18 Eylül 2014 Perşembe

BUGÜNLERDE...

    Nasıl anlatsam? Nereden başlasam? Enteresan, bol sürprizli bir yaz yaşadım ve         tam da bitiminde yine bir sürprizle karşılaştım. Onu yazının sonunda belirteceğim. 
    Bir kere bu yaz gerçekten güzel gezdim. İspanya ile başlayan seyahat maceraları Kos Adası, Filibe ve en son Rotterdam - Eindhoven ile devam etti. İspanya için Schengen vizesi çıkarmıştık. Ocak ayına kadar süresi var. Hazır Schengen varken, Bodrum'da yeğenimin doğum günü için bulunduğumuz günlerde günübirlik Kos'a uzandık. İlk kez Yunanistan'a girmiş oldum böylece. Umarım devamı gelir:)
    Eylül'ün ilk hafta sonunda ise arkadaşlarımızın ısrarıyla Bulgaristan-Plovdiv'e ayak bastık. Yani Filibe'ye... Arkadaşlar arabayla sık sık yurt dışına çıktıkları için bu konuda gerekli evrakları, sigortaları vardı ve bizi de ikna ettiler, -e malum bizim de Schengen var:)- kara yoluyla Bulgaristan'a geçtik. Böylece ilk kez arabayla sınırı geçme deneyimini de yaşamış oldum. Filibe'ye bayıldım.
   
Rotterdam. İşte bu turistlik durumlarına bayılıyorum.
    Ve en son geçtiğimiz günlerde, okullar açılmadan hemen önce, anne- oğul Hollanda'ya bir seyahat gerçekleştirdik. Bu çok önceden planlanmıştı. Orhun 2 yıldır karne ve bayram harçlıklarını bu seyahat için biriktirmişti. (Burada bir parantez açıp anneanne, babaanne, teyze, amca ve büyük teyzemize teşekkür etmek gerekiyor:)). Oğlum da benim gibi gezmeyi, değişik yerler tanımayı çok seviyor. Önce planı Norveç'i görmekti ama internetten tanıştığı ve çok iyi anlaştığı arkadaşları için Hollanda'ya gitmek istedi. Hem gezmek hem de fırsat olursa arkadaşlarıyla yüz yüze tanışmaktı amaç. Arkadaşları, aralarında sadece 1 yaş olan ve çok iyi anlaşan 2 kardeş. Biri kız biri erkek. Gittik, gördük, tanıştık. Çok mutlu oldular. Onların annesi de, ben de en başta tedirgindik, o yüzden ilk görüşmede kimse çocuğunu yalnız bırakmadı. Çok ilginçti:) Karşılıklı güven sağlandıktan sonra serbest bıraktık çocukları. Biz buradan giderken hediyeler götürdük, onlar bizim yanımıza hatıralar verdiler. Çok ama çok memnun olduk. Öyle ki dönüşte iki kardeş bizi trene bindirirken ağladılar. Bu sefer ben çok üzüldüm tabii. Hollandalılar çok iyi insanlar. Yardımsever, güler yüzlü ve kibarlar. Muhteşem bir 3 gün geçirdik Hollanda'da. 
Uluslararası dostluğun fotoğrafı
    
