26 Aralık 2014 Cuma

GEÇEN HAFTA SONU BEN...

    Geçtiğimiz cumartesi Beyoğlu'na uzandım. Ve o gün bana çok iyi geldi Beyoğlu! Öncelikli amacım Yapı Kredi Kültür Merkezi'ndeki "İşte Benim Zeki Müren" sergisi bitmeden yakalayabilmekti. Zeki Müren özeldir, doğuştan stardır ve benim yaş grubumdakiler için çocukluğunun sembollerinden biridir. Onu anlatan bir sergi olunca gitmemek, görmemek olur mu? Kendisini zamanında Maksim Gazinosu'nda izleme şansını yakalamış annemi de yanıma aldım, düştüm yollara. Benim gibi düşünen çok sayıda insan olmalı ki 20 Aralık tarihine kadar sürecek olan olan etkinlik, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle yıl sonuna kadar uzatılmış. Yani henüz ziyaret edememiş olanlar için 5 günlük bir süre daha var. Gitmeli ve kostümleriyle, film afişleriyle, fotoğraflarıyla, mektuplarıyla, çizimleriyle, defterleriyle Zeki Müren'in farklı, renkli, özel dünyasına doğru yolculuğa çıkmalı derim.
 



    Beyoğlu'nda hafta sonundan bana kalanlar aşağıdaki fotoğrafla özetlenebilir sanırım. Güzel bir serginin edinilesi kataloğu... Işıl ışıl süslenmiş St.Antoin'ı hatırlatan yılbaşı çiçekleri... Beyoğlu'na çıkınca uğramamak imkansız olan kitapçılardan hevesle alınmış, her sayfası ayrı değerli 2015 Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi...



      Dediğim gibi... O gün bana çok iyi geldi Beyoğlu!






7 yorum:

  1. sezerciim..

    bu sergiye gitmeyi çok istedim ama nedense bi türlü olmadı :(

    fotolar şahane.

    ben de geçen gün istanbul modern'deki "yüzyıllık aşk" sergisine gittim fakat çok yetersizdi sergi.
    yine de güzeldi. ya da değişiklik bana güzel geldi bilemicem :)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün gittim İstanbul Modern'deki sergiye. Haklısın. Bence de yetersiz. 100.Yıl deyince insan daha kapsamlı bir sergi bekliyor açıkçası.
      Öptüm Mia. Sevgiler...

      Sil
  2. Canım;
    Bana taa buralardan iyi geldiğine göre eminim sana da çok çok iyi hissettirmiştir. Ne güzel bir gün geçirmişsin, harika. Ben de Zeki Müren'i pek severim böyle bir sergiyi gezmek çok isterdim doğrusu ama bakalım belki denk geliriz. O katalogdan edinmek ve o resimli türkçe edebiyat takvimini de almak çok istiyorum. Hala o eskilerdeki sayfalarında türlü bilgi ve hikayenin yer aldığı harika takvimlerden kullanan biri olarak tam bana göre bir takvim yapmışlar, çok seviniyorum ilk duyduğumdan beri. Neyse az kaldı hadi bakalım günler hemencik geçsin.
    Postam da sana hala ulaşmadı sanırım bakalım ne zaman gelecek, bu sıra postalar çok sorunlu umarım kaybolmaz...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Posta ulaşmadı. Inşallah gelir :( Şimdiden çok teşekkür ediyorum Tuğbacım ♡
    Haydi bakalım gelin de bol bol acısını çıkar uzak günlerin . Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  4. Sergiyi biliyorum da gitme ihtimalim hiç yok:(((
    Ne mutlu sana ve annene Sezer`cim.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Semi, bence Bursa'da da tekrar edilmeli bu sergi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun. Kesinlikle olmalı, Kent Müzesi`nde ufak bir bölüm var ama çok yetersiz.

      Sil

Yorumu olan?