15 Kasım 2012 Perşembe

YAN ODA KURULUMU İSTER MİSİNİZ? İSTERSİNİZ! İSTERSİNİZ!



    Şikayet etmeyeyim diye direniyorum ama zorla ürün satmaya çalışan bazı firmalar beni delirtiyorlar. Her gün en az 2-3 kere karşılaşıyorum bu durumla. Telefon numaramı her yere vermemeye çalışıyorum ama bir şekilde ulaşıyorlar. Bu sefer isim de vereceğim. Bugünlerde Digitürk elemanları beni deli ediyorlar. Adres değiştirdiğimizi öğrendiler ve "Digitürk bağlayalım" diyerek aramaya başladılar. "Var" dedik. Birkaç gün sonra "herhangi bir probleminiz var mı?" diyerek aradılar. "Yok" dedik. "O zaman diğer odaya bağlayalım" dediler. "Gerek yok" dedik. Daha sonra tekrar aradılar. Tekrar "gerek yok" dedik. Sanki öyle söylememişiz gibi bu akşam 22.30 civarı (dikkatinizi çekerim 22.30) arayarak (bu sefer eşimi arayarak) "online yan oda kurulumu talebinde bulunmuşsunuz" dediler. "Hayır, öyle bir talepte bulunmadım" diye seslendim eşime. "Pardon o zaman" dediler. Bu nedir şimdi? Atıp tutturma politikası. İşin daha da saçma bir boyutu var. İlk ondan bahsetmeliydim aslında. Yeni taşındığımız evde aynı anda farklı odalarda televizyon seyredemiyoruz. Aslında seyredebiliriz ama ne şartla? İki odada da Digitürk kullanırsak seyredebiliriz!!!!! Bizde hem D-Smart, hem de Digitürk var. Digitürk'ü Lig TV için aldık. D-Smart'tan vazgeçmeyi düşünmüyoruz. Oturduğumuz sitenin uydu bağlantılarını yapan şahıslar öyle bir ayarlama yapmışlar ki D-Smart'ı ve Digitürk'ü aynı anda farklı odalarda seyredemiyoruz. Aradık tabii kendilerini. "O odaya da Digitürk bağlayalım" dediler. Yok fiyatı bu kadar da, size şu kadar bilmem ne! Oldu canım. Sinirlendik tabii. Site yönetimine söylendik. Bugün gelip bakacaklardı güya, cumartesi gününe ertelediler. 
    Kimsede iş ahlakı diye bir şey kalmadı. Satışımızı yapalım da, nasıl olursa olsun mantığında herkes. İnsanları rahatsız etmişler, etmemişler umurlarında değil. Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Bahsettiğim olayda direk Digitürk sorumlu olmayabilir. Digitürk kurulumunu yapan elektronikçiler var ya... Sanırım bizi arayıp duranlar onlar. Öyle olsa bile Digitürk'ün denetleme yapması gerekir. Velhasılıkelam... Durum budur. Yan oda kurulumu istemiyorum kardeşim! Yapım gereği "telefonla satış yapmaya çalışanlar da ekmeklerinin derdindeler" diye düşünüp kibar olmaya çalışıyorum, sabırla cevap verme gayreti gösteriyorum ama özellikle Digitürk'ten arayıp "yan oda kurulumu yapalım mı?" diyen ilk kişiye fena patlayacağım.

12 yorum:

  1. Bu telefonla satış herkesin derdi sanırım. Ben en çok ilgimiz bile bulunmayan mesela Fatih,Anafen gibi dershaneler beni cep telefonumdan aradığında deliriyordum.Yani o cep numaram onların eline ancak okul veriyorsa geçebilir,çünkü oğlum bu konuda tembihli,okul da bunu kabullenmiyor. Bir zamanlar Cine 5 vardı;bağlatmak 15 dk, kapatmak 6 aya mal olmuştu bana. Laf aramızda digitürkten kurtulabilmek için Çine taşınıyorum diyen tanıdığım var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo! Daha nerelerden ariyorlar:) Bir kere Ihlas'tan arayan biri "merhaba canim ben Handan, nasilsin" demisti:) Ihlas da meshurdur bak.

      Sil
  2. aynı şey erkek arkadaşımın da başına gelmişti, yine bizzat digiturk tarafından.. sanırım çalışma politikaları bu. o da 5. seferde artık dayanamayıp çağrı merkezindeki adama bağırmıştı :( bir daha aramadılar.. sonra vay efendim neden çağrı merkezi çalışanlarına kötü davranılıyor. umarım tekrar aramazlar, sabır da zor iş yani.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaaan Digiturk cok meshurmus:) Bakalim ne kadar ve ne sekilde devam edecek irtibatimiz.

      Sil
  3. Ttnet de beni delirtmişti. Artık dayanamadım, tam tatildeydim ve 3 saat içinde 3. arayışlarıydı. Bu konuşma kaydediliyo di mi dedim, evet dedi, İyi o zaman senin de kampanyanın da diyerek başladım. O oldu, bi daha aramadılar, mecbur ettiler, pişman değilim:)

    YanıtlaSil
  4. sirf bu sebeplerden digiturk uyeligini iptal etmistik, simdi onlarda rahat bizde :))
    kullanicilar protesto edip ses yukseltmedigi muddetce bunlar daha da tepeye cikiyor malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LigTV davasına alıyoruz işte:( Aslında o konuda da söyleyecek çok şey var.

      Sil
  5. Benim en cok uzuldugum bu konuda kanuni bir anlasma olmamasi, burada mesela cep telefonlarini kesinlikle arayamazlar, ancak ev telefonu ve is telefonu. Cogu kimsede ev telefonu olmadigi icin biraz avantajli konumdayiz. Siz de yalan dolan seyler yapacaksiniz baska yolu yok, bu numara yanlis, hat degisti, ben Cin'de yasiyorum filan deyin, olmadi yeni telefon diye 1-800'lu hatlardan birini verin hahahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yapayım diyorum ama inan çıkmıyor ağzımdan. Kandıramıyorum kimseyi yaa!:) Benden satışçı falan olmaz:)

      Sil
  6. Haklısın bazen insanı delirtiyorlar...Mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  7. Herhalde benzer şeyler herkesin başına mutlaka geliyor.
    Bir de nasıl ezberlemişler!
    En kötüsü cepten aramaları. Bir de seni aradıkları gibi geç bir saatte üstelik!

    Not: En kısa zamanda bir tarih yazacağım sana:)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?