28 Mart 2012 Çarşamba

AÇLIK OYUNLARI... SEYRETTİM...

    Henüz vizyona girmemişken Açlık Oyunları'nı merakla beklediğimden bahsetmiştim. (O yazının linkini burada paylaşamayacağım ne yazık ki. Çünkü o postun linki buraya nasıl alınır bilmiyorum:) Ama sağda "popüler yayınlar" başlığı altında bulabilirsiniz.Aşağıda da çıkabilir:) Ay çok fena oldu böyle:)) Neyse işte... Filmi seyrettim. Madem merakla beklediğimi belirtmişim... Yorum yapmazsam olmaz o zaman.
    Açlık Oyunları'nın filmini beğendim. Katniss rolündeki Jennifer Lawrence'ı başarılı buldum. Ayrıca çok hoş bir genç kız. Film kitaba göre daha duygusal. Kitap daha sert. Söz konusu birbirini öldürmeye çalışan çocuklar olunca bunu görselleştirmek zor olur haliyle. O yüzden mücadele sahneleri oldukça yumuşatılmış. Ama yine de konunun ağırlığından dolayı kasvetli bir hava hakim. Capitol bence güzel yansıtılmış. Yalnız Capitol insanlarının ve Panem halkının yarışmayı evlerinden nasıl seyrettiklerine daha fazla yer verilmesini beklerdim. İçinde gerçek ölümler olan bir yarışmayı seyrediyorlar, beğendiklerine sponsor oluyorlar vs. Düşününce korkunç bir şey...
    Kitaptaki bazı ayrıntılar filme dahil edilememiş doğal olarak. O zaman çok daha uzun bir film olması gerekir. Yazar, yönetmenden daha özgürdür kanımca. Ben o yüzden her zaman önce kitabı tercih ederim. Sonra filmi seyretmek daha keyifli olur. Hele bir de o film beklentilerimi karşılıyorsa değmeyin keyfime:) 
    Kitabı okumayanlar için de kesinlikle seyredilebilir bir film olmuş. Yalnız en sonunda 2.filmin ipucu verilmeliydi (eğer çekilecekse ki çekilir herhalde, böyle havada kalır çünkü.Asıl olay 3.kitapta). Rastgele filme girmiş olanlar, yani daha önce duymamış olanlar devamının geleceğini anlamalılar. Sonu biraz havada kalmış. Fakat bilen biliyor tabi, o da ayrı mesele.
    Kısacası, fırsatınız olursa kitabını da okuyun filmini de seyredin derim ben. Kafa dağıtan, değişik bir konusu olan, sürükleyici bir seri.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben daha kitabı bitiremedim, bitirince hemen izleyeceğim..

    YanıtlaSil

Yorumu olan?