7 Eylül 2012 Cuma

İNSAN NEREDE NE KONUŞACAĞINI BİLMELİ



Görsel:gazeteciler.com
    Afyon'da bir askeri mühimmat deposunda patlama olduğu gece... Bir haber görebilmek umuduyla televizyon kanallarını karıştırırken, CNN Türk'te Burada Laf Çok programına rastladım. Yeni başlamıştı. Mesut Yar konuklarına Afyon'da olanlar hakkında bilgi verdi az çok ve fikirlerini sordu. Konuklardan biri Pelin Batu'ydu. "Olaya farklı yerden bakmak gerekirse, ülkede bu yaşananlar bir taraftan bazı şeyleri de besler" dedi. Sanattan bahsediyormuş. Birçok yabancı sanatçı arkadaşı Türkiye'ye yerleşiyormuş çünkü bu kaotik ortam yaratıcılığı arttırıyormuş. Her farklı fikre saygı duymaya çalışıyorum. Ama ama ama... Fikirler uygun yer ve zamanda dile getirilmeli diye düşünüyorum. Öyle bir akşamda, böyle kötü bir haber alınmışken, insanlar o anda canlarıyla uğraşırken, Afyon'da askerlik görevini yapanların ana-babaları telaş içindeyken bir televizyon kanalında yaptığı bu yorum bence hiç hoş değildi. Farklı bir yorumdur. Düşünebilirsin. Ama bunu mesela bir kültür-sanat programında açıklayabilirsin. O zaman "Bizim ülkemizin karmaşası sanatçıları besliyor"  dediğinde abes kaçmaz. O gece uymadı. O gece evladı askerde olan hiç kimsenin umurunda değildi sanat. Ne şarkı dinleyecek halleri vardı, ne şiir okuyacak... Böyle empatiden yoksun hareketlerden hiç hoşlanmıyorum. Kalp kırmamak adına nerede ne konuşacağını bilmek çok önemli bir meziyet diye düşünüyorum. Bu da benim fikrim.
    Ha bir de! Pelin Hanım'ın söylemine göre Türkiye yaratıcılığı besleme açısından sanatçıların tercih ettiği ortamı sağlıyormuş ya hani... Yabancı sanatçılar buraya yerleşmek istiyorlarmış... 1970'li yıllarda sanatçılar, tasarımcılar LSD'yi alıp alıp yaratıcılıklarına yaratıcılık katıyorlardı. Şimdilerde bizim ülkemiz de aynı etkiyi yapıyor demek ki. Ben diyorum ki! Dünyanın bütün sanatçıları! Ya buyurun gelin! Burada her gün aksiyon var. Biz kafası güzel şekilde dolaşıyoruz zaten. Gelin hep beraber güzelleşelim! Oh! Mis!

7 yorum:

  1. Temeli olmayan bir laf etmis, ucundan yakalanmis bir sohbetin kulak misafiri olmus sanirim, kurdugu cumleden belli! Aslinda yersizlik pirim yapiyor medya da onu kullaniyor sanirim. Neyse kendisini tanimiyorum, o yuzden yorum yapmam cok uygun olmaz sanirim bu durumda :-)

    Sehitlerimize allahtan rahmet, ailelerine sabirlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Söyledikleri sözlerin nereye gittiğinin önemi yok, önemli olan adlarından bahsedilmesi iyi ya da kötü. Bu şekilde dikkat çekip reytinglerini arttırıyorlar, para kazanıyorlar...!

    YanıtlaSil
  3. Dün sabah neler olduğunu öğrenmek için televizyonu açtığımdan beri, her kanalda farklı farklı uzmanlar!! öyle farklı şeyler söylüyorlar ki.. Kimse ne olduğunu bile bilmeden o kadar çok yorum yaptı ki. Sonunda kafamda bin türlü soru ile kapadım televizyonu. Felaket senaryoları havalarda uçuşuyor. Keşke bir dursa şu her konunun uzmanları, bir gerçek çıksa ortaya. İnsanları daha fazla paniğe ve üzüntüye sevk etmekten başka bir şey değil. Pelin Batu da sanat açısından bakıp, yorumlamış işte! Çok gerekli..

    YanıtlaSil
  4. sapıttı bizim ülke.
    raydan çıktı.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Pelin Batu'nun bilgili, kültürlü halini severim ben aslında. Ama çok bilmekle iş bitmiyor demek ki.Bazı değerler var önem verilmesi gereken. Demek istediğim bu. Hassas günlerdeyiz ve benim de canım sıkkın. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hay çok yaşayasın Sezer evet gerçekten öyle her gün kafamız mayhoş :))

    YanıtlaSil

Yorumu olan?