11 Nisan 2013 Perşembe

SIRA GUAJ BOYADA...


    Resim kursum devam ediyor. Sulu boyadan sonra guaj boyaya geçtik. İlk başta guaj boya ile aram iyi değildi ama yavaş yavaş ona da alıştım:) Şu iki resmi yaptım. 

    Bunlar ispinozlarım...



Bu da küçümencik bir oğlan. Bir şeye kızmış:)



    Orjinallerinin daha iyi olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Fotoğraflarını çekerken parlamışlar çünkü. 
   Yüz boyamak zor. Çok iyi olmadı ufaklığın yüzü ama yapa yapa alışacağımı düşünüyorum. Kursta benden başka figür çalışan yok:) Ben sevdiğim için cesaret ediyorum. Denemeden öğrenemeyiz ama değil mi? 
    Bu hafta yağlı boyaya geçeceğiz.  Öğretmenimiz guajlarımı beğendi ve yağlı boyada zorlanmayacağımı, onun daha kolay olduğunu söyledi. Bakalım, göreceğiz. Dün yağlı boya malzemelerimi aldım. Boyalar, fırçalar, keten yağı, terebentin, boya çantası, fırça çantası, palet vs. vs. vs. Açıkçası yağlı boya öğrenmek için sabırsızlanıyorum. 
    Şu aşamada fotoğraftan ve başka sanatçıların resimlerinden çalışıyorum fark edildiği gibi. Amaaaa! Bir gün ben de kompozisyonlar oluşturacağım. İnanıyorum:)



    

14 yorum:

  1. Yaaa Sezer'cim, ben bayildim senin bu resim isine! Hem hic abartmiyorum, iltifat olsun diye de söylemiyorum, su yaptiklarin var ya disarida carsida pazarda gördügümüz tablolardan hic farki yok benim icin. Hani hic bilmesem, disarida biryerlerde görsem, hic resim kursuna giden acemi birinin yaptigi aklimin ucundan gecmez. Valla cok hos ya?
    Ne iyi ettin de yazildin su resim kursuna! :)

    Evinde ne güzel tablolarin olacak zamanla. Gipta ediyorum sana!

    Cok selamlar, öpüyorum canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim Ayşecim.
      Eksikler var ama. Daha iyi olacak:)

      Sil
  2. Merhaba,resimler güzel olmuş,elinize sağlık.
    Ben de yağlıboyaya başlamıştım.Şimdilik sadece bir resmim var ama devam edeceğim :))

    YanıtlaSil

  3. Resim deyince sonuçtan çok süreç odaklı olduğum için, dile gelen sözcükler (sevmek, cesaret etmek, denemeyi istemek, sabırsızlanmak, inanmak) resimlerin önüne geçiyor ben de....ve bu şekli ile kulağa gelenler çok hoş...
    Keyifli, renkli an'lar, yaratmalar ..... :)

    YanıtlaSil
  4. Kuslara bayildim, bence oglan da guzel olmus, sanirim teknik ve stil oturana kadar, kendi guvenimizi kazanana kadar en acimasiz elestirmen kendimiz oluyoruz resimlerimiz icin! Halbuki birebir kopyasi olmamali zaten yapilan resim oyle degil mi?

    Ben her zaman yagli boyayi coooook sevdim, sanirim hata kapamak cok kolay oldugu icin :-))))) Bence cok seveceksin, hatta e bu cok kolaymis niye burdan baslamadikki diyeceksin :-)

    En son lisede yapmistim bi resim yollayayim sana :-)

    Optum sekerim, calismalarin cok guzel, sen devam ettikce ben mutlu oluyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basakcim canimsin:) Destegin icin tesekkur ederim.
      Yagli boyaya gelince... Hocanin basinin etini yiyorum zaten "Ne zaman? Niye hala gecmedik?" diye:) O da yagli boyanib daha kolay oldugunu soyledi. Bakalim neler olacak?
      Resmini gordum, lise icin cok cok iyi gercekten. Opucukler yolluyorum sana...

      Sil
  5. Sanki bu guaj çalışmaların çok daha iyi olmuş. Daha canlı ve daha düzgün. Guaj boyayı nedense hep sevmişimdir.
    Yağlı boya çok daha iyi olacak demek ki, denemek lazım haklısın:)

    YanıtlaSil
  6. Belli ki çok mesafe kaydedilmiş keşke ben de böyle rahatlatıcı hobilerle uğraşabilsem keşke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlatmıyor aslında. Yoruyor:)) Fakat ortaya bir şeyler çıkarmanın keyfi başka tabii. Teşekkürler Bolat.

      Sil
  7. Resim yapmak harika bir şeydir ya ben de başladım yeniden yapmaya. Zaman zaman alıyorum elime boyalarımı ama eskiden ne çok zaman ayırırdım hatırlıyorum. Teyzem ressam, onunla arkadaşlarının birlikte çalıştıkları atölye'ye giderdim ben de saatlerce çizerdik harika zamanlardı. Bu sıra bahçe işleri dolayısıyla yağlı boyaya giriştim ama bir tuval alsam da güzel havalarda bir şeyler mi boyasam diyorum içten içe. Ben bakarak çizebiliyorum sorun orada keşke kendim de bir şeyler üretebilsem. Büyük bir huzur resim yapmak. Sen de harika gidiyorsun bırakma sakın. Ben de Türkiye'ye gelince bir kursa gitmek istiyorum çok hemde çooook:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin bahçede ne güzel resim yapılır değil mi?:) Ben evde zorlanacağım ama olsun. Bırakmaya niyetim yok.
      Teyzenin ressam olması harika bir şey. Ne kadar faydalı olmuştur onun yanında çalışmak.
      Bence madem aklına düştü, bahçeni güzelleştirdikten sonra çalışmalara başla derim ben:) Sevgiler ve teşekkürler Tuğbacım...

      Sil

Yorumu olan?