'i tavsiye ederim.






11 yorum:

  1. Basligi okudugumda "bismillahirrahmanirrahim" dedim:))

    Evet, cok iddiali ve dikkat cekici bir kitap ismi gercekten. Ne yalan söyliim, benim aklima hemen ilk gelen bir isim oldu... yazmayayim simdi. Anlayan anlamistir:)

    YanıtlaSil
  2. Direk söyleyeyim kafamdakini; başlık gibi başlık :D Kitapçıda rastlasam içeriğini okumadan satın alırdım. Oldukça başarılı satış tekniği :)

    YanıtlaSil
  3. Ben yapıyorum bunu sık sık... İsmine vurulup kitap almışlığım çoktur.. Hayal kırıklığı oluyor bazıları ama, umduğumu bulamıyorum...
    Senin tam isabet yapmana sevindim :)

    YanıtlaSil
  4. Öldürmeye değer kişi listem var benim:)))ilkinin ismi T ile başlıyor:))))))))

    YanıtlaSil
  5. İlginç bir romanmış gerçekten. Ben de okumak istiyorum.

    Öldürmeye değer kişi listesi herkes gibi benim de var :)
    Elimi kana bulayıp hapiste yatmaya değmez ama:) Birileri öldürse de ben izlesem. Ahaha:) Şakaa!

    YanıtlaSil

Yorumu olan?