4 Şubat 2015 Çarşamba

AMACIM SADECE CHELSEA TEA HOUSE'U TAVSİYE ETMEKTİ...

    Çay içmeyi sevmem fakat sosyal medyada rastlayıp merak ettiğim bir çay evini 
es geçemedim. Çünkü çok ciciydi, çok renkliydi. Bakalım İngiltere'den gelen çayları da aynı oranda lezzetli miydi? Evet lezzetliymiş:)

    Chealse Tea House, İngilizlerin meşhur "High Tea" geleneğine uygun tasarımla düzenlenmiş, küçük, sevimli bir çay evi. Çeşit çeşit aromalı çaylar İngiltere'den geliyor. Evinizde de içmek istiyorsanız satın alabiliyorsunuz bu çaylardan. Ayrıca İngiliz yapımı fincanlar, biblolar da yine satışa sunulmuş hediyelik eşyalar arasında... 
    Farklı çeşitlerde harmanlanmış çayların arasından seçim yapmak zor. 
Karamelli, şeftali çiçekli, güllü, elmalı, hatta benim çok sevdiğim After Eight çikolatalı... Atraksiyon istemem diyenlere klasik siyah çay ya da kış çayı... Sütlü ya da sütsüz... Yok yok. Ben karamelli çayı denedim, biraz da süt ekledim ve çok beğendim.

    Her masaya farklı fincanlarda sunum yapılıyor. Çaylar makaron şeklinde bir zamanlayıcı ile geliyor. Yaklaşık 3 dakika sonra makaronun zili çalıyor, anlıyoruz ki çaylar içime hazır. Döküyoruz rengarenk fincanlara. Eğer birkaç kişiyseniz çayı demlikle sipariş etmek de mümkün.

    Çayımızın yanına limonlu cheesecake ve kurabiye tabağı istiyoruz. Hepsi oldukça lezzetli. İngiliz çöreği scone de denemeye değer. 
     
    Chelsea Tea House'un tek eksisi bir AVM içinde yer alıyor olması. Yeni İstanbul'da artık böyle ne yazık ki. Kafe, Akasya AVM'de ve bu büyük alışveriş merkezine de diğerlerinde olduğu gibi metrobüsle veya metroyle kolayca ulaşmak mümkün. 
Her metro ve metrobüs durağında 1 veya 2 AVM'nin yer alması gözümüzden kaçmıyor. Kendi adıma konuşursam, ne kadar uzak kalmak istesem de kaçamıyorum. En basiti, vizyondaki bir filmi seyretmek için mecbur kalmıyor muyuz AVM'lere gitmeye? Neyse! Yine nerelere gitti aklım. Keyifli şeylerden bahsediyorduk değil mi? İşte biz geçtiğimiz pazartesi böyle keyifli bir İngiliz çay evinde atıştırdıktan sonra sinemaya gittik. 
VIP salonda (O seans öyleydi, bilerek seçmedim) sadece 20 kişiyle, geniiiş ve uzuuun koltuklarda ayaklarımızı uzatarak filmimizi seyrettik. Sonrasında İtalyan restoranında yemeğimizi yedik. İlk kez gördüğüm bir İngiliz oyuncak mağazasında dolaştık. Sonrasında AVM'nin koridorlarından metro tüneline bağlandık ve dışarıda deli gibi dolu yağmasına rağmen gram ıslanmadan evimize geldik. Yaşasın Kapitalizm!!!


NOT: Şirin şirin kafe tanıtacaktım halbuki:) Elimde değil, AVM'lere ciddi sinir oluyorum. Gidiyorum, o ayrı. Fakat maksimumda tutuyorum. Beni üzen, gitmeye mecbur bırakılmamız. Siz yine de Chelsea Tea House'u deneyin:) Lezzetli ve keyifli bir mekan. 





10 yorum:

  1. Belki bir gün benim çaylarım da bu kafeler de sunulur. AVM LERE ben de mecbur olmadıkça gitmiyorum. Yalnız benim kızlar bayılıyor. Genç diyoruz, artık. Günaydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallaaah! Ne güzel olur.
      Gönlüne göre olsun her şey. Geç de olsa günaydın bu arada:)

      Sil
  2. Denediğiniz çayın sunum şirinliğine bayıldım.:) AVM'lerle ilgili sinir olmanızda da kat be kat haklısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha değişik fincanlar da var, çok renkli, çok hoş. Hesabı da müzik kutusunda getiriyorlar:)

      Sil
    2. Çok pardon, siz oraya gitmiş ve tanıtmışsınız Özge:) Şimdi fark ettim, çok özür dilerim. Ama size düz fincanlar tesadüf etmiş:)

      Sil
  3. Bende AVM leri sevmiyorum ama bir şekilde hayatımızın parçası oldular mağlesef. Anadolu yakasına yolum düştüğünde uğramak isterim Chelsea Tea House a. Gerçekten çok sevimli gözüküyor, bu kadar anlattıktan sonra çaylarının tadına bakmadan olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğrayın, bakalım beğenecek misiniz?:) Sevgiler...

      Sil
  4. Ben bu AVM yi aslında Pazartesi çok sevecektim. Evet evet aynı çaydan bende içebilirdim... Nede güzel sohbet edecektik.
    Şimdi okurken buranın Akasyada olduğunu öğrendim ya ilk aklımdan bunlar geçti :( Keşke dönmek zorunda kalmasaydım... Neyse enseyi karartmıyoruz ve bir dahaki sefere diyoruz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhahaa! Eveeet! Beraber içecektik çayları:) Sağlık olsun Şebnemcim, bir daha ki sefere.
      Çok öpüyorum seni.

      Sil
  5. Daha çok çayevleri olsa keşke. Ama haklısınız, AVM lerin koynunda değil !

    YanıtlaSil

Yorumu olan?