8 Ekim 2015 Perşembe

2015 NOBEL KİMYA ÖDÜLÜ PROF.DR. AZİZ SANCAR'IN!

   
    Dün Prof.Dr.Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü aldığını öğrendiğimde yoğun bir gün yaşamaktaydım. Geç saatte eve geldim ve fazla oyalanmadan uykuya geçiş yaptım. Dolayısıyla konuyla ilgili haberleri ancak bugün etraflıca takip edebildim. 
Gün içinde evde televizyonu pek açmam. Özellikle sabah sabah berbat haberlerle güne başlamak olumsuz etkiler beni. Fakat bu sabah açtım ve Aziz Sancar hakkındaki haberleri dinledim. Nasıl keyiflendim, nasıl mutlu oldum, gurur duydum anlatamam. Hep böyle olumlu haberlerle başlasak ya güne! 
    Aziz Bey'i binlerce kez tebrik ediyorum ve konunun ardından başlatılan tüm saçma sapan polemikleri bir kenara atıyorum. Oralıymış, buralıymış! Geç bunları! Onun göğsünde ay-yıldızlı bayrağı gördüm ya, o bana yeter. Okumanın öneminden bahsetti ya, "Özellikle kız çocuklarımızı okutmamız lazım. Kız çocuklarımızı okutmazsak insan gücümüzün yarısını kaybetmiş oluyoruz" dedi ve bilim aşkına yurt dışında araştırma yapmak zorunda kalmasına rağmen "Başarımda Türkiye'de aldığım eğitimin katkısı çok fazla" diyerek gönlümüzü aldı ya, işte bu sözler onun iyi bir bilim adamı olmasının yanı sıra ne kadar iyi bir insan olduğunun da ispatı. Yalan yok, Orhan Pamuk'un Edebiyat alanındaki ödülü ne kadar içime sinmediyse, Prof.Dr.Aziz Sancar'ın bilim alanındaki ödülü o kadar içime sindi. Çalışmış, çabalamış; hayatıyla, söylemleriyle, buluşuyla örnek olmuş ve zor günlerde bizlere tekrar umut aşılamış bu başarılı insanın ödül aldığı tarihi kişisel bloguma not düşmek istedim. Herkes bilim adamı olamaz, herkes uluslararası büyük ödüller kazanamaz. Ancak her ne yapıyorsak, ne ile meşgulsek, işimiz ne ise, en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Huzurumuz için, yerimizde saymamamız için bu çok önemli. Başka türlü çıkamayız bu dar boğazdan. Öncelikle çağdaş ve kaliteli bir temel eğitim, sonrasında ülke sevgisi ve işini layığıyla yapma duygusu... İhtiyacımız olan budur, ihtiyacımız olan Prof.Dr.Aziz Sancar gibi insanlardır. Kendisini tekrar tekrar tebrik ediyorum, ülkemiz adına böylesi başarı öykülerinin çoğalmasını tüm kalbimle diliyorum. 







5 yorum:

  1. Can-i yürekten katiliyorum bu yazdiklarina Sezer'cim. Yürekten tebrik ediyorum kendisini.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel demişsin Sezer :)
    Çok mutlu oldum duyunca, göğsüm kabardı...
    Hele o naif duruşuna hayran kaldım...

    YanıtlaSil
  3. Ben haberi Boğaz da vapurda aldım :) Mardinli olduğunu sonradan öğrendiğim bir hanım telefon açıp tüm yakınlarına anlatıyordu.
    İnanamadım! Akşam dünyanın dört bir yanında bir sürü gençle birlikte eğitim alan oğlumu aradığımda
    "Gurur duyun annem" dedim.
    "Duymaz mıyız" dedi.

    Tekrar gülümsedim, yine gözlerim doldu.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. 2 güne kalmadan sevincimizi kursağımızda bırakıverdiler :(

    YanıtlaSil
  5. Atatürkçüdür, sağlam bir vicdanı vardır, büyük ulusumuzun neferidir, kısaca tanımadığım halde büyük ağabeyimdir :) hastasıyız :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?