4 Kasım 2015 Çarşamba

IRISH COFFEE YAPTIM...

   Pazar akşamı seçim sonucuna bozulan bendeniz -stres atmak için olsa gerek- 
birkaç saat mutfaktan çıkamadım. Televizyonda bangır bangır seçim sonuçları dönerken ertesi günün yemeğini yaptım, üzerine değişik bir elmalı kek attırdım. 
Dur dedim bir de irish coffee deneyeyim. Haber programlarını seyredebilecek kıvama yaklaşmıştım, hafif alkollü bir kahve televizyonun karşısında iyi gider dedim. 
Irish coffee, dışarıda tercih ettiğim kahve çeşitlerinden biri. İlk defa kendim denedim, gayet güzel oldu. İnternette hızlıca bir araştırma yaptıktan sonra şu şekilde yapmayı tercih ettim: Büyükçe bir fincanda her zaman içtiğimiz miktarda kahve (granül) hazırladım. Şekerini de yine zevkimize uygun olarak ekledim. Ben biraz şekerli içiyorum, herkes istediği kadar ekleyebilir. Bir fincan kahveye 2 çorba kaşığı viski ekledim. Hafif oldu. İsteyen bu miktarı biraz daha arttırabilir tabii. Suyla çırptığım krem şantiyi sıkma torbasına koyup, pasta süsler gibi kahvenin üzerine sıktım. Ama bu şekilde hemen dağılıverdi. Kremalı kahve hazırlamaya devam edeceksem, kremayı sprey şeklinde almalıyım sanırım. Sonuç gayet hoştu. Tavsiye ederim. Öyle işte... İlgilenen varsa bir tarif de benden gelmiş oldu. 






12 yorum:

  1. Iyi yapmissin Sezer'cigim.
    Ayik kafayla cekilmezdi zaten o sonuclar...

    YanıtlaSil
  2. ahh sezerim süpersin!

    bana da lazımdı bi irishli kahve :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun, fincanlar da çok hoşmuş.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Biz belli bir yaşa geldik, bundan sonra Allah çoluğumuzu çocuğumuzu korusun. İyilik ummaktan başka çare yok.

      Sil
  5. Ellerine sağlık Sezer`cim:)
    Ben toz halinde şanti hiç kullanmıyorum. Krema alıyorum, onu mikserde yüksek devirde çırparsan kalıp gibi olur:)
    Senin ekranda Özkök görünüyor ya, ona da fldsfşsdfkeopksdşlfksfş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o anda Özkök varmış:)

      Sil
    2. Kremayı ben de o şekilde deneyeyim o zaman. Teşekkürler Semi:)

      Sil
  6. Üniversitedeyken Sezercim, Ankara'daki bir kafe de içerdim bu kahveyi. Çok güzel yaparlardı. Öyle içkisi çok olmazdı tabi ama en güzel orası yapardı kanımca. Biz de seviyoruz bu tip içecekleri. Evde viski de varken ben de deneyeyim bu akşam o zaman. İhtiyacımız var malum, kafayı dağıtmak lazım:) Bir de şu çift taraflı şişesi olan bir içki vardı hani sütlü ve likörlü adını unuttum o da neskafeyle çok güzel oluyor tavsiye ederim canım:) Afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorumu olan?