    Orhun devamlı kendi başına yurt dışına çıkmanın iznini almaya çalışıyor. Biz anne-baba olarak henüz erken olduğunu düşünüyoruz. Bu seyahatte babası yanımızda olmadığı için bütün harita okumalarını, bilet vs. alma işlemlerini o yaptı. Ben ona yasladım sırtımı. Bence sınıfı geçmek üzere. Çok iyi bir rehber oldu bana ve sayesinde ben de keyifli günler yaşadım. Ayrıca çok önemli bir şey daha oldu Hollanda'da,      ben de bir arkadaşımla buluştum:) Bloglarımız sayesinde tanıştığımız ve ara ara konuştuğumuz sevgili Ayşe (carpediem / duygusalzeka.blogspot.com.tr) beni görmeye geldi. İnanılmaz sevindim, mutlu oldum. Bu yaz görüşebileceğimizi hiç düşünmemiştim. Ayşecim Almanya'da yaşıyor. Bir hastanenin çocuk psikiyatri bölümünde hemşire olarak görev yapıyor. Cuma akşamı nöbeti olduğu halde, cumartesi günü önce eşini 1 saatlik yolculukla iş yerine bıraktı ve daha sonra aynı yolu dönüp 1,5 saatlik bir yolculuk daha yaparak Eindhoven'a geldi. Yüz yüze tanışmış, görüşmüş olduk. Çok çok mutlu oldum,  kendisine gerçekten minnettarım. Bu yazıyı okuyacaktır. Bir de buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Orhun'un deyimiyle "Herkes kazandı" bu seyahatte:) 
    Gelelim tatil sonu sürprizine. "Çok gezdin, hadi bakalım biraz da çalış" dendi bana:) Geçtiğimiz pazar akşamı İstanbul'a döndük ve pazartesi sabahı bir devlet ortaokulunda Güzel Sanatlar öğretmeni olarak göreve başladım. Yurt dışına çıkmadan 1 gün önce okul müdürü aradı, ben apar topar görüşmeye gittim. Pazartesi gelebilirsiniz dendi, o gün bugündür derslere giriyorum. 4 yıl önce almış olduğum pedagojik formasyonum nihayet bir işe yaradı. 5 ve 6.sınıflarla resim ve sanat tarihi çalışacağız. Yoruluyorum ama memnunum. Bakalım zaman neler gösterecek? Bu sene böyle bir gitsin bakalım. 
    Fakaaaat! Çalışıyorum diye buraları boşlamayı düşünmüyorum tabii:) Bahsettiğim tüm seyahatlerin, müzelerin yazısı gelecek. Severek takip ettiğim herkesi de muhakkak okuyorum zaten. Kış da geliyor, buraları kalabalıklaşır artık yavaş yavaş:) Benden şimdilik bu kadar. En kısa zamanda görüşmek üzere... 




13 yorum:

  1. Bende dedim çok az bahsetti gittiği yerlerden hiç foto koymamış meğerse yazıların ayrıntılısı geliyormuş, bekliyoruz efendim. :D Güzel gezmişsiniz ana-oğul emin ilişkinizi de daha da güçlendirmiştir. Orhunda baya aktif bir çocukmuş, yabancı ülkeden arkadaşlar edindiğine göre de :) tabi bunlar değeri biçilemeycek kadar önemli hayat deneyimleri sizin gibi anneye sahip olduğu için çok şanslı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mertcim. Oğlum açısından ben de şanslı sayıyorum kendimi. Bazı gençlik sıkıntılarını abartmasa, depresif hallere girmese daha aktif olacak inşallah:)
      Gezi yazılarım uzundur benim. En kısa zamanda toparlayıp yazmayı umuyorum. Tekrar teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  2. Sezer'cim harika haberler tüm bunlar.. Yapmış olduğun geziler, biricik oğlunun tescillenmiş 'sınıf geçme' si.. :) 'duygusalzeka.blogspot.com.tr' Blogdaşınla tanışman..ve döndüğünde yeni bir iş hayatına 'merhaba' demen...çok güzel.. gerçekten çok sevindim.. Sabırla, umutla, sevgiyle ve emekle 'hayatı kucaklamalı' hep! ve bu duygularla beklemeli...ama beklerken de hareket içinde olmalı insan!. Biz umutla açınca kollarımızı hayatın sürprizleri de geliyor ardından.. Şimdi dört elle sarılıp yeni işine..ve yepyeni serüvenler biriktirerek.. bizlerle paylaşıp, çoğalacağına/çoğalacağımıza olan inancımla.. kolaylıklar diliyorum sana :) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel yazmışsın ki... Ben daha ne diyebilirim bunu üzerine? Sevgilerimi yolluyorum sadece...Çok ama çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ah ne güzel oldu ne güzel olduuu!:)
    Okadar mutlu oldum ki seninle görüstügümüze, uykusuzluk muykusuzluk viz gelir be Sezer'cim. Böyle bir firsat nezaman elimize gecerdi birdaha kimbilir.
    Esime de anlattim eve dönünce, "birdahaki sefere de buraya gelsinler, bize davet etseydin" dedi. Etmez miyim dedim. Bak birdahakine de bana beklerim Sezer'cim, bliyorsun, Hem o gün Orhun'a da dedim ya zaten, lütfen bundan sonra Almanya'dan da arkadas edinsin kendine bir zahmet, öyle her ülkeye pesinizden gelemem valla sekerim:))

    Nasilsa görüsürüz daha, cok öptüm. Orhun'cuguma da selamlar, cooook seker bir cocuk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayşecim. Dostluğun ve güzel sözlerin için çok teşekkürler. Eşine çok selamlar.

      Sil
  4. Ben de Hollanda diye daha önce gördüm ve Norveç`i aklımdan geçirmiştim. Neyse iyi olmuş böyle bir buluşma, aslında yerin pek bir önemi yok zaten. Dostluk kazansın:)
    Çalışacak olmana çok sevindimmmmm!!!! Tebrikler ve yeni görevinde başarılar:) Sana öğretmenim diyebilir miyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Norveç Hollanda oldu Semi:) Sana söylemiştim Norveç istiyoruz diye. Dostluk kazandı gerçekten:) Bir de Hollanda çok hoşmuş:)
      Tebriklerin için çok teşekkür ederim. Bana öğretmenim deyin artık :))))

      Sil
  5. Yeni işinde başarılar dilerim, çokça mutluluk getirsin başarısının yanında :)
    Harika bir yaz olduğu bu kısacık yazıdan bile anlaşılıyor. Biz Ankara içinde buluşamazken uluslararası bir dostluğa imza attığı için oğlunu tebrik etmek gerek. Ve Mert'e katılıyorum bence o çook şanslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Deryacım.
      Orhun öyle işte enteresan çocuk, zamane gençliği. Uluslararası takışmalar bile yaşıyorlar:) Çok ilginç. İngiliz, Norveçli'yle bir olmuş buna küsmüş, Portekizli "Çocuk mu bunlar " demiş, Bizimki kalkmış Almanla dertleşmiş falan filan... :) Anlatıyor devamlı. Benim gençliğimde hayal bile edemeyeceğim şeyler. Dünya gerçekten küçülmüş.
      Çok şükür, Orhun aileden yana şanslı ama en önemlisi bunu takdir etmeyi bilen bir çocuk. Takdirini ve sevgisini hep belli eder. Çocuklarımız hep şanslı olsun, sevgiyle büyüsün ve her kim istiyorsa Allah ona da hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
      Tekrar teşekkürler, sevgiler...

      Sil
    2. Kıymetini bilmesi bu güzelliği ikiye katlar elbet, bravo ona.
      Dünya küçüldü, cebimize sığar oldu da biz millet olarak bakış açımızı genişletemedik hala :)
      Sevgiler benden.

      Sil
  6. Canım valla en baştan ben de okuduklarıma istinaden yazacaktım ama haberi duyunca önce tebrik etmek istedim. Pek harika bir şey yapmışsın, harikasın, bayıldım. Ne kadar keyiflidir kimbilir sanat tarihi ve resim öğretmenliği. Ben de bir sene kadar türkçe ve rehberlik öğretmenliği yapmıştım ne unutulmaz zamanlardı. Bol bol paylaşmanı dliyorum okul zamanlarında neler yaptığınızı nasıl gittiğini:)
    Bu seyahat da harika olmuş. Orhun çok akıllı başarılı bir çocuk ne mutlu sana. Böyle yurt dışı hayalleri olması, dışarıdayken pek çok işi halledebilmesi harika, aferim ona, kutluyorum bu güveni ve cesareti için. Ay ben kendimi düşündüm de şimdiki çocuklar çok başka. Hem bizim o zamanlarda böyle yurt dışı hayallerimiz bile yoktu ki, şimdi ebeveyn olmak acayip zor, ama harika bir deneyim olmuş. Bundan sonra da nice güzel seyahatleriniz olur inşallah birlikte. Benim de görmek istediğim yerlerden biri.
    Kocaman sevgiler canım. Haberlerini heyecanla bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ve yorumların için çok teşekkür ederim Tuğbacım. Sevgiler...

      Sil

Yorumu olan?