17 Mayıs 2012 Perşembe

MÜZELER HAFTASI

   18-24 Mayıs haftası tüm dünyada Müzeler Haftası olarak kutlanıyor. Yani 1 gün kaldı :) Hatırlatayım dedim. Bu hafta boyunca tüm müzeler çeşitli etkinlikler düzenleyecekler. Bazı günlerde müzeler ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Özel müzeler devlet müzelerine göre daha pahalı malum. "Fırsat bu fırsat" diyerek özel müzeler ücretsiz olarak gezilebilir bu hafta. 

Fotoğraf: Emel Demircioğlu

Mesela Sakıp Sabancı Müzesi... 18 Mayıs Cuma günü ücretsiz. "Rembrandt ve Çağdaşları" sergisi ücretsiz olarak gezilebilir yani. 19 Mayıs Cumartesi günü ise gece saat 22.00'ye kadar açık. Ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla öğrencilere ücretsiz. Üstelik o gün Sabancı Üniversitesi müzik gruplarının konserleri de olacak. 


Pera Müzesi de gençleri unutmamış. 19 Mayıs günü öğrenciler müzeyi ücretsiz olarak gezebilecekler. Ve çok hoş bir jest olarak müzeye gelen ilk 200  öğrenciye Genç Katalog serisinden hediyeler verilecek. Yine 19 Mayıs gecesi "Uzun Bir Gece: Müzeler Gecesi" adı altında bir etkinlik var. Bu etkinlik de ücretsiz. 17.00-24.00 arası DJ'ler eşliğinde çeşitli grupların konserleri olacak. Pera Müzesi'nde bugünlerde "Goya: Zamanın Tanığı, Gravürler ve Resimler" sergisi var. Onu da hatırlatmış olayım.


Yine İstanbul Modern de 19 Mayıs Cumartesi günü saat 22.00'ye kadar açık olacak ve ücretsiz olarak gezilebilecek.
Cumartesi günü gece yarısına kadar müze müze gezmek hoş olabilir:)
Devlet müzeleri de ücretsiz tabii ve çeşitli konserler, semineler olacak. Fakat bunları daha önceki yıllardan bildiğim için söylüyorum çünkü internette henüz devlet müzelerindeki etkinlikler hakkında fazla bilgi yok ya da var ama hangi başlıklar altında saklanıyorlarsa bulamadım. Cuma gününden itibaren bakmak lazım.
Gezmek lazım. Görmek lazım.
Bu güzel haftayı kutlayacak olan herkese şimdiden iyi seyirler, iyi eğlenceler diliyorum...


6 yorum:

  1. Bu fırsatlar kaçırılmamalı bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. ah keşke İstanbul'da olsaydım... :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederiiim:) Gretacım sen de Ankara'da daha önce görmediğin müze varsa gidebilirsin. Rahmi Koç Müzesi'nde etkinlikler olabilir mesela. O aklıma geldi ilk olarak:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler sevgili Sezer Hanım..
    çok iyi oldu hatırlatmanız...sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. :@ hemen İzmir'de ne var ne yok onu araştırıyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumu olan?