12 Temmuz 2012 Perşembe

FSM KÖPRÜSÜ İŞKENCESİ

    9 Temmuz günü FSM Köprüsü'nü kullanarak Avrupa yakasından Asya yakasına geçmeye çalışanlar arasında biz de vardık. Annem, oğlum ve ben... 2-3 günlüğüne Bursa-Gemlik'teki babaannemi ziyarete gidelim diye düşünmüştük gayet masum bir şekilde. Düşünmez olaydık. Dönüşte feribotla gelecektik... Giderken otobüs daha rahat oluyor diye düşündüm ben yine. Ve annemle oğlumu da maceraya sürüklemiş oldum. Tek düşünemediğim, FSM Köprüsü'ndeki çalışmadan dolayı -geçtim işe gidiş ve dönüş saatlerini- öğle saatlerinde bile trafiğin bu kadar yoğun olabilme ihtimaliydi! Öğle saatlerinde o kadar da trafik olmaz zannettim:) O gün şansımıza 1 şerit daha trafiğe kapatılmış mı? Kala kala 1 şeritçik kalmış mı bize? Hani o milletin kontak kapatıp futbol oynadığı gün... Aman Allahım! Kabus gibiydi! Otobüsle 3-3,5 saat sürer genelde İstanbul-Gemlik arası. Ama o gün 7,5 saat sürdü:( Dur kalk, dur kalk kafa kalmadı kimsede. Fakat belirtmeliyim ki bizim otobüs gayet mülayim yolculardan oluşuyordu:) Bir Allah'ın kulu sigara içmeye inmedi. Genelde sigarasızlıktan bunalanlar olur çünkü yolculuklarda. Ve 2 küçük çocuk vardı araçta. 2-3 yaşlarında. Dayanamazlar sıkılırlar bizim de canımızı sıkarlar diye korktum açıkçası ama çok uslu durdu yavrucaklar. Herkesin yakınları arıyor "neredesin?" diye. Millette telefondakini inandırma çabası... "Vallahi daha geçmedik köprüyü ya!" şeklinde... Normalde Bursa'ya ulaşmamız gereken saatte biz daha köprüyü geçmeye çalışıyorduk. Müthiş bunaldık.Uyuyamıyorum, kitap okuyamıyorum çünkü aklım ve gözüm yolda ister istemez. Her tarafta, sağda, solda, önümüzde, arkada arabalar, otobüsler, kamyonlar, tırlar... Öff!!! Annem gözünü kapadı, cama dayadı başını. Midesi bulandı kadıncağızın. Oğlum arka arkaya film seyretti oyalanmak için. Berbattı. Hapis gibi. Hiç sevmem! O gün varış saatinden sonra planladığımız hiçbir şeyi yapamadık. Tüm günümüz yollarda geçti. Bizim gibi kaç kişi etkilendi, etkileniyor, etkilenecek! Rezillik!
    Gelişmiş ülkelerde köprü onarım çalışmaları ne şekilde yapılıyor bilemiyorum. Fakat bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Kimsenin vatandaşa eziyet etmeye, vatandaşı işinden, gücünden, eğlencesinden, dinlencesinden bırakmaya hakkı yok. "3.köprü yapılmasın diye tantana ediyorsunuz ama bakın işte mevcut köprüler yetmiyor" demeye getiriyorlar gibi geliyor bana...

13 yorum:

  1. Alem fm radyoda Nihat Sırdarın sabah 7 akşam 18.30 da başlayan programlarını dinlersen Sezercim; hem bu işin gerçekten böyle olmaması gerektiğini hem yabancı ülkelerde bu köprü onarım işlerinin nasıl 72 saat gibi sürelerde bitirilebildiğini hem bu şehrin vurdumduymaz seçilmiş başkanlarının şu anda tatilde olduğunu, 7.5 saatle bu olayı çok çok ucuz atlattığını ( mesela dün sabahki programına FSM üzerinden bağlanan ve sabah 6 da gişelere yaklaşıp 9 da hala gişelerde bekleyen bir kadın dinleyicisi vallahi silahım falan olsa kafama sıkarım şu anda diyodru ve bu izleyici bir acil doktoruydu,yani yetişmesi gereken bir hayat memat unsuru olan işi vardı),futbol oynayanları geç her akşam saat 19 da yine bu radyocunun çağrısı ile insanların araçlarından inip damat halayı eşliğinde göbek attıklarını bilirdin..

    Çok geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Doğru haklısın. Nihat'ı 15 yıldır dinlerim. Candır:) Bu hafta henüz dinleme fırsatım olmadı. Daha önce yayında belirttiklerini de yazacaktım ama çok derine girmek istemedim.Kısaca sıkıntımı yansıtayım bilinsin dedim.Nihat, sen, ben fark etmez.Aklın yolu birdir zaten.Birilerinin çok ihtiyacı var o akla.
    Teşekkürler yorumun için.

    YanıtlaSil
  3. Blogdan birilerinin yazdığına sevindim,sizin başınızdan geçmesine de üzüldüm.Ben İstanbulda şu an oturmuyorum ama o pazartesiden bir gün önce pazartesi burası geçilmez olur diyerek geri döndük,allahtan dönmüşüz.Size katılıyorum, yeni köprü şart dedirtmek için biraz da çağdışı zihniyetle tamir ediliyor.
    Tatile çıkın diye karayolları müdürümüz uyarmış istanbulluları,siz hala tatile çıkmadınız mı..? Hayır zaten ekonominin içine edilmiş, savaş çığlıkları atarken turizmi öldürdüler, şimdi de İstanbulluların canına ot tıkıyorlar.Süperler ya..! Tebrik ediyorum,muhteşemlerimizi.

    YanıtlaSil
  4. Tüm söylediklerinize imzamı atıyorum. Bu konuda destan yazılır da ben "ya sabır" diyerek kısa kestim. Yoksa o günkü ruh sıkıntımı anlatmaya imkan yok. Bir gün trafikte biri cinnet geçirecek ama bakalım ne zaman?
    Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. hakkaten ya..gece 1:30 da hafta içi hala trafik var..

    YanıtlaSil
  6. Valla gecenlerde haberlerde o manzarayi görünce icimden "su tarfikte kalanlara allah sabir versin..resmen iskence cektiriyorlar insanlara" diye gecmisti.
    Demek sen de yasamak zorunda kaldin o durumu Sezer'cim, nekadar üzüldüm okurken, kendimi sizin yerinize koydum...off offf. Insallah en kisa zamanda kurtulur Istanbul su durumdan. Kabus gibi...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Ayşecim sorma! "Yaz geldi İstanbul nispeten rahatladı, tadını çıkaralım" diyoruz ama olmuyor:(

      Sil
  7. Allah düşürmesin karşıya diyorum başka bir şey demiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Biz de, daha önce deneyimlemiş olarak! artık mümkün olmadıkça özel aracımızla karşıya geçmiyoruz!..duruma göre hızlı feribot ya da deniz otobüsünü kullanıyoruz..son cümlene aynen katılıyorum! bence de.) 3 de yetmez 4!4 te yetmez 5!..nereye kadar!..İst. taşımıyor artık!..ne su, ne elektrik ne yol yetmez tabi ki!..kendi insanımız yetmezmiş gibi dünya vatandaşlarına "gelllll vatandaş sen de gelll!" diyoruz...batan geminin malları burda gel sen de ye! :))

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun, İstanbula gelediğimde köprü, otobüs uzak durulucak araçlar olucak.

    YanıtlaSil
  10. aman aman yolculuk saatini uygunsuz seçmişsin.
    :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?