23 Kasım 2012 Cuma

İSTANBUL KİTAP FUARI'NDA BU SENE...


     Dün TÜYAP'taydım. Kitap Fuarı'nda... "Of ya! Fuar çok uzaktaydı!" diyemeyeceğim çünkü benim evime çok yakın. Minibüsle gittim, taksiyle döndüm:) Mutluyum, gururluyum. Bir çok etkinlik için saatlerce yol tepen biz Beylikdüzü sakinlerine çok iyi geliyor bu TÜYAP Fuar Merkezi.
    Öğle saatlerinde TÜYAP'taydım. Önce Sanat Fuarı'nı gezdim. Ortaokullu ve liseli ergenlerin nü tablolara ve heykellere bakarak gülüşmeleri, önlerinde fotoğraf çektirmeleri dikkatimi dağıtmadı değil:)
    Sonra kitap bölümüne geçtim. Hemen hemen saat 16.00'ya kadar okullu çocukların, gençlerin arasında yolumu bulmaya çalışarak gezindim. Dediğim saatten sonra öğrenciler servislerine binip okullarına, evlerine dönünce ortama nasıl bir huzur geldi anlatamam:) Abarttım biraz ama durum buna yakındı. Her şeye rağmen çocukların, gençlerin başımızın üzerinde yerleri var. Tabii ki gelecekler, alışveriş yapacaklar. Yalnız yanımdan geçerken dan-dun çarpıp durmasalardı iyiydi.

    Alışveriş için ayırdığım bütçeyi dibine kadar harcayarak aldım bir şeyler. 
    Şunlar gibi mesela:



           Bir de bunlar var:

        Bilinçli olarak kredi kartı almadım yanıma. İyi ki de almamışım.

       Orhun da okul arkadaşlarıyla birlikte fuardaydı. Bana şu kitabı ısmarladı:


         Kendisi bunları almış:



    Adam her sene gidip gidip 3 boyutlu Rekorlar Kitabı alıyor. Yine "oğlum alma şunu Allah aşkına! Onun yerine başka şeyler al" dedim ve o da bana tekrar "niye ki? ne güzel baksana" dedi!!! Bu sefer Penguen afişlerini toplayıp getirmemiş ama. Çok kalabalıkmış Penguen'in standı, bekleyememiş.
   Aşağıdaki kitapları da arkadaşım, onun oğlu ve yeğenim için aldım. Yeğenimin adı Naz Nisan. Bayılacak Topaz Perisi Naz'a:) Bir sürü isim vardı. Satış elemanına "bunun Nisan'ı var mıııı?" diye seslendim ama yokmuş. Ben de Naz'ı aldım.


    İşte böyle... Gerçi hep söylüyorum ama ben bir süre kitap almasam iyi olacak. Taşınma telaşıyla zaman ayıramayıp okumadığım kitaplar var daha evde. Önce onları bitirmem lazım. Diyorum ki... Fuar falan düzenleyip insanı baştan çıkarmasalar mı acaba? 


21 yorum:

  1. Ne iyi etmişsin:)
    Benimki de rekorlar kitabını her yıl mutlaka alır. Ama ben de beğeniyorum, beraber okuyup gülüyoruz içindeki rekorlara bazen:)
    Sana yakın tabii, bu da iyi. Herkes çocuklardan, okullardan şikayetçi. Hatta köşe yazarlarından da okudum, onlar da yazmış. Anladığım kadarıyla biraz daha derli toplu gitseler sorun olmayacak. Ama çoğu çocuk bu tarz ortamlarda nasıl davranacağını bilmiyor sanırım.
    Burada da fuar açılıyor her yıl. Aynı durum burda da var. Benim dikkatimi fuar alanının arkasındaki park yeri çekmişti mesela. Okul otobüslerinin etrafı ve kısaca her yer çöp doluydu. İçimden bu nasıl öğretmenlik demedim değil. Benim için öğretmenlik okulda bitmez, sadece matematik, fen demek de değil. Önce toplum için yararlı birey yetiştireceksin, hangi meslekten kaç para kazanırım zihniyeti bütün kültürü çürütüyor.
    Neyse bunları konuşuruz seninle daha çok:)
    Keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Semicim,
      Öğremenlik konusundaki görüşlerine yüzde yüz katılıyorum. Müdüre Hanım'ın kapısını "öğretmen dediğin medeni davranma konusunda örnektir" diyerek çalmışlığım çoktur:)Kabus veli:))Sırf öğretmen değil ki, çocuğun çevresindeki herkes önemli. Orhun daha yeni anlattı. Arkadaşı çöp kutusu arıyormuş, servis şoförü "yere atsana" demiş. Alah'tan kız "daha neler" deyip, atmamış:))Konuşuruz dediğin gib:)
      Bursa Kitap Fuarı da büyük oluyor değil mi?

      Sil
  2. Sevgili Sezer,
    Öncelikle güle güle oturun yeni evinizde Tüyap'a yakın olmuşsunuz ne güzel:)Biz ne yazık ki bu yıl yeni adresimizde İst.un diğer bir ucuna taşınınca gidemiyeceğiz! durum onu gösteriyor!..Sizin gibi eşimle birlikte biz de neredeyse bavullar dolusu kitap alırdık!..onların pek çoğuna sıra gelmedi evliyadelik çünkü! tarih ve araştırma kitapları vs..ansiklopedi kıvamında!.kütüphaneyi taşıyamadık bu yüzden...yeni yerimiz de en kısa zamanda dolacaktır eminim!..aldığınız kitaplar içinde benim de okumak istediklerim var.. Özellikle M. Balbay'ın kitaplarını alıp okuyacağım..Kitaplar en iyi arkadaş nasılsa:)yeni mekanınızda o şık avizenizin altında keyifli okumalar dilerim sevgili Sezer...iyi haftalar, esenlikler...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  4. Off yaaa Tepebaşı Tüyap iyiydi gidebiliyordum. Şimdi nerdeee, iş güç arasında kalkıp oraya gitmeye niyetlensem tüm bir iş günüm ölür. Benim 4 yaşındayken paleontolog olmaya karar veren;ama o hayvanlar türkiyede hiç yaşamadılar dediğimiz için kararını zoolog olmaya değiştiren sevgili geleceğin park bekçisi oğlum da ne zaman bir kitapçıya dalsa illa hayvanlarla ilgili bir kitap almadan çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yokllarını açık etsin. (Az önceki yarım kaldı nedense, silince de kötü duruyor. Buradan devam ettim:))

