31 Ocak 2016 Pazar

KISA BİR MOLA

   
    Sen bu satırları okurken ben kilometrelerce uzakta olacağım sevgili okuyucu:) 
Küçük bir Almanya seyahatine çıkacağız ailecek. Bu yazıyı önceden yazıp programladığıma göre hatta şu an oradayız. Bir süredir İstanbul içinde dahi doğru dürüst gezdiğim yok. Daha önce bahsetmiştim, ufak tefek sıkıntılar, ufak göründüğü halde problem yaratan sağlık sorunları, Orhun'un üniversite sınavı stresi ve yoğunluğu, "çocuk üniversiteye gidecek maddi olarak açılmayalım önümüzü görelim" derken, geçtiğimiz Eylül ayından beri evden pek çıkmadık. Özellikle bana gereksiz bir tembellik de çöktü. Sınava hazırlandıkları için Orhun'un sadece bir hafta tatili vardı, 
o da bu pazartesi başlıyor, fırsattan istifade biraz kafa dağıtalım istedik. Almanya'yı tercih ettik çünkü daha önce ziyaret etmediğimiz bir ülke. Aslında yeni yıl zamanı bir Avrupa şehrini görmek istiyorduk fakat Aralık ayında ayarlayamadık ve sömestr tatilini değerlendirmeye karar verdik. Almanya'yı tercih etmemizin bir sebebi de sevgili arkadaşım Ayşe'nin orada yaşıyor oluşu. Bloglarımız aracılığıyla tanıştığımızdan, Hollanda'da görüştüğümüzden ve blog harici de görüşüyor, haberleşiyor olmamızdan daha önce bahsetmiştim. Bir süredir istiyorduk Almanya'da buluşmayı. Herkesin iş ve okul durumları denk geldi, bu sefer görüşeceğiz inşallah. Arkadaşlarımızın evine çok çok yakın bir yerde konaklayacağız ve her gün görüşeceğiz. Bu açıdan çok mutluyum, özellikle Ayşe ve ben fazlasıyla heyecanlı ve hevesliyiz. Köln ve Dortmunt ağırlıklı bir gezi olacak. Bir gün Hollanda'ya da geçebiliriz. Bir süredir üzerime çöken atalet hissi inşallah bu geziyle dağılır. Almanya sağ olsun 1 senelik vize verdi:) İmkanlar ölçüsünde bu seneyi değerlendirmem şart oldu:) Şu vize işi büyük sıkıntı. Hiç sorunla karşılaşmadık şimdiye kadar ama o kadar uğraşının ve masrafın sonunda vize çıkmazsa diye stres yapıyor insan ister istemez. Ve Türkiye vatandaşı olarak bu duruma düşürülmekten hiç hoşlanmıyorum. Manevi sıkıntısı da cabası yani. 
    Kardeşim açısından da işler düzene girdi. Ayağındaki aparatlara alıştı, ufak ufak kalkıyor artık. Bu hafta anneme ve eşine emanet. Yakında aparatlara da gerek kalmayacak. Ben döndükten sonra da annem Bodrum'a teyzemin yanına gidecek bir süreliğine. Birbirimizi dinlendirmiş olacağız böylece. 
    Dönünce görüşürüz. Herkese güzellikler diliyorum.











 

18 yorum:

  1. Ne güzel bir tatil, şimdiden iyi eğlenceler, bol gezmeler. Eşimi de sırf vize olayları zor geldiğinden yurtdışına tatile götüremiyorum desem yeridir. Hem paramızı alıyorlar vize diye hemde bir dolu evrak, diyip duruyor:) Ayşe ye de selamlar burdan...

    YanıtlaSil
  2. "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır der eskiler." Gerçekten sağlığınız elverdiği sürece küçük değişiklikler iyi oluyor.Yeni yerler görmek, tanımak, insanın sevdikleriyle birlikte olması ruh sağlığına da iyi geliyor. Güzel bir gezi olsun diliyorum.Gözünüz ve ruhunuz dinlensin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İyi tatiller. Ne güzeldir sessiz ama aslında birileriyle ilgilenilen bir dönem sonrası çıkılan tatiller. Ben de yaşamıştım benzerini ve bana çok değişik, iyi bir his vermişti..O günleri hatırladım. İnşallah senin tatilin de çok güzel geçer ve arkasından gelecek çok güzel günlere zemin hazırlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum güzel dileklerinin için:)

      Sil
  4. Ne güzel yapmışsınız... İyi tatiller, umarım harika bir gezi olur :))

    YanıtlaSil
  5. Bloggerlar arasında güzel dostluklar kurulabiliyor. Ne güzel gezin bakalim. Sevgili Ayşe de yazmıştı blogunda. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Bloglar aracılığıyla kurduğum güzel dostluklarım var ne mutlu.

      Sil
  6. İyi tatiller Sezer`cim:) Almanya`yı genelde tatil için pek tercih etmezler, çok güzel yerleri vardır oysa:) Tarih kokan şehirleri, doğal güzelleri say say bitmez:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tercih eden az. Fakat dediğin gibi görülecek çok yeri var aslında. Sana sormak lazım Almanya'yı tabii:) Çok teşekkür ediyorum Semi.

      Sil
  7. haydi gezin güzelce modern ve düzenli almanyayı :) biz son vizede beş yıl aldık :) gözlerimize inanamadık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 mi? Bak kızdım şimdi 1 seneye:)) Çok teşekkür ediyorum Ebru.

      Sil
  8. Başlıyoooorrrr :))) Sezer'in gezileri başlıyorrrrrr :))
    Ama şu buluşma işini çok kıskandım haberiniz ola :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah,yorumunu oradayken yayınladım ama cevap vermeyi unuttum Şebnemcim, kusuruma bakma.
      İnşallah başlamıştır geziler:)

      Sil

Yorumu olan?