17 Eylül 2013 Salı

YÜRÜME BANDI SORUNSALI :)



    Spor yapmam lazım. Çünkü aldığım kalori ile yaktığım kalori miktarı arasında aleyhime gelişen bir fark var:) Bugün kendimi zorladım ve sitenin spor salonuna indim. Evet, bazen iniyorum:) Daha fazla ziyaret etmem gerekir biliyorum ama              o kadar sıkılıyorum ki orada anlatamam. Salonda en fazla kullandığım alet tabii ki yürüme bandı. Fakat bandın üzerinde boşluğa bakarak yürürken sıkıntıdan dakikaları sayıyorum. Neden öyle oluyor bilmem? Mesela o uzay bilmem nesi denen, hem kolları hem bacakları aynı anda çalıştıran aleti kullanırken zaman daha çabuk geçiyor. Ama yürüme bandında dakikalar bir türlü geçmek bilmiyor arkadaş! Ve ilk önce yürüyüp nefesini, nabzını dengelemeden diğer aletleri kullanmak sağlıklı değil. Hem yürüme bandı en kolayı benim için:) MP3'ümü götürüyorum yanımda, müzik dinliyorum ama o da pek faydalı olmuyor zaman geçirmek konusunda. 
    Ben de bugün farklı bir şey deneyeyim dedim, kitap götürdüm yanımda:) Kitabı açtım, göstergelerin olduğu yere dayadım. Öylece açık durmadığı için sol elimle kitabı tutmak zorunda kaldım. Çok fazla sallanmamak için, kendimi bir nebze olsun sabitlemek adına, sağ elimle de o nabız ölçen yeri tuttum devamlı. O şekilde yarım saat okudum, kitaptan kafamı kaldırmadım. 
   Sonuç mu? Bandı durdurup, kafamı kitaptan kaldırdığımda, başımın dönmesinden dolayı bir süre kendime gelemedim:) İçmeden sarhoş oldum. Evet, tam tanımı bu. Aletten indim, yürümeye çalışırken yalpaladım resmen. Neyseki çok sürmedi. Toplam 2 dakika falan çakırkeyifliğin tadını çıkardım:) Şimdi düşünüyorum. Bir daha ki sefere tekrar kitap götürsem mi? :) Hem yürüyüp hem bir şeyler okumak               zararlı mıdır? Ne yalan söyleyeyim, sıkıntıyı önlemek konusunda yürüme bandında kitap okumak, müzik dinlemekten daha çok işime yaradı.
Görsel:Google






7 yorum:

  1. Aramiza hosgeldin Sezer'cim:)

    Kosu bandinda ben de sıkılıyorum, ama isinmak icin idare ediyor iste, diger aletlere gecmeden evvel.
    Okadar uzun süre kosu bandinda yürüyecegime, disarda yürürüm diyorum, en azindan temiz hava ve etrafa baka baka daha iyi.
    Bazi kisileri görüyorum, kitap okuyanlar falan oluyor ama ben öyle rahat okuyamiyorum, konsantre olamiyorum kitaba, hareket ederken. Müzik de dinlemiyorum, nebiliim, etrafa bakarken, (caktirmadan) insanlari incelerken, düsünürken birsekilde gecip gidiyor iste zaman:)

    Kolay gelsin hepimize:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşecim, Beylikdüzü'nde Almanya'daki gibi yürüyüş yolları nerede?:( Ufak ufak parklarda yürüyüş parkurları var ama o da çok sıkıcı. Dönüp duruyorsun ufacık yerde. Üstelik temiz hava falan hak getire. Çünkü dediğim parklar caddelerin dibinde. Egzos dumanları eşliğinde yürüyorsun:)

      Sil
  2. hiç becerememki ben :)) ne spor yapmayı helede yürüme bandının üstünde kitap okumayı... Azmine hayran kaldım bak şimdi ;)

    YanıtlaSil
  3. Benim başımı döndürür bu meret alet bir türlü sevemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem okuyup hem yürüyünce daha çok döndürüyor:))

      Sil
  4. Yürüyüş bandı bizim evde var, sonu hiç değişmiyor. Önce bir heves kullandık, sonrası elbise askılığı oldu:)))
    Müzik bence en iyisi:) Kitap okuyamam ben öyle çok sallanıyor benim için:)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?