      Sil
  5. Ooooo! Ben senin aldigin kitaplarin hepsine bayildim! Not aldim! Su disler bitsin hemen ismarlarim artik!!!! Hem de hepsini! Kitap durdugu yerde bozulmazki, hep el altinda tutmak lazim, fazladan bulundurmak lazim, hepsi bizim olsun demek lazim :-)

    ben hemen gidip siparis listemi hazirlayayim, unutmadan :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımın kaldığı bir sürü kitap var tabii. Yavaş yavaş internetten sipariş veririm ben de artık.
      Sana sipariş konusunda sıkıntı yaşıyor musun? Nereden sipariş veriyorsun? Merak ettim:))

      Sil
    2. Netkitap.com canim. Acaip memnunum onlardan, hem indirimli fiyatlar hem de cok ucuza geliyor buraya 15 TL gibi bir gonderi odemistim en son!!!! Hem de en gec iki haftada geliyor, yani bir haftada geldigi de oldu :-) Baska bir suru yer denemedim bile :-) Kardesimde ya ordan ya da kitapkurdu.com gibi bir siteden alisveris yapiyor, o da cok memnun.

      Ben listemi yaptim, onumuzdeki ay siparisi veririm, aslinda bir wish list'im var onlarin sitesinde sanirim 200 tane kitap var almak istedigim, rezalet bir durum :-) Simdi akli basinda gitmeye calisiyorum :-)

      Sil
    3. Anladım. Yurt dışındakiler hangi siteyi kullanıyorlar merak ediyordum. İyiymiş. Amerika için 1 hafta 2 hafta iyi süre sahiden. Ben D&R ve İdefix'i kullanıyorum.
      Ya aldıkça alası geliyor insanın gerçekten:)

      Sil
    4. D&R'a ilk defa en son geldigimde gittim biliyormusun??? Hic sevmedim orayi, sevemedim, benim kucuk bir kitapcim vardi Bakirkoy'de, kopru ustunde kulubesi vardi, gencten bir cocuk, bir de iste klasik sahaflar filan...Sene icinde YKY ve Is Bankasi yayinlarini takip eder, butun parami kitap fuarina saklardim :-)

      Buraya geldikten sonra bavul dolusu kitap tasimaya basladim en son bir bilet parasi daha verdim agirlik yuzunden o yuzden artik her istedigimi online aliyorum :-)

      Sil
    5. Bakırköy'de aynı yerden alışveriş yapmışız:)
      D&R'ın internet sitesi, mağazasına göre çok daha ucuz. Bir de benim siparişlerim hep zamanında geldi. O yüzden kullanıyorum.
      İnşallah bir gün yüz yüze konuşuruz:)Semi'yle buluşacağız, çok heyecanlıyım:)))

      Sil
    6. Aaaaa, ne guzel bir haber! Harikasiniz vallahi, lafta kalmiyor hicbirsey :-) Cok sevindim, resim cekilin mutlaka :-)

      Sil
  6. Kitap fuarlarına gitmiyorum o kadar çok kitap var ki alıp da hala okuyamadığım, önce onlar bitsin diyorum. Şimdi blogu gezince bir mini kütüphane artı tv ünitesi gördüm, işte benim de öyle bir kütüphanem olsa keşke. Yani aslında bir kütüphanem var ama yetmiyor, sanırım ayrı bir kütüphane daha almak çok işimi görürdü.

    Gençlere gayet de kızabiliyorum ben yahu. Biz de gençtik ben hiç öyle şeyler yaptığımı hatırlamıyorum, sıkılırsak çıkardık o kadar...

    Penguen afişlerine bir şey diyemeyeceğim. Evde o kadar çok yer kaplıyorlar ki. Ama böyle arada baktığındaysa iyi ki biriktirmişim diyorsun. Hani kişisel arşivin bir yerde. Bence güzel bir koleksiyonmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene fuarda indirim iyiydi ama. Fuarlar o bakımdan çok iyi oluyor.
      Penguen afişlerine ben de bir şey demiyorum. Haşa:))Gırgır'la, Fırt'la büyüdük biz. Mizah dergileri başımızın tacı:)) Mesela evde Penguen albümlerini nerelere koyacağımı şaşırdım. Öyle yer tutuyorlar ki. Ama özellikle oğlum çıkarıp çıkarıp baktığı için hep kolay bir yerlerde dursun istiyor.Ne yapalım. Dediğiniz gibi arşiv niteliğindeler. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  7. uygun günde zamanda gitmişsin.
    kalabalık azdır sanırım.
    iyi kitaplar.
    topuz, galeano, bir de o vanessanın yayınevini pek severim, sel evet.
    :)
    hadiii diğerleri de iyi, o da iyileri seçmiş işte.
    :)

    YanıtlaSil
  8. oh ne güzelmiş bi sürü şey almışsın ve şener şen!

    bilmiyodum bak görseydim ben de alırdım. ne güzel indirimliydi her şey.. ahh hemen bi sene sonrası olsun da yeniden gidelim :